Vestjes: het ultieme basis kledingstuk

vest
Alles vestjes waar geen naam bij staat komen van de Hema

Ik ben dol op vestjes! Ik vind ze namelijk superhandig.

Waarom ik zo dol ben op vestjes

Daarom draag ik ze dan ook dagelijks. Hoogstens in de zomer minder, omdat ze dan niet nodig zijn. Maar in de winter draag ik ze graag over een shirt met korte mouwen. Ergens gedurende mijn tijd als moeder ben ik erg gevoelig geworden voor kleding: het liefst draag ik zo min mogelijk. Ik vind het al heel snel ‘te veel’ of ‘te druk’. Om die reden draag ik ook nooit sjaaltjes of sieraden. Eerlijk gezegd vind ik het een hinderlijke eigenschap van mezelf. Want een sjaalje kan best leuk staan. Maar ja. Ik ben net de prinses op de erwt! Ik voel echt álles. Zelfs lange mouwen vind ik al bijna te veel. Behalve dus als ze aan een vestje zitten. Want dan heb ik het gevoel dat ik het makkelijk uit kan doen.

Voor deze post heb ik mijn vestjes eens geteld. En ik schaam me eigenlijk wel een beetje over het grote aantal. Ik maakte bovenstaande foto waarop ik ze had uitgestald. En vervolgens vond ik er nog 3 in de kast. In totaal heb ik dus maar liefst 12 vestjes…

In mijn verdediging: in een paar zitten gaten bij de nek. Die ga ik dus weg doen.

Vestjes: mogelijke modellen

Als ik een vest koop kies ik altijd een kort vestje. Ik ben geen fan van lange vesten. Dat wappert dan zo achter je aan als je door het huis loopt, en dat vind ik niet fijn. Er zijn best veel modellen om uit te kiezen als het om vestjes gaat vind ik.

 • Vestje met v-hals.
 • Vestje met ronde hals: knoopjes lopen tot aan je hals.
 • Vesten zonder knopen
 • Vesten met een tailleband. Die zijn relatief ook vaak water langer.
 • Vesten tot aan de enkels
 • Vesten over de heupen
 • Vesten met van die gedrapeerde front panelen

Mijn nieuwste vest aanwinsten

In het dorpje Zelhem kocht ik bij Ter Stal twee nieuwe vestjes. Zie linksboven in de foto. Ze kostten maar 11,- per stuk! En ze zijn heerlijk soepel. Dat vind ik namelijk een minpuntje aan de vestjes van de Hema en Miss Etam: die zijn vaak wat stugger. En ik heb mijn kleding graag heel soepel.

Waar kun je op letten bij aan koop van een vest?

Als ik een vestje koop dan is mijn belangrijkste aandachtspunt of er wel genoeg viscose of katoen in zit. Ik ben nogal een zweterig type, en wil dus geen bovenkleding waarin veel polyester zit. Daarnaast stel ik minimaal 2% lycra erg op prijs. Want dat betekent dat het model er goed in blijft zitten, ook na vele wasbeurten. Lycra zorgt bovendien voor soepel materiaal.

En natuurlijk speelt de prijs een rol. Gemiddeld kost een vestje zo’n 17,-.

Waar kun je vestjes kopen?

Ik koop mijn vestjes meestal op onderstaande adressen:

 • Bij de Hema dus!
 • Miss Etam
 • H&M

Je hebt natuurlijk ook nog ‘sweater vesten’ maar die bedoel ik eigenlijk niet in deze post. Want die geven een heel andersoortige look. Meer sportief.

Hoeveel vestjes heb jij? En waar koop je ze?

36 Responses to Vestjes: het ultieme basis kledingstuk

 1. ik heb er 6 met lange mouwen en twee met korte mouwen en dan nog twee hele dikke vesten voor als het heel koud is ,en sinds mijn borstkanker heb ik altijd een sjaaltje om want mijn nek is altijd koud
  Groetjes Simonne

 2. Herkenbaar!! Ik heb denk ik een stuk of tien vestjes, echter niet zo kleurrijk als dat jij ze hebt. Vooral grijs en zwart liggen bij mij in de kast.

  Ze worden erg veel gebruikt aangezien ik kleding van de zomer doordraaien met een vestje. Zomers als het kouder wordt… nou ja eigenlijk gebruiken ze veel 😉

 3. Ik heb ze nooit geteld, maar mijn kast hangt ook vol met precies dezelfde vestjes als die jij hier uitgestald hebt. Ik heb ze ook in alle kleuren en ik draag ze altijd over een T-shirt met lange mouwen.
  Ik heb ze allang niet meer nieuw gekocht omdat ik er al zo’n grote voorraad van heb, maar al die vestjes heb ik op de Dappermarkt gekocht voor € 5,- per stuk.
  sunny mama recently posted…DE *TOP 10* BEST GELEZEN BLOGPOSTS VAN 2015My Profile

 4. Ik heb ook wel veel vestjes. Ook dikkere maar ook dit soort vestjes, die komen meestal bij de H&M vandaan. Ik merk inderdaad ook dat ik nu iets anders mijn kleding koop als moeder, het moet vooral functioneel zijn 😉

 5. Ik heb een stuk of wat vesten en jasvesten. Ik benijd je dat je het zo snel warm hebt. Ik heb zelfs nu in de zachte winter het liefst drie lagen aan en een sjaal om. Mijn vesten heb ik om die reden het liefst met een flink percentage wol. Maar geen angora, want dan krijg ik longklachten.

 6. Ik heb eigenlijk niet zo veel vestjes, onze dochter wel maar zodra die thuis is loopt ze het liefst rond in haar ondergoed hahaha.
  Ik heb er hooguit 2 maar eigenlijk wel handig ja want dan kan je gewoon je zomer shirt s er onder blijven dragen, fijne tip haha.

  • Ideaal Janske, zo’n vest over je billen. Aritha schreef hierboven dat ze haar vest gebruikt om haar buik te camoufleren. Nog zo’n leuke eigenschap van vestjes dus!

   Het merk Liv ken ik wel. DIe hebben leuke spullen, maar ik kocht dat bij de V&D….
   Vlijtig Liesje recently posted…Alchohol drinken?My Profile

 7. Oh ik ben ook dol op mn fleece vesten, voor de koudere dagen, als jasje in de zomer, etc etc
  Ik heb 3 fleece vesten diverse kleuren en diverse diktes en dan nog wta losse vestjes oei ik kom zeker ook op 15 ofzo

 8. Ik vind vesten heerlijk, het liefst juist van die lange, en dan lekkere warme wollen. Daarvan heb ik er 1. Dan heb ik ook een lange van T-shirt stof en een soort van jasje dat ik als vest draag. Ik moet mezelf altijd inhouden om niet meer vesten te kopen!
  Ikke recently posted…Bank praatjesMy Profile

 9. Heerlijk ja die soepele dunne vestjes. Ik heb er op het moment nog 5. Zwart, grijs, blauw, licht blauw. Ideaal te combineren… over shirtjes, bij spijkerbroeken, over jurkjes. Zo handig!
  Ik heb geen favo winkelen waar ik ze koop maar deze zijn van Primark, 1982, Only en de laatste weet ik niet eens meer…

 10. Ik draag vooral mijn hele dikke vest graag. Ik ben een koukleum en red het dus echt niet met een shirtje en een dun vest. Als het exht koud wordt draag ik een thermohemd met lange mouwen, een longsleeve met col, een dikke trui en daaroverheen nog een dik vest. Tis echt idioot veel.

  Ik ben wel heel zinnig qua kleding en vooral qua broeken. Ik ga nu op zoek naar broeken met elastiek in de taille. Ik verdraag geen broekbanden op mijn buik en draag noodgedwongen binnenshuis heel vaak joggingbroeken. Ik zag een postorderboek bij mijn moeder liggen met kleding voor dames boven de veertig (zeg maar, ik roep maar wat) en daar stonden zulke broeken in. Ik dacht al dat ik aan de positiebroeken moest, maar dit lijkt me stukken handiger.
  Altijd een rok dragen zoals jij zou ik ook best willen, maar dan kan ik me niet warm genoeg aankleden.

  • Wauw ik ben onder de indruk van jouw kledinglagen. Grappig hoe verschillend mensen zijn : )
   Ik zou het dan helemaal benauwd krijgen, van zoveel lagen.

   Fijn dat je een postorderboek hebt gevonden met kleding die je aanspreekt. Mijn rokken hebben ook allemaal een elastische tailleband ; ) Dat zit zo lekker!
   Vlijtig Liesje recently posted…Gordijnen: soorten en matenMy Profile

 11. Ja vestjes ik heb er ook nogal wat en heb er vandaag zelfs nog eentje bijgekocht, bij H&M een zwart vestje met ronde hals (omdat mijn vorige wat te lang was en door mijn dochter is ingepikt.) Die van de HEMA vind ik ook wel lekker zitten maar die hebben een V-hals en ik vind een rond halsje mooier.Ook die van TAkko zijn prima en vaak voor een scherpe prijs te koop.
  Ter Stal bestaat bij ons niet meer dus die vestjes kan ik niet beoordelen.
  Daarnaast heb ik ook een paar lange vesten omdat ik die wel mooi vind staan en nog een paar lekkere dikke exemplaren. Kortom: ik heb er ook veel.
  Marion recently posted…Damasten servetten van de Action. Is het wat?My Profile

Leave a reply

CommentLuv badge