Open je ogen en sterf. Lekker dan!

de kooi‘Tsjonge, jonge wat een aansteller,’ dacht ik hoofdschuddend toen ik Malorie leerde kennen. Malorie is de hoofdpersoon van het boek De Kooi.

Want Malorie durfde niet om zich heen te kijken. Hoogstens in haar eigen huis, dat ze verder hermetisch had afgesloten. Meestal droeg ze een blinddoek of kneep ze haar ogen stijf dicht. Want Malorie was er van overtuigd dat er iets gevaarlijks was. En als ze dat zou zien, zou het haar dood betekenen. Ik verwachtte een verhaal waarin Malorie zou beseffen dat het allemaal onzin was.

Maar toen ik me verder verdiepte in Malorie’s verhaal begon ik eerlijk gezegd steeds schichtiger en voorzichtiger om me heen te kijken.

Lees nu mijn review van De Kooi op mijn blog over boeken!

10 Responses to Open je ogen en sterf. Lekker dan!

  1. Ik ben heel benieuwd. Normaal gesproken spreekt zo een post-apocalyptische gebeuren mij niet direct aan maar het punt dat jij even “bang” was om naar buiten te kijken heeft mij wel weten te prikkelen.

  2. Ik heb het boek net uit. Vanmorgen laatste bladzijden gelezen. Wat een spannend en intrigerend boek. Ik heb er zelfs over gedroomd. En ook ik kijk om me heen buiten, en denk aan het boek wanneer ik de gordijnen sluit.
    Heel bijzonder, lang geleden dat ik zo met een verhaal bezig was.
    Laatste keer was toen ik het boek ‘de vrouw van de tijdreiziger’ las, van Audrey Niffenger. Ook een aanrader.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.