Karakter en wonen

wonenAls gezegd wordt dat het ergens goed wonen is, wordt meestal naar algemene factoren gekeken. Zoals weinig criminaliteit en goede voorzieningen.

Maar uit onderzoek blijkt dat het afhankelijk is van je persoonlijkheid of je ergens gelukkig bent. Dus je kunt objectief gezien op het mooiste plekje van de wereld wonen, en je daar toch diep ongelukkig voelen als het niet bij je past. Anders dan met sommige kledingstukken is het met wonen niet ‘one-size-fits-all’.

Hier onder een paar leuke conclusies van de onderzoekers:

 • Als je van nieuwe ervaringen en prikkels houdt zul je met plezier in een druk stadscentrum wonen
 • Heb je een heel vriendelijk karakter? Dan zul je je het beste voelen in buitenwijken.

Wat bepaalt voor jou of je ergens prettig woont? 

22 Responses to Karakter en wonen

 1. Een plek waar onze kinderen kunnen ronddraven en genoeg vrienden om zich heen hebben, waar de voorzieningen niet te ver weg liggen maar ook weer niet te dicht bij, een huis met een ziel. Nieuwbouw heb ik ook gehad maar dat vond ik persoonlijk maar niks. Momenteel komt de plek wel heel goed in de buurt al zou ik wel nog een keer een wat meer karakteristiek huis willen l, liefst een idyllische boerderij hihi.
  Jeanine recently posted…Denk jij als ouder wel eens opsekopse?My Profile

 2. Zolang man en kinders in de buurt zijn ben ik happy. Een huis met karakter vind ik ok fijn. Alles is op loopafstand
  hier:postkantor, winkels,zelfs een klein hospital)scholen en kerk.
  Het liefst woon ik ergens buitenaf in een huis als Little house, Maar dat zal een droom blijven denk ik.

 3. Uitzicht is voor mij ook altijd belangrijk geweest. Na 25 Amsterdam en 40 Den Haag met in alle huizen redelijk vrij uitzicht woon ik nu op mijn plek, naar beide kanten alleen maar groen en ver kunnen kijken!

 4. Eigenlijk best gek dat wat voor de één de mooiste plek is om te wonen, voor de ander juist helemaal niks is, maar aan de andere kant is iedereen anders en is het ook wel weer logisch dat we niet allemaal van hetzelfde soort wonen houden. Ik vind het zelf belangrijk om niet te ver van alles af te wonen, maar wel met redelijke rust. Ons huisje voldoet aan die eisen dus dat vind ik erg fijn 🙂
  Kirsty recently posted…The Balm Mary-Lou ManizerMy Profile

 5. Een knus huisje, type Engelse cottage, groen in de buurt, een lekkere rustige tuin zonder inkijk, buren waar ik me prettig bij voel, supermarkt op fietsafstand. Ik heb alles, behalve de Engelse cottage, dat is een eenvoudige huurwoning in een rijtje (maar die heb ik wel cottage-achtig ingericht). Ik ben tevreden 😉

 6. Ik zou niet graag (langdurig) in een echte stad willen wonen.Brrr te druk hoor, voor mij, zoveel mensen op een kluit.
  Helemaal afgelegen lijkt me voor mijzelf best te doen, maar met kinderen in huis, vind ik wat ik nu heb, wonen in een rijtjeshuis in een dorp gewoon wel handig en prettig, vriendjes en buitenspeelmogelijkheden door henzelf te belopen,zonder dat ik steeds de moedertaxi moet uithangen, wat winkels in de buurt voor de dagelijkse boodschappen enzo.
  Met genoeg groen en vrije ruimte/strand ook op loopafstand 🙂
  sillie recently posted…JarigeMy Profile

 7. Inmiddels ben ik zo’n 15 keer verhuist in mijn leven. Daardoor heb ik op veel verschillende plekken gewoond; in een dorp, in de stad, in het buitenland. De huizen waren ook zeer verschillend van een boerderij op het platteland tot een klein appartement in een dorp of stad. Eigenlijk voel ik me overal thuis en gelukkig. Met onze huidige huis heb ik een haat liefde verhouding. Het huis is meer dan 100 jaar oud en laat niet zomaar met zich sollen. Elke keer tovert deze oude dame een nieuwe verassing uit de hoge hoed. Afijn ze laat ons ondertussen wel in een heel sfeervol huis wonen.
  Chris recently posted…Een kunstkerstboom of een echte kerstboom?My Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.