Abonnementen op gebruiksartikelen?

abonnementBij een abonnement denk je al gauw aan tijdschriften. Of de sportschool!

En als er bezuinigd moet worden, dan is abonnementen opzeggen vaak één van de eerste maatregelen. Ik ga zelf inmiddels al zo’n 10 jaar abonnementloos door het leven. En dat bevalt me eigenlijk prima. Want ik ervaar een abonnement toch al gauw als een soort geldlek.

Maar nu is er iets nieuws op het gebied van abonnementen!

Niet langer zijn er alleen abonnementen op bijvoorbeeld tijdschriften. Nee, je kunt nu ook een abonnement nemen op een maandelijke portie condooms. Of toiletpapier! Dit verschijnsel heet ‘subscription commerce’.

Waar kun je zoal een abonnement opnemen?

Waarom nemen mensen een abonnement op een huishoudelijk product?

Gemak

Als je een abonnement hebt op een product weet je zeker dat je nooit misgrijpt. Elke week of maand ploft er immers een nieuwe voorraad op de mat. En in het geval van een product als toiletpapier bespaart het een boel sjouwwerk. Daarnaast kan het ook makkelijk zijn dat je er niet meer aan hoeft te denken. Met een abonnement vink je iets als ‘toiletpapier kopen’ definitief af. En als je een druk leven leidt, is het prettig om sommige dingen automatisch te laten verlopen.

Om verrast te worden

Diensten als HelloFresh verrassen abonnementhouders met de inhoud van hun doos. Hetzelfde geldt voor Random Records: klanten hopen nieuwe smaken te ontdekken via deze dienst die muziek aanbiedt.

Minder keuzestress

Als iemand anders een product voor je uitzoekt, hoef je zelf niet meer na te denken over welke je eens zult kiezen. En er is ontzettend veel te kiezen anno 2016. Daarnaast is er misschien de gedachte dat de service die het product aanbiedt meer verstand van zaken heeft dan jij. Dus laat die maar kiezen.

Prijsoverwegingen

Bij tijdschriften is een abonnement vaak iets voordeliger. Of dat bij producten ook het geval is vraag ik me af.

Conclusie over abonnementen

Abonnement zijn niet langer voorbehouden aan tijdschriften! Er is een keur aan huishoudelijke producten waarop je een abonnement kunt nemen, waarna ze wekelijks of maandelijks bij je worden thuisbezorgd. Zelf zou ik er niet zo gauw voor kiezen. Hoogstens eventueel voor biologisch vlees.

Maar het feit dat ik ergens aan vast zou zitten weerhoudt me.

Zou jij een abonnement nemen op een huishoudelijk product?

31 Responses to Abonnementen op gebruiksartikelen?

 1. Ik verbaas me erover dat er zó veel abonnementen zijn tegenwoordig! Toen ooit al die beautyboxen een hype waren was ik al verbaasd.. uit nieuwsgierigheid toen toch wel geprobeerd, maar al na enkele maanden weer opgezegd; het is niks voor mij om niet zelf mijn producten uit te zoeken haha
  Hilde recently posted…Mindful Monday #1My Profile

 2. Is een tijdschrift inderdaad voordeliger in abonnement-vorm, dat is bij deze abonnementen volgens mij niet altijd van toepassing. Als ik tenminste kijk naar HelloFresh. We hebben dat een aantal keer geprobeerd en het zijn best lekkere recepten, maar ik vond het behoorlijk prijzig.

 3. Hello Fresh, maar ook De Krat, vond ik geen succes. Niet alleen wordt je een keuze opgedrongen, maar je moet ook maar afwachten in welke staat de producten je bereiken. En hoewel ze er veel moeite voor deden om alles vers te leveren, had ik in de doos toch bij de proefkrat nota bene een spitskool die bruin was van binnen. Ze leveren dan bij de volgende krat wel extra producten, maar wat moet ik met extra selderij of prei, bovenop wat al in de krat zit?
  Zelfs met een baan en een redelijk druk leven is het echt niet zo veel extra werk om bij de boodschappen je scheermesjes, toiletpapier en vlees mee te nemen.
  De enige ‘doos’ waar ik echt tevreden over was, was dan ook geen abonnementsdoos, maar gewoon een doos met vers vlees die je kunt afnemen als je weer door het vlees heen bent. Op eigen initiatief.
  Ik vind abonnementsdozen zeker geen gemak, want ik kies liever zelf.
  Daenelia recently posted…Hond in benchMy Profile

 4. Die dingen zijn toch zo gekocht als je toch boodschappen gaat doen? Als iets op is zet ik het op mijn lijstje voor fe volgende boodschappenronde. Ik hou ook geen grote voorraden meer aan met zoveel winkel in de buurt. En als ik eens een keer iets niet heb dan pak iets anders of slag het gewoon over. Dit soort abonnementen spelen in op mensen met zat geld en te weinig tijd. Dan moet je voor die hogere abonnementsprijs nog langer werken waardoor je nog minder tijd overhoudt. 😉 Ik werk liever minder en heb dan ook meer vrije tijd. Ga ik in die ectra vrije uren gewoon zelf even mijn condooms halen. Lol 🙂

 5. Haha, je wc papier… Dat wist ik niet. Kende wel de lenzen die je thuis kan laten bezorgen..

  Eigenlijk heb ik alleen een bibliotheek abonnement… En de Vpro gids. Maar dat is meer uit sentimentel overwegingen dan dat ik er echt iets mee doe.

 6. Alleen al het feit dat je thuis moet blijven om de artikelen in ontvangst te nemen (ik zie een groentepakket niet door de brievenbus gaan ;-)) weerhoudt mij ervan om een dergelijk abo te nemen. Daarbij wil ik graag zelf kiezen en vind ik de kosten van verschillende abo’s al snel te hoog.
  Polly recently posted…Zen op zondagMy Profile

 7. Dergelijke abonnementen zou ik niet aan beginnen, hebben alleen abonnementen voor telefoon, internet en dergelijke verder niet. Maandverband/tampons nee, onzin wat mij betreft… ik koop dergelijke producten ook vaak in de aanbieding. Brood, we halen bij één bakker het brood zodat het ook goed is voor onze dochter, groenten kratten… nee dan “moet” je eten wat je krijgt kortom, nee dus 😉

 8. Ik wist niet eens dat dit mogelijk was. Zelf zou ik dit niet snel doen denk ik. Het voelt toch weer als ‘vastzitten’aan iets waar je ook maar weer vanaf moet zien te komen. En nu bepaal je zelf of je iets wel of niet koopt. Dan is het een verplichte gelduitgave-post.
  Diana recently posted…SlaapproblemenMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.