10 lessen die ik leerde van The Walking Dead

the walking deadDe serie The Walking Dead speelt zich af in een wereld waarin de mensheid ten prooi is gevallen aan een eng virus. Van dat virus word je een zombie. En geen knuffelige zombie! Maar een agressieve zombie die mensen aanvalt, verscheurt, bijt en opvreet als je de kans krijgt.

Uiteraard zijn er een paar dappere overlevers. Anders had je weinig verhaal. En die overlevers volg ik inmiddels al tot en met seizoen vijf.

In die vijf seizoenen heb ik al veel geleerd over het overleven in een wereld met zombies! Ik zet de lessen die ik heb geleerd uit de Walking Dead op een rijtje!

Les 1: Ren naar het platteland!

Als de wereld ten onder gaat aan een eng zombievirus ben je het beste af op het platteland! Want op het platteland kun je je eigen groentes verbouwen om te overleven. Bovendien zullen er minder zombies zijn, omdat het er dunner bevolkt is. Het is daar dus relatief veiliger dan in de stad.

Les 2: maak een alarmsysteem van touw en wieldoppen

Soms kan het gebeuren dat je de nacht ergens in de open lucht moet doorbrengen. Span in zo’n geval met touw en wieldoppen rondom je kampeerplekje. Zo hoor je de zombies als ze er aan komen.

Les 3: Zombies zijn niet zo maar verslagen!

Een zombie neersteken of flink bezeren is niet genoeg. De enige manier om zeker te weten dat die zombie niets meer zal doen is een steek in het hoofd. Of het hoofd inslaan met een hamer…

Les 3a: kijk niet tijdens het eten naar The Walking Dead

Voortbordurend op bovenstaande les: kijk niet tijdens het eten naar The Walking Dead. Want bloed, darmen en hersenen vliegen je om de oren…

Les 4: Zombies komen op geluid af

Zo lang je maar stil bent heb je kans dat je de zombies kunt omzeilen. Maar ze zijn wel heel gevoelig voor geluid. Pas op dus!

Les 5: Van het gaas van een sportjack maak je een visnet

Heb je honger en zin in vis? Scheur dan de voering uit een sportjack. En dan bedoel ik dat deel dat gaasvormig is. Hiermee kun je vissen vangen.

Les 6: Dorst? Schep water uit de spoelbak van de wc

In een postapocalyptische wereld werkt de watervoorziening niet meer. Heb je dorst? Schep dan water uit de spoelbak van de wc.

Les 7: Een zombie apocalyps brengt het beste en slechtste in mensen naar buiten

Na vijf seizoenen zijn ‘The walking dead’ eigenlijk de minste zorg. Veel enger en gevaarlijker zijn de mensen die nog over zijn! Er zijn er zelfs die andere mensen lokken en vervolgens opvreten…

Les 8: Mensen kunnen veel hebben

Ondanks doffe ellende, en veel verliezen zijn de meeste mensen sterk genoeg om zich weer bij elkaar te rapen en door te leven.

Les 9: Doe boodschappen in leegstaande huizen

In eerste instantie vind je in supermarkten voedsel en drinken. Maar die worden al snel leeggeroofd. In dat geval verzamel je voedsel uit leegstaande huizen. Maak voor je een huis in gaat een boel kabaal, om eventuele zombies te lokken. Dood die, en doe vervolgens veilig je boodschappen.

Les 10: Kruisbogen en zwaarden zijn beter dan pistolen

Het voordeel van kruisbogen en zwaarden is dat ze geluidloos zijn. Ze zijn snel en efficiënt en vereisen geen kogels. Dat is fijn want kogels raken op! Trek gebruikte pijlen even uit de dode zombie om ze te recyclen voor een volgende keer!

Conclusie

Na al die afleveringen van The Walking Dead weet ik in theorie heel wat af van overleven in een wereld met zombies. Maar ik vraag me wel een beetje af: zou ik bij de overlevers horen of bij de zielenpoten die in aflevering één al het loodje leggen?

Ik vrees het eerste…

Praktische informatie

The Walking Dead is te bekijken op Netflix!

Hieronder de trailer van het eerste seizoen.

Wat vind jij van The Walking Dead?

N.B. Even voor de zekerheid: ik weet dat The Walking Dead fictie is : )

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: