‘Mevrouw, mevrouw!’

Ik hoor het nog steeds in mijn hoofd: ‘Mevrouw, mevrouw! Uw kindje heeft een sok verloren!’

Mijn kinderen zijn ondertussen pubers maar ik vergeet het nooit. Die dringende uitroep ergens achter me, als ik met ze in de stad liep. Want dan hádden ze weer eens een sok verloren… Wat ik ook probeerde, het bleef een probleem.

Maar nou kwam ik laatst toch iets handigs tegen, wat me destijds zeker geholpen zou hebben. Een voet sokophouder. Ik kwam dit fenomeen toevallig tegen toen ik een post schreef over het sokkenprobleem.

Moet je kijken:

slofjes

Ik kwam deze tegen op slofjes.nl. Een setje kost 9,95. Niet heel goedkoop, maar ik vind ze slim bedacht!

Wat deed jij om sokjes aan babyvoeten te houden?

39 Responses to ‘Mevrouw, mevrouw!’

 1. Ziet er leuk uit, maar lijkt me wel een beetje lastig aandoen bij die wriemel-kindervoetjes! Bij mijn jongste kreeg ik van die leren slofjes, echt ideaal! Hij kreeg ze echt niet uit, en ze waren ook erg leuk.

 2. Ik zat ookal te denken hoe het bij mijn zoon was. Toen las ik de reactie van Truus. Dat was het “maillots”!! Die vond ik ideaal!! Het is ondertussen zo lang geleden, ik was het alweer vergeten!! 🙂
  Fijn weekend!!

 3. Ik geloof niet dat ik wat bijzonders deed. Thuis hadden mijn dochters vaak geen sokjes aan. En toen ze wat groter werden, hadden ze van die leren slofjes aan. Dat werkte goed!
  Liefs,
  Eva

 4. Mijn zoons hadden buiten altijd schoentjes aan of blote voeten. Ik denk dat mijn oudste het wel prima had gevonden om die sokophouder om zijn voeten te hebben. Die zoon was vaak wel makkelijk. Mijn jongste had het vast reuze interessant gevonden en er vervolgens net zo hard aan getrokken tot het alsnog los ging of kapot. Vervelen deden we ons nooit bij jongste, die had altijd rare streken 🙂

 5. Ik kreeg tijdens de kraamweek van onze vierde zogeheten ‘sock-ons’ (zelfde idee, maar dan wat neutraler), bijv. te koop bij Prenatal voor 6,95. Ik vond ze ideaal, een steeds terugkerend probleem opgelost! Had ik dat maar eerder geweten! Ons zoontje heeft ze het hele winterseizoen dagelijks gedragen!

 6. De oudste twee (nu 7 en 4) waren ook kampioenen in sokken uittrekken, de jongste van intussen 9 maanden net zo. 😉 Dus de maillots zijn weer tevoorschijn gekomen, extra warmte voor de koude dagen en geen gedoe met verloren sokken. Maar ter compensatie weet mijn jongste ook haar schoentjes goed uit te trekken. 😉

 7. Haha, ziet er vrolijk uit maar ik denk niet dat mijn kinderen er in waren getrapt (letterlijk)….

  Vooral oudste was in staat overal zijn sokken en schoenen te verliezen. Zat er druk aan te trekken en in te bewegen denk ik. En wat ik er aan deed? Eh. Geen idee. Lekker strakke sokken, of eh, geen sokken in de zomer. In de kinderwagen en buggy enzo gewoon voetenzak en dekentjes. Zodra ze zelf lopen is het probleem opgelost!
  Mammalien recently posted…Goed geregeldMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.