Wat willen kinderen van de Sint?

sintDe Albert Heijn heeft een filmpje waarin ze kinderen laten vertellen wat ze graag van de Sint willen hebben. Je vindt het filmpje onder andere hier.

De meest opvallende wensen vond ik toch wel:

 • Een Lamborghini
 • Een kat die niet kan krabben : )

Was will das Kind?

Anno 2015 hebben kinderen vaak al best veel speelgoed en spullen. En ik vroeg me af:

‘Wat willen kinderen van de Sint? Wat zijn hun wensen?’

Mijn dochters willen graag boeken. Maar mijn zoons hebben niet zoveel wensen. Want eigenlijk vinden zij alles wat ze leuk vinden gratis op het internet! Mijn 12-jarige zoon is bijvoorbeeld dol op Minecraft. Dat heb ik ooit eens voor 20,- gekocht, en hij is nog steeds niet uitgebouwd! En mijn twee oudste zonen vinden op het internet spellen, maar ook zaken als skype waarmee ze kletsen met vrienden.

In die zin lijkt internet wel Sinterklaas!

Wat wil jóuw kind graag van de Sint? Wat staat er op het verlanglijstje En hoe zie jij de rol van internet?

31 Responses to Wat willen kinderen van de Sint?

 1. Hier helemaal hetzelfde. En gezelschapsspelletjes wil mijn zoon ook graag hebben. Maar dan het liefst die voor kinderen van 4. De logica ontgaat ons als ouders een beetje aangezien hij 9 is maar dat is een ander verhaal.

 2. Hier hebben ze ook geen wensen, behalve een spacescooter bij zoon. De kinderen zijn 3 & 7. Maar als de oudste hem in het voorjaar nog wil hebben krijgt hij hem voor zijn verjaardag. Hij vraagt er namelijk al een paar jaar om, maar vonden hem steeds te jong en te klein voor dat ding.
  De jongste zegt het nog helemaal niks, dat Sinterklaas gedoe en de oudste is er helemaal vol van maar zijn wensen zijn er dus niet. Dus we moeten zelf op zoek naar wat leuke dingen om te geven en dat is aardig moeilijk. Maar het is gelukt en we zijn dan ook klaar voor 5-12.

 3. Maxi-meisje van 11 is dol op Minecraft en vraagt dan ook het boek… Blokopedia of zoiets. Daarnaast heeft ze ook een I-phone op haar lijstje gezet: want ja boven budget, maar vragen kan altijd toch Sint?
  Midi-meisje van 9 vraagt alles wat zacht en pluizig is. En ook allerlei poppen en barbies in de categorie 4-8 jaar, dus dat wordt nog een uitdaging. 😉
  En mini-meisje van 5 wil alleen maar een Elsa-jurk 🙂

 4. Bij ons willen ze graag een robothondje. Die gaat sinterklaas denk ik ( weet ik wel zeker) niet in de zak stoppen.
  Ze hebben inderdaad al veel speelgoed, met sinterklaas krijgen ze vaak een paar dingetjes die ze willen maar ook veel “bruikbare” spullen. Pyjama, sokken, truitjes.
  Simpel, met een snufje liefde recently posted…Nieuwe website!My Profile

 5. Zelf heb ik geen kinderen. Maar mijn buurmeisje en nichtjes hoor ik alleen maar over Frozen.. En inderdaad veel digitaal speelgoed. Ben benieuwd later als ik kinderen heb hoe dat gaat….

 6. Een kat die niet kan krabben dat zou ons dochtertje ook wel willen daarnaast heeft ze nog weinig besef van sint en speelt ze liefst met dezelfde dingen dus misschien pakken we gewoon iets in wat we al hebben liggen en mijn man krijgt via zijn werk een ballenbak voor binnen en buiten voor haar (mochten zelf iets voor bepaald bedrag kiezen). Denk over het algemeen dat (jonge) kids best beïnvloed worden door internet of tv maar net zo blij zullen zijn met een minder duur/groot cadeau.
  Marij recently posted…Prikkel je zintuigen tagMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.