De inflatie van de handtas!

handtas

Mooi, maar totaal niet praktisch!

Ooit was de handtas een heus statussymbool.

In sommige landen staan vrouwen nog steeds voor in de rij voor een echte designer tas. Maar niet in Nederland, constateert Edwin Marck van het Tassenmuseum Hendrikje treurig in de Gelderlander. Volgens hem wordt de groep Nederlandse vrouwen die echt voor een kwaliteitstas gaat steeds kleiner.

Nederlandse vrouwen kiezen voor praktische en makkelijke tassen

Het schijnt namelijk dat Nederlandse vrouwen de tas meer zien als een snel wisselend modeartikel. Iets wat je even meepakt als je bij de H&M of Zara bent, en na een paar jaar weggooit. Bovendien kiest de Nederlandse vrouw voor ‘praktisch en makkelijk’.

Volgens Marck, tassenontwerper bij Marck & Mo is het sleutelwoord als het om onze tassen gaat ‘slobberig’!

Nou wordt de Nederlandse vrouw wel vaker beschuldigt van een sterke voorkeur voor praktisch en makkelijk. Dus ik geloof dit tassenverhaal best.

Ooit was een tas een investering!

In hetzelfde artikel las ik dat in de jaren ’60 en ’70 een tas echt een investering was. Vrouwen gingen naar verschillende winkels, lieten zich uitgebreid informeren en maakten dan na zorgvuldige overweging een keuze. En als dan bijvoorbeeld de rits van zo’n tas kapot ging, dan lieten ze die repareren! Zo’n tas gooide je dus ook niet weg na een paar jaar.

De tas was een verlengstuk van de garderobe. En je had speciale tassen voor speciale gelegenheden. Dat laatste heb ik trouwens ook! Ik heb een ‘gewone tas’ voor dagelijks gebruik. Maar ik heb ook een klein tasje dat ik gebruik voor de kerk en als ik eens uitga.

‘Nederlandse vrouwen moeten een schop onder de kont krijgen!’

Tas ontwerper Marck vindt dat Nederlandse vrouwen een schop onder de kont verdienen. Ze moeten leren om een tas te zien als een mooie accessoire. Marck:

‘Een tas is meer dan een nuttig ding, een bewaarplaats waar je je sleutels en telefoon in gooit.’

Dat laatste spreekt me enorm aan, want dat is precies hoe ik mijn tas zie : )

Als een bewaarplek voor mijn spullen. Sorry tassenontwerper Marck.

Hoe zie jij je tas? Wat geef je maximaal uit aan een tas?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: