Lieveling van Kim van Kooten

lievelingAls ik niet een herinnering van de bibliotheek had gekregen dat ik het boek Lieveling van Kim van Kooten moest inleveren had ik het nu nóg niet gelezen. Maar toen ik dat mailtje kreeg, dacht ik: ‘Ik vredesnaam dan maar! Anders heb ik het voor niks gereserveerd.’

Met frisse tegenzin pakte ik het van de plank en begon zuchtend te lezen.

Maar binnen een paar regels had het verhaal me al bij de kladden.

Lees nu mijn review van Lieveling!

11 Responses to Lieveling van Kim van Kooten

   • IK heb het boek gelezen, en net als jij had het boek mij gelijk in de greep. Het is heel goed verteld zonder teveel details. Haar moeder was niet slim, maar een hele domme vrouw, die niet kon schrijven, maar eindelijk dacht een oplossing te hebben voor haar geld problemen. Ze geeft aan dat ze het raar vind dat haar man haar niet aanraakt, maar ze is niet capabel genoeg om verder te denken. Ze komt uit een achterstandsgezin, met een laag niveau. Juist in dat soort gezinnen, zal misbruik niet snel op vallen, omdat ze nogal bezig is met zichzelf. Zoals in de recensies al te lezen viel, wil je tijdens het lezen Puck beschermen. Het einde ja… dat is een ander verhaal. Ik denk wel dat ze weer in dat huis gaan wonen, maar zonder ome meneer, maar wel met heel veel geld, tenminste dat hoop ik dan maar.
    Natasja recently posted…(Gode)Lieve kadootjesMy Profile

 1. Hallo mevrouw van de huisvlijt rubriek. Heb het boek in een adem uitgelezen
  had het te lezen gekregen van mijn dochter. Het is wel treurig. Maar het is
  wel op de werkelijkheid gebaseerd. Diep treurig dat zoiets bestaat.
  Groeten Nelly van Voorthuijsen.

 2. ik ben hem aan het lezen na jouw review..

  Wat een heftig boek, ik word er volgens mijn man nogal opstandig van!

  heb je de vriendin van Kim van Kooten ook gezien bij de wereld draait door?
  zij heeft dit werkelijk meegemaakt..
  verschrikkelijk idee.
  Maar ben het met je eens dat het erg goed geschreven is!

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.