Kan een tas té veel vakjes hebben?

tas‘Hij moet genoeg vakken hebben!’

Dat was één van mijn belangrijkste criteria toen ik een nieuwe tas zocht. Uiteindelijk kocht ik een geschikte tas met lekker veel vakjes bij de V&D.

Maar de laatste tijd dringt zich een onaangename vraag aan mij op:

‘Kan een tas te véél vakjes hebben?’

Grabbelen en zoeken…

Want ik ben om de haverklap minutenlang aan het grabbelen en zoeken in mijn handige-tas-met-heel-veel-vakken. Dan ben ik weer mijn fietssleutel kwijt, dan weer mijn autosleutel. En waar is in vredesnaam nou weer dat handige supermarkt muntje voor de karretjes? En vaak is er dat paniekmoment waarop ik denk: ‘Oh nee, het zit niet meer in mijn tas!’

De oplossing is toch simpel?

De oplossing lijkt simpel: doe de spullen gewoon telkens in hetzelfde vakje. Kies een vak voor de fietssleutel, een vak voor de autosleutel, een vak voor het supermarktmuntje etc. Maar de praktijk is zoals gewoonlijk weerbarstig. En keer op keer moet ik dus toch weer zoeken. Want dan weet ik niet meer welk vakje ook alweer bestemd was voor de fietssleutel/autosleutel/supermarktmuntje. En als ik dat wel weet, dan herinner ik me niet meer of ik hem daar ook echt in heb gedaan.

Hoeveel vakjes heeft mijn tas eigenlijk?!

Ik besloot eens te gaan tellen hoeveel vakken mijn tas eigenlijk heeft.

 1. Het grote vak dat de tas vormt
 2. Een vakje in de voering voor de portemonnee
 3. Een vakje in de voering voor een smartphone
 4. Nog een vakje in de voering voor wat bredere dingen
 5. Een groot vak aan de voorkant dat afsluit met een rits
 6. Twee vierkante vakjes onderop aan de buitenkant die sluiten met een gesp
 7. Een groot vak aan de áchterkant van de tas die ook weer afsluit met een rits

Dat zijn dus 7 vakken in totaal. Eerlijk is eerlijk, het is beslist een efficiënte tas wat dat betreft. Maar waarom ben ik dan steeds zo inefficiënt aan het zoeken?

Hoeveel vakken heeft jouw tas? En wat denk jij: kan een tas te véél vakken hebben?

34 Responses to Kan een tas té veel vakjes hebben?

 1. Een tas kan zeker te veel vakjes hebben maar ook te weinig.
  Tegenwoordig zie je namelijk veel tassen die helemaal geen vakken hebben. Lastig vind ik dat omdat je altijd moet graaien naar je spullen.
  Ik heb wel eens een soort binnentas geprobeerd (een soort toilettas met een heleboel vakjes die je dan weer in je tas doet, maar dat was het ook niet voor mij.
  Ik ben dus nog zoekende.
  p.s. die tas die je gekocht het is trouwens erg leuk.
  marion recently posted…Kerstkaarten sturen. Doe jij dat nog?My Profile

 2. Ik heb zes vakjes en ik weet perfect wat waar zit. Het enige waar ik nog mee vecht zijn kleine spullen, zoals mijn betaalsleutel voor op het werk, die is nog geen twee centimeter groot.
  Wat voor mij helpt is ieder weekend de tas opruimen, liefst op zondag, want gedurende het weekend komen er nog een aantal spullen van dochterlief in terecht.
  Sopdet recently posted…De herfstvakantie is begonnen!My Profile

 3. Mijn tas ((15 bij 18 cm) heeft een groot binnenvak (tasinhoud) voor zakdoekjes, spiegeltje en een misschientje, een binnen ritsvakje voor betaalpas en wat contant geld met een clipje waar mijn winkelwagenmunt aan zit. Een buitenritsvak in twee delen, een voor sleutels ( huis, fiets en/of auto) en een voor mijn telefoon. Riem is verstelbaar, soms cross-over, soms schoudertas en soms handtas. Ooit gekocht in Frankrijk en gaat al minstens 8 jaar mee!

 4. Even tellen…
  – Het grote vak dat de tas zelf vormt
  – Aan de buitenkant een groot vak dat sluit met een rits.
  – Aan de binnenkant 1 klein vakje dat sluit met een rits, een vak dat sluit met klittenband, een vak dat sluit met een drukknoop en een telefoonvakje.

  Totaal dus 6 vakken.

  En dan nog een paar ‘dingen’ waar je pasjes en pennen in kunt steken. Maar dat zou ik geen vakken willen noemen. Ik gebruik ze ook niet. Aan de binnenkant zit ook nog een heel handig riempje met sluiting waar ik m’n portemonnee aan vast kan maken zodat zakkenrollers er niet zomaar vandoor kunnen gaan met m’n portemonnee. (‘t Is geen garantie dat-ie niet gestolen wordt, natuurlijk, maar ze moeten er in ieder geval wel moeite voor doen.)

  Mijn tas sluit aan de bovenkant met een rits en kan ook als rugtas worden gedragen. Zo gebruik ik hem ook vaak. De bovenkant zit dan zó in elkaar ‘gefrommeld’ dat de rits niet zomaar kan worden opengetrokken. Het vak aan de buitenkant draag ik tegen m’n rug aan, dus dat is ook niet zomaar opengeritst.

  Mijn tas gaat al jaren mee en ik heb wel een bepaalde routine in het gebruik van de verschillende vakjes. Voor mij werkt dit prima. Hij is wel een keer aan vervanging toe, vrees ik, dus dat betekent dat ik aan een nieuwe tas moet gaan wennen. 🙁

 5. Ja een tas kan echt te veel vakken hebben. De tas die ik het fijnste vindt heeft een groot vak, een klein vakje en dan een open vakje voor je telefoon. Zelf ben ik ook op zoek gegaan naar een nieuwe tas. Helaas nog niet gevonden. Dit hangt meer af van de lengte van de hengsels en de grote van de tas. Ik had zelf nog niet nagedacht over het aantal vakken van de tas. Maar daar ga ik nu zeker over nadenken bij de zoektocht naar mijn nieuwe tas.

 6. Ik heb verschillende tassen die ik al jaren heb. Wil dus graag (snel) kunnen afwisselen.
  Daarom heb ik losse dingetjes (lippenbalsem, klein zakmesje ed) in een klein leren etuitje. Ben ik nooit wat kwijt! Verder hoeft er dan alleen aan vaste spullen een portemonnee in en twee kleine flesjes met homeopathie en handolie. En mijn telefoon!

  Voor de telefoon vind ik een apart vakje wel erg belangrijk zodat die niet beschadigt.

 7. De tas die ik nu al jaren in gebruik heb, heeft vier vakken en ik weet precies in welk vak alles zit. Helaas is deze tas bijna helemaal versleten. Ik heb er nog een op reserve liggen maar die heeft alleen maar één groot vak en dat lijkt me heel lastig in het gebruik.
  Dan ben ik telkens alles aan de kant aan het doen en aan het zoeken. Dat is mijn reden om voorlopig nog maar even mijn oude tas te gebruiken.
  Godelieve recently posted…Samen koffie drinken 2My Profile

 8. Mijn tas heeft vijf vakken.
  1. rits aan de buitenkant
  2. hoofdvak met rits
  3. rits in de voering van het hoofdvak
  4. een open vak zonder rits waar de flap van de tas overheen gaat
  5. een klein vakje met flap (sluiting met klittenband)
  en dan nog drie pennen lusjes

  Ik weet precies waar alles zit maar daar heb ik wel aan moeten wennen toen ik de tas net had.
  Maaike recently posted…opruimen in novemberMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.