Wat is jouw status op Whatsapp?

whatsapp statusIk heb mij schoorvoetend tot whatsapp bekeerd.

Dat is een gratis app waarmee je anderen tekstberichtjes kunt sturen.

Whatsapp: handig voor communicatie met kinderen en laagdrempelig

Het is toch wel erg handig om te communiceren met de kinderen. Mijn jongste whatsappt me bijvoorbeeld graag zijn cijfers. En ik merk dat whatsappen heel laagdrempelig is. Zo zit ik in warempel zelfs in een whatsapp groepje met mijn twee buurvrouwen hier op het platteland. Ik vind het erg belangrijk om hier mensen te kennen, en ik merk dat je met whatsappen makkelijker even wat deelt. Hoewel ik mailen nog steeds veel gemakkelijker vind.

Maar ik waak er voor zo iemand te worden die steeds op haar smartphone zit te kijken. Gemiddeld kijk ik eigenlijk alleen ‘s ochtends even of er berichten zijn.

Whatsapp status

Eén van de dingen die ik leerde was dat je een bepaald bericht bij je status kunt zetten op Whatsapp. Dat zag ik in mijn contactlijstje met maar liefst 8 contacten, waarvan 5 mijn kinderen zijn. In zo’n status kun je schrijven wat je doet, maar ook een bepaalde levensfilosofie weergeven. Elke keer updaten wat je aan het doen hebt lijkt me veels te veel werk. Dus een algemene whatsapp status lijkt mij het handigst.

Whatsapp statussen van mijn contacten

 • ‘Why is a raven like a writingdesk?’ (oudste dochter, en ik vraag me echt af wat het antwoord is!)
 • ‘Insects will take over the world.’ (jongste zoon. Beetje luguber zeg!)
 • ‘I’ld rather trust and regret than doubt and regret. Kirito’ (jongste dochter)
 • ‘Hey there! I am using WhatsApp.’ (Standaard instelling van Whatsapp. oudste zoon, die nooit whatsapp gebruikt.’
 • ‘Claimed by Irene since 25-10-2015’.(middelste zoon, die verkering heeft)

Mijn Whatsapp status

Mijn huidige whatsapp status is: ‘Life’s a bitch’.

Wat is jouw whatsapp status? En heb je een favoriet?

58 Responses to Wat is jouw status op Whatsapp?

 1. Mijn status is: Mijn glas is altijd halfvol. Dit is ook mijn levensmotto. Ik gebruik WhatsApp trouwens dagelijks. Vooral de korte filmpjes die mijn dochter stuurt van onze kleinzoons zijn goud waard. Verder app ik met onze kinderen, familie en collega’s. Handig en gratis.

 2. Hahahah, wat leuk om te lezen. Ik moet bekennen dat ik laatst voor het eerst mijn status gewijzigd heb, maar wel naar een standaard status. Even kijken wat het ook alweer was…. Oh ja: “Kan niet praten, alleen WhatsApp.” Ik denk dat ik ‘m ook maar eens ga aanpassen.

 3. Ik app veel mijn mijn zussen en mijn vriendin die allemaal verder weg wonen. Het is vooral gemakkelijk om even wat foto’s te sturen of even een korte mededeling door te geven. Ik houd niet zo van bellen en zo hebben we toch contact. Ook in de familie app worden berichten doorgegeven. Zondagavond is mijn schoonvader opgenomen in het ziekehuis met een hartinfarct. Dit wordt snel even op de app gezet zodat alle kinderen het vlug weten zonder eerst iedereen te moeten bellen. Of datums van verjaardagfeestjes…
  Met mijn kinderen app ik niet veel, soms met mijn 13-jarige dochter als ze bij een vriendin blijft slapen.
  Mijn status? Een paar bloemetjes…!

 4. Mijn status is “zeg het maar” met een smiley erachter. Ik wist niet eens dat je zelf tekst kan kiezen. Ik dacht alleen de tekstkeuze die aangegeven staat…..

 5. ik heb het net veranderd, dat doe ik niet vaak maar deze vond ik wel mooi:
  “the grass is green where you water it.” met een plaatje van een stek.
  Die las ik bij PUUR! en vond ik mooi als tegenhanger van het gras is groener aan de overkant.. komt nog een blogje over denk ik zo.. 😉

 6. Ik gebruik al jaren Whatsapp en weet/ besef niet eens dat er een Whatsapp status is. Nu ik verder lees zie ik Hey there! I am using WhatsApp. Dat is het enige wat ik regelmatig tegen kom. Geen uitvindrijke zin zoals bij je kinderen. ;-)Leuk afbeelding.

 7. Ik begreep dus eerst toraal niet wat je bedoelde, ik heb geen smartphone 😀
  Wel een antiek mobieltje die vooral als wekker wordt gebruikt door oudste zoon. Ik ben zoveel thuis dat ik geen smartphone nodig heb. Ik ben overigens wel verslaafd aan de afgeschreven ipad van manlief 🙂

 8. Ik app volop, maar ik had geen idee van die status. Meteen wat ingevuld. En er staat nu: May you live all the days of your life. Dat is een citaat van Jonathan Swift en de ondertitel van mijn blog

 9. mijn status is; at the gym. Ik sport nogal veel. Maar ik wist niet dat ik de status kan veranderen. Ga es even proberen. Je raakt snel verslaafd hoor. Tis maar dat je het weet…

 10. Heb geen mobile of tablet, dus geen whatsapp. Wel op mans phone. Hebben een fam whatsapp. Handiger als emailen.
  bitch is hier erg grof. mag je niet zeggen.als je dat word gebruikt, kun je wachten op commentaar.Mag hier absoluut niet gehoord worden.Je noemt iemand dan een teef..
  Groet, Wilma

 11. Het lijkt mij echt lekker als ik niet altijd op mijn telefoon hoefden te kijken. Tegenwoordig gaan mijn school zaken ook via Whatsapp. Veder app ik eigenlijk alleen met mijn moeder en mijn vriendin. Mijn status verander ik bijna nooit. Die van mij is al een lange poos 06-07-14<3 en daarnaast mijn website link. Zo kan ik gelijk via Whatsapp reclame maken 🙂
  Fabiangijze recently posted…De mooie momenten met mijn vader (foto’s #5)My Profile

 12. Wat grappig dat je pas sinds kort aan de WhatsApp bent, dat hoor je niet veel. Als je er niet teveel meebezig wilt zijn kan ik aanraden in niet teveel groepen te gaan zitten, haha, want dan kan het hard gaan met alle berichten! Creatieve en leuke statussen hebben een aantal van je kinderen. Ik heb op dit moment mijn blog url in mijn status staan.
  Tessa recently posted…Kinderen van de digitale wereldMy Profile

 13. Mijn status is: ‘Blij ei’ met een XD-smiley erachter. Ik was zo blij met mijn smartphone dat ik me echt een blij ei voelde.
  Ik heb ook een aantal buren op de app, dat ons ‘bbq-groepje’ we zijn met zijn zevenen en twee goede vriendinnen. Eén van hen heeft een status die christenen misschien niet zo waarderen, maar het is haar levensmotto: ‘God forgives, I don’t’ Door een aantal hele tragische gebeurtenissen is zij zo ‘agressief’ geworden, maar ze is wel een echte vriendin.
  Monique recently posted…SetkaComic became AkasshaArtMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.