Storytel

storytelZelf ben ik helemáal niet van de audioboeken. En dat vind ik best jammer, want als ik er wel van hield, zou ik ze mooi kunnen luisteren tijdens het hardlopen. Maar ik moet al zoveel luisteren naar mijn kinderen, dat ik meestal een beetje uitgeluisterd ben. Muziek vind ik leuk, maar iemand die tegen me aan praat en een boek voorleest? Nee, bedankt.

Maar mijn jongste zusje is wel dol op audioboeken. Dus toen ik las over Storytel moest ik meteen aan haar denken.

Storytel: was is het?

Storytel is een digitale abonnementsdienst. Je kunt er audioboeken mee luisteren op je smartphone. Storytel biedt bijna 10.000 gesproken boeken aan.

Storytel: hoe werkt het?

 • Stap 1: download de Storytel app
 • Stap 2: sluit een abonnement af. Dit kost 9,99 per maand en is de eerste 14 dagen gratis.

Met de Storytel app voor iPhone en Android worden vervolgens boeken naar je telefoon gestreamd. Maar je kunt boeken ook offline opslaan zodat je kunt luisteren als je even geen internet hebt. Handig voor mensen met prepaid! Je kunt maximaal 5 boeken offline bewaren.

Het aantal boeken dat je kunt beluisteren is onbeperkt.

Wat heeft Storytel allemaal te bieden?

Bijna 10.000 boeken is een flinke voorraad. En Storytel biedt boeken aan in alle genres. Hier onder een overzicht:

 • Kinderen
 • Biografieën
 • Misdaad
 • Economie & zakelijk
 • Erotische fictie
 • Non fictie
 • Fantasy & SciFi
 • Geschiedenis
 • Klassiek
 • Drama & Poëzie
 • Korte verhalen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Romans
 • Taal
 • Spanning
 • Young adult
 • Harlequin (grappig, dat er zelfs audioboeken zijn van Bouquetreeksrommanetjes! Het lijkt me nog best lastig voorlezen hoe zijn harde lans haar zachte vrouwelijkheid binnendringt en dergelijke).

Is Storytel financieel voordelig?

Ik heb eens even op bol.com opgezocht wat een audioboek daar kost. De prijzen voor een audioboek variëren daar van 10 tot 49 euro. Zo beschouwd biedt Storytel dus wel een goede deal.

Elly’s choice versus Storytel

Storytel doet me een beetje denken aan Elly’s choice. Bij Elly’s Choice krijg je voor 2,99 per maand 10 eBooks. Dat maakt Elly’s Choice een stuk goedkoper dan Story tell. Maar bij Elly’s Choice kun je niet zelf kiezen en je krijgt maximaal 10 boeken.

Het hangt er dus een beetje vanaf hoeveel boeken je per maand luistert/leest wat voor jou gunstiger is. En of je van audioboeken houdt natuurlijk.

Conclusie over Storytel

Storytel is een digitale abonnementsdienst. Voor 9,99 per maand kun je onbeperkt luisterboeken luisteren. Omdat ik zelf niet zo’n fan ben luisterboeken ga ik er geen gebruik van maken. Ook niet omdat ik niet houd abonnementen. Als ik een luisterboek wil, dan leen ik het wel in de bibliotheek.

Wat vind jij van luisterboeken? En wat vind je van Storytel?

37 Responses to Storytel

 1. Ik heb eigenlijk nog nooit een luisterboek geprobeerd. Maar ik heb het idee dat je het er dan een beetje “tussen door”doet. Ik zie me dan ook niet zo snel gaan hardlopen met een boek op mijn hoofd. Zet dan liever een muziekje op, dat ik aan mijn tempo kan aanpassen.
  Daarnaast ga ik ga liever zitten met een goed boek. Helaas komt dat er niet zo vaak van.
  Marion recently posted…Zo krijgt behang een persoonlijke “look”My Profile

 2. Zelf ben ik wel een heel groot fan van luisterboeken. Fictie kan ik niet aan (of het moesten ‘leerzame’ jeugdboeken zijn, zoals die van Thea Beckman – echt geweldig!). Waar ik heel graag naar luister, zijn de cd’s van ‘Home Academy’. Die gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals geschiedenis en filosofie. Je vindt ze ook bij de luisterboeken in de bieb. Heerlijk om daarnaar te luisteren tijdens de afwas, of zo.
  sunny mama recently posted…ZO PAS JE WEER IN JE OUDE JEANS! – HOE JE EEN SPIJKERBROEK OPREKT IN DE BREEDTE…My Profile

 3. Storytel wat een leuke manier om aan een verhaal te komen. Dat het duurder is prima, als jezelf e-boek kan uitzoeken. Ik luister veel naar verhalen, vind ik nog steeds leuk om te doen, ondanks dat mijn kinderen veel praten. Maar ik heb er twee geen vijf. 😉

 4. Oh jaaa! Dit is echt wat voor mij. Wat ben ik blij dat je hier over blogt want ik kende het nog niet. Ik kan stiekem niet meer zo goed lezen. Korte stukjes willen wel, maar boeken daar is geen beginnen aan voor mij door al dat gedoe met mijn hoofd. Luisterboeken zijn heel fijn, maar ik weet nooit zo goed war ik ze vandaag moet halen. Ze hebben hier wel echt een heel gevarieerd aanbod!
  Annelies recently posted…Mijn ‘Wreck This Journal’My Profile

 5. Ik hield vroeger erg van hoorspelen, bijv. tijdens het strijken. Maar luisterboeken heb ik nog nooit geprobeerd. Misschien moet ik me er toch eens in verdiepen!

 6. persoonlijk ben ik ook helemaal niet van de luiterboeken MAAR mijn zoon wel. Hij heeft een enorme achterstand met begrijpend lezen, die achterstand is eigenlijk te verwaarlozen met het feit dat ons ooit is verteld dat we uberhaupt maar moesten hopen op een vorm van communicatie met hem. Afijn, hij vind lezen sinds kort leuk, maar geeft zijn voorkeur aan een luisterboek zodra hij er vragen over krijgt. Ik ga dus zekers eens kijken of de titels aanspreken bij mijn zoon.

 7. Mijn eerste ervaring met een luisterboek was het eerste deel van Harry Potter (HP & de Steen der Wijzen). Ik had alle toen uitgekomen delen al gelezen in het Nederlands en het Engels. Ik lag in bed met een hersenschudding en kon op dat moment niet goed lezen, die letters danste over de pagina, heel irritant. Toen kwam mijn man op het idee om een luisterboek te halen uit de bieb. Wat heb ik de slappe lach gehad om de manier waarop de voorlezer de toverspreuken uitsprak.. Te grappig!

 8. Sinds begin deze maand heb ik een abonnement op storytel genomen. Na zelf onderzoek gedaan te hebben en ik kwam, o.a. op de site van de consumentenbond alleen maar goede verhalen tegen. Zelf kan ik boeken moeilijk vasthouden en luisterboeken zijn daarom erg ideaal.

  Ik ben nu al aan mijn 2de boek bezig en luister echt niet de hele dag. Natuurlijk hangt er veel af van degene die het boek heeft ingelezen, de ene persoon heeft een prettigere stem om naar te luisteren dan een ander. Maar ik ‘lees’ nu Harry Potter en Jan Meng is echt geweldig als verteller. Tot nu toe, wat het waard is na 5 dagen, ben ik super tevreden. Maar ik hoop dat ik dat blijft.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.