Sinterklaas 2015: gratis

sinterklaasAls je krap in het geld zit, hoeft dat beslist niet te betekenen dat je kind Sinterklaaspret hoeft te missen.

Want in vrijwel alle supermarkten kunnen kinderen hun schoen zetten, en later gevuld weer ophalen. Daarnaast vind je op diverse plekken gratis knutsel- en kleurplaten. En je vindt niet alleen gratis Sinterklaaspret in súpermarkten. In veel bibliotheken verschijnt de Goed Heiligman ook.

Ik zet een aantal gratis Sinterklaas 2015 dingen voor je op een rijtje.

Albert Heijn: gevulde schoen

Kinderen kunnen in de winkel hun schoen zetten t/m 2 december. Ze kunnen vanaf 30 nov. t/m 6 dec. hun gevulde schoen weer ophalen.
Knutselmijter: gratis mee te nemen in de winkel.

Plus: gevulde zelfgemaakte schoen

Bouwplaat/kleurplaat die je kind gratis kan kleuren en in elkaar frunniken. Vervolgens kan je kind de zelfgemaakte schoen in de supermarkt zetten, en later gevuld weer ophalen.

sinterklaas 2015

Jumbo supermarkten: 3 gratis kinderboeken

Gratis Sint boek bij aankoop van bepaalde artikelen. De artikelen verschillen per week. In totaal kun je 3 boeken halen. De titels zijn:

  • Alles gekregen
  • Piet is verlief
  • Sinterklaas is een snoeperd

Mijn favoriet is Alles gekregen vanwege de leuke cover:

alles gekregen

Hoogvliet supermarkten: ‘iets lekkers’

Gratis op te halen in de supermarkt: een bouwplaat voor een Hulpsint-mijter. Op woensdag 2 december komt Zwarte Piet tussen twee en vier in de winkel en krijgt je kind iets lekkers als hij of zij de mijter laat zien.

hoogvliet supermarkt

Deen supermarkten: winactie

Bij de Deen voor zover ik weet geen gratis dingen, maar wel een winactie waarmee je kans maakt op een speelgoedbon t.w.v. 100,-. Je moet daarvoor naar een Deen supermarkt gaan, je hoofd in een stuk karton steken en een foto maken. Die foto deel je op social media.

sinterklaas 2015

Emté supermarkten: gevuld zelfgemaakt schoentje

Net als bij de Plus kun je bij Emté supermarkten gratis een bouwplaat voor een schoen ophalen. Inkleuren, in elkaar zetten en vervolgens in de supermarkt zetten. Later haal je het gevulde schoentje weer op.

sinterklaas 2015

Lidl: gevuld zelfgemaakt laarsje

De Lidl zet groot in met een bouwplaat van een laarsje. Daar kan natuurlijk ook veel meer in : )

Je hoeft de bouwplaat niet eens in de winkel om hem op te halen. Je kunt hem ook gewoon thuis downloaden. Daarna breng je hem naar de dichtstbijzijnde Lidl en haal je hem later weer op.

sint

Sint leest voor in de bibliotheek

Dit is een kwestie van even googelen: ‘sint leest voor in de bibliotheek’. Voeg eventueel je woonplaats toe aan de zoekopdracht. En voila! Je kind kan gratis de sint in levende lijve zien en ontmoeten.

Conclusie

Ook met een krappe beurs valt er veel te beleven op Sinterklaasgebied. Het is een kwestie van de folders en gratis huis-aan-huis bladen in de gaten houden. Vooral supermarkten bieden leuke gratis activiteiten in combinatie met iets lekkers. Daarnaast kun je voor gratis Sinterklaaspret terecht bij de bibliotheek en ook de spelotheek.

N.B. Heb jij ook een post geschreven over Sinterklaas? Dan kun je die spammen met onderstaande blog hop/link-up!

[inlinkz_linkup id=582466 mode=1]

Mag jouw kind zijn of haar schoen zetten in de supermarkt? En weet je nog meer leuke Sint acties?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: