Hoe vaak kijk jij in de spiegel?

spiegel kijkenKijk jij vaak in de spiegel?

Bijvoorbeeld ‘s ochtends om je haar netjes te maken, of om je op te maken? Of om te checken of je er netjes genoeg uit ziet om de buitenwereld in te gaan?

Toevallige blikken in de spiegel

De vraag ‘Hoe vaak kijk jij in de spiegel?’ zette mij hevig aan het denken. Want hoe vaak kíjk ik eigenlijk in de spiegel?! Eigenlijk niet zo vaak, is mijn conclusie. En als het al voorkomt meestal toevallig. Omdat ik bijvoorbeeld mijn tanden sta  te poetsen in de badkamer en een spiegel op ooghoogte hangt. Of omdat ik thee inschenk en er boven het kastje waar de theepot staat een spiegel hangt.

Make-up en haar: geen spiegel voor nodig

Make-up gebruik ik niet, dus daarvoor hoef ik niet in de spiegel te kijken. En meestal steek ik ‘s ochtends even snel zo’n handige klem in mijn haar zodat ik kan gaan hardlopen. En vervolgensl loop ik daar dan de rest van de dag mee. Dus ook voor mijn kapsel gebruik ik geen spiegel.

Wel gebruik ik zo’n klein spiegeltje dat je openklapt om mijn lenzen in te doen!

Ik kijk in de spiegel om een nieuw kledingstuk te checken!

Na veel nadenken concludeer ik dat ik vooral in de spiegel krijg als ik een nieuw kledingstuk heb. Of nieuwe schoenen. Want dan wil ik natuurlijk graag zien hoe het me staat! Daarvoor moet ik dan naar de slaapkamers van mijn dochters. Want dat zijn de enige hier in huis met een passpiegel. En dat is eigenlijk nog behoorlijk behelpen. Want er is weinig ruimte om jezelf van top tot teen te zien in hun slaapkamers.

In de spiegel kijken tijdens het sporten

Ik moet bekennen dat ik wel regelmatig in de spiegel kijk als ik op de dodelijk saaie crosstrainer sta. Die staat op het balkon, en daar staat ook een oude spiegel van mijn jongste dochter. En ik geef toe dat ik daar regelmatig met een mengeling van bewondering en verbijstering in kijk. ‘Wie is toch die zweterige vrouw die zich zo staat in te spannen op die crosstrainer,’ vraag ik me dan af. ‘Hoe is het mogelijk dat ik dat ben…’

Hoeveel spiegels heb jij in huis?

Ik heb eens even geteld hoeveel spiegels we eigenlijk in huis hebben.

  1. Spiegel in de woonkamer
  2. Spiegel in de badkamer
  3. Spiegel in de gang boven
  4. Passpiegel kamer oudste dochter
  5. Passpiegel kamer jongste dochter
  6. Klein spiegeltje voor lenzen

Kijk jij vaak in de spiegel? Waar gebruik je de spiegel voor, en hoeveel hangen er in jouw huis?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: