Dasty ontvetter

dasty superontvetterBeroemde mensen hebben vaak een fanclub. Auto’s hebben soms een fanclub.

Maar schoonmaakmiddelen? Je zou het niet denken.

Toch is er een schoonmaakmiddel dat zijn eigen fanclub heeft!

En dat is Dasty!

Wat is Dasty?

Dasty is de naam van een lijn van schoonmaakmiddelen van de Wibra. Je hebt Dasty Superontvetter, Dasty Vlekkenverwijderaar, Dasty Ruitenreiniger, Dasty Afwasmiddel, Dasty RVS reiniger, Dasty Kalkreiniger
Dasty Badkamerreiniger, Dasty Wc gel en Dasty Colorblock doekjes

dasty ontvetter
Bron: http://www.wibra.nl/dasty.php?type=dasty

Maar het is vooral de Dasty superontvetter die ongekend populair is. En dat zonder reclame te maken. Zo heeft Dasty superontvetter Dasty zijn eigen Facebookpagina met maar liefst 1220 likes, oftewel volgers. Op de Facebookpagina delen fans voor en foto’s van dingen die ze hebben schoongemaakt met Dasty. Ze stellen er vragen over Dasty producten en wisselen ervaringen uit.

Gemiddeld verkoopt de Wibra zo’n 4 miljoen Dasty flessen per jaar.

Waar kun je Dasty allemaal voor gebruiken?

Fans van Dasty gebruiken Dasty op onder andere de volgende manieren:

 • Om de oven schoon te maken.
 • Autoliefhebbers maken er hun velgen en motorblokken graag mee schoon.
 • Roestvrijstaal schoonmaken.
 • Raamkozijnen schoonmaken.
 • Deuren ontvetten en schoonmaken voor schilderwerk.
 • Afzuigkap schoonmaken
 • Vlekken op kinderkleertjes inspuiten met Dasty en vervolgens wassen om hardnekkige vlekken weg te krijgen.
 • Badkamer schoonmaken.
 • Barbecue schoonmaken.
 • Racefiets schoonmaken.
 • Vette pannen reinigen.
 • Olievlekken verwijderen van de oprit.
 • Oude vinylplaten opknappen.

Dasty ontvetter in actie

In onderstaande korte video zie je iemand een vet ding schoonmaken met Dasty superontvetter. En inderdaad, zie je het vet spontaan er af druipen.

Is Dasty ontvetter slecht voor het milieu?

Dasty heeft zijn uiterlijk niet echt mee. Vooral de populaire Dasty superontvetter is gifgeel en oogt weinig elegant of milieuvriendelijk. En als het zo enorm goed ontvet, betekent dat dan niet dat heel agressief is? De Volkskrant legde het voor aan Ger Koper, universitair hoofddocent Chemical Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Koper noemt het een ‘stevig goedje dat redelijk basisch is en enigszins corrosief’. Maar als het een keertje per ongeluk op je huid komt, kan dat geen kwaad. Milieuonvriendelijk is het volgens Koper inderdaad, maar niet meer dan andere middelen zoals shampoo.

Wat zit er in Dasty superontvetter?

Dasty wordt gemaakt in een fabriek in Italië. In het Noord-Italiaanse Bagnatica om precies te zijn. Eigenaar van de fabriek is het Amerikaanse bedrijf McBride. Zij geven onderstaande lijst met ingrediënten van Dasty superontvetter:

 • Aqua
 • Tetrapotassium Pyrophosphate
 • C9-11 pareth
 • Ethanolamine
 • Coco Alkyamine Etoxylate
 • PPG-5-laureth-5
 • Citric Acid
 • Parfum
 • CI 47005
 • CI 45350
 • Fragrance Ingredients

Praktische informatie over Dasty

Dasty is in Nederland en België alleen te koop bij de Wibra, want die heeft het alleenrecht! Een fles Dasty superontvetter kost maar 2,19. Dasty heeft een sterke citroenachtige chemische geur. Sommigen ervaren de geur als ‘lekker fris’ terwijl anderen het juist vies vinden.

Conclusie over Dasty Superontvetter

Je hoort niet vaak dat een schoonmaakmiddel zo veel enthousiasme en emotie oproept als Dasty superontvetter! Dasty is multifunctioneel en geschikt om heel veel verschillende dingen mee schoon te maken. Milieuvriendelijk is het niet. Maar het is ook weer niet slechter voor het milieu dan duurdere schoonmaakmiddelen.

Wil je milieuvriendelijk schoonmaken kies dan voor zuiveringszout.

43 Responses to Dasty ontvetter

 1. Ik ben fan van dat spul en ook van de badkamerreiniger. Die ruikt zo lekker!
  Met de dasty ontvette moet je wel een beetje uitkijken soms. In ons vorige huis hadden we in de keuken lijsten met houtprint. Die print vervaagde met de Dasty en dat was toch wel zonde 🙁
  Waar uk nu woon, is geen Wibra en die mis ik behoorlijk.

 2. Hmm, denk dat ik ‘m ook maar ‘s moet gaan gebruiken ;). Hier meestal de basismerken van de welbekende supermarkten. Maar die zijn vaak ook nog relatief duur.
  We hebben ook ooit het e.e.a. aan schoonmaakspullen in Duitsland gekocht, maar dat is best agressief spul…
  Ben wel heel benieuwd!

 3. Wat een leuke post! Ik gebruik (Laat gebruiken…….) inderdaad graag Dasty in de vette keuken. Het stinkt verschrikkelijk, maar wat werkt het goed! Ik probeer alleen mijn schoonmaakster duidelijk te maken er erg voorzichtig mee te zijn, omdat het zo agressief is.

 4. De vlekkenspray staat hier bij de wasmachine. Het is een heel fijn middel om bijvoorbeeld vette kragen in te spuiten.
  En het is inderdaad niet duur zoals vele andere schoonmaakmiddelen.

 5. Kwam er onlangs via één van mijn facebook vrienden inderdaad achter dat er een fanclub voor Dasty is inderdaad! Heb het nog nooit gebruikt, maar misschien wel eens een idee om te proberen 🙂

 6. Dasty ontvetter en vlekkenverwijderaar zijn inderdaad de 2 producten waar ik niet op bezuinig als het op het milieu aankomt… ik geef het pijnlijk toe hahaha.
  Nee alle gekheid op een stokkie, geweldige producten, ik ken vrijwel niks wat even goed werkt. Ik ben al jaren trouw fan 😀

 7. Om eerlijk te zijn ken ik dit merk helemaal niet. Er zit hier dan ook geen Wibra in de buurt. Maar als ik een keertje in een grotere plaats kom dan ga ik zeker eens even kijken.
  Bedankt voor deze tip Nicole!

 8. Haha, mijn moeder had het hier pas ook over. Ze zag een wibra en MOEST even dit spul halen. Blijkbaar gebruikt ze het zelfs als een soort voorwasmiddel. Als er zweetvlekken (stank of kleur) in de kleren zitten die er echt niet meer uit gaan, dan gebruikt ze dit als een laatste redmiddel.
  Als de kleren ervan gaan lijden maakt het niet meer uit en anders heb je het toch mooi schoon. Werkt blijkbaar heel erg goed!

 9. Werk zelf bij de wibra en gebruik heel veel van dasty. De ontvetter natuurlijk maar de badkamerreiniger die ruikt zo lekker net als rosé fles voor ramen,spiegels enz. En de doekjes voor in de was om verkleuren te voorkomen. Ik ben een groot dasty fan.

 10. Ik hoorde ook van de Dasty hype die had het gekocht in de hoop mijn oven eindelijk eens fles schoon te krijgen… Het staat nog steeds in de kast want het werkte voor geen meter. Althans, niet beter dan gewoon afwasmiddel. Ik dacht dat het ook verschrikkelijk chemisch en slecht voor het milieu maar dat valt relatief dus wel mee. Kan ik de fles toch nog opmaken 😉

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.