Thuisblijfmoeder door omstandigheden

thuisblijfmoederSoms worden vrouwen thuisblijfmoeder door omstandigheden. Bijvoorbeeld door ziekte, ontslag, een contract dat niet verlengd wordt of doordat de school waar ze werken failliet gaat!

Dat overkwam Iris!

Ze deelt haar verhaal op Het Moederfront.

Volgens de statistieken zijn er steeds minder thuisblijfmoeders. Nou vraag ik me af: hoeveel ken jij er in je omgeving?

32 Responses to Thuisblijfmoeder door omstandigheden

 1. Op de vrije school zijn er wel meer geloof ik. Lekker veel gelijkgestemden op allerlei gebied. Heel veel moeders doen wat ik doe (en jij ook): wel werken maar daarvoor geen opvang nodig hebben.

 2. Toen mijn oudste klein was, waren er een heleboel in mijn kennissen kring.
  Maar tegenwoordig zijn het er een stuk minder. Ook bij ons op de gereformeerde school zijn de thuisblijfmoeders in de minderheid.

 3. Ik vind het heerlijk om nu even een thuisblijfmoeder te zijn. Ik moet zeggen dat ik helemaal niet het idee heb dat ik mij nu minder ontwikkel dan op mijn werk. Eerlijk gezegd vond ik het werk op den duur ook geestdodend, ik weet niet hoe lang ik thuisblijf, ik moet ook solliciteren, maar ik voel me echt niet dommer of slimmer als ik thuis ben of werk… de week is ook zo voorbij en ik hoef niet achter de feiten aan te lopen. En ik kan er meer voor mijn kinderen zijn.

 4. Ik koos voor thuisblijfmoeder. En ik vind het heerlijk en geniet ervan want tja kinderen groeien snel en ik wil alles meemaken. Ik ben wel jaloers op moeders die heel goed combineren met werken. Respect!

 5. Ik vind de definitie van het woord thuisblijfmoeder persoonlijk te ruim. Als je wordt ontslagen ben je dan automatisch direct thuisblijfmoeder? In mijn ogen alleen als je echt bewust voor kiest dat je thuisblijft. Niet als je door omstandigheden een paar maanden in between jobs zit. Anders ben ik nu ook weer FF 6 weken thuisblijfmoeder šŸ˜‰
  Daantje recently posted…Hoe de operatie gingMy Profile

 6. Heel verschillend. Ikzelf ben blijven werken, maar minder uren. Man is ook minder uren gaan werken. We maken geen gebruik van BSO sinds de kinderen naar school gaan.
  Al mijn vriendinnen zijn blijven werken, ook met kleine aanstellingen. Een buurvrouw is thuisblijfmoeder, voor zover ik weet vrijwillig. Een andere buurvrouw werkt in ploegendienst. Weer een andere buurvrouw is door ziekte thuis. Ik ken een moeder van het schoolplein die thuismoeder is.
  Anita Willems recently posted…Recept voor tarwe koekjesMy Profile

 7. Ik ken hier op het dorp heel veel thuisblijfmoeders, en was 25-30 jaar geleden ook thuisblijfmoeder tot de jongste naar school ging, toen had ik een baantje onder schooltijd. Nooit spijt van gehad en voor de kinderen is het heerlijk als het kan šŸ˜‰
  en ja, we hebben een heel kerks dorpje šŸ˜‰

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.