Een kopje koffie van D.E…

‘Een kopje koffie van D.E. maakt zelfs den huistiran gedwee.’

Dat staat op het kopje dat mijn oudste dochter voor me meebracht van de kringloopwinkel. Ik houd niet zo van mokken, maar ik moest wel lachen om het rijmpje op de achterkant van de mok.

d.e. koffiemok

Screen Shot 2015-11-06 at 12.49.33

Ben jij een liefhebber van mokken? Of drink je koffie liever uit een glas of klein koffiekopje?

39 Responses to Een kopje koffie van D.E…

 1. Hier drinken we koffie uit een mok. Ik gebruikte vroegen altijd kop en schotels maar nu al jaren niet meer. Koffie uit een glas vind ik vies, net als uit een plastic bekertje. Dan drink ik net zo lief geen koffie.
  Thee wil ik juist wel in een glas, dat vind ik uit een mok weer niet lekker.

 2. Leuk, die mokken herinner ik me nog van vroeger. Wij hadden er thuis een bijpassend koekblik bij. Wij drinken onze koffie hier altijd uit een mok. Lekker makkelijk zo onder het apparaat. Alleen met een verjaardag of wanneer we visite heb en er koffie met het gewone apparaat gezet wordt, gebruik ik mijn Wedgwood kop en schotels.
  Een Latte Machiato wordt hier wel uit een speciaal glas daarvoor gedronken.

 3. Leuke mok zeg, daar hou ik wel van… Hier wordt koffie altijd in mokken gedronken, thee trouwens ook uit een mok. Als er visite komt haal ik wel altijd m’n mooie kopjes van stal ;-).
  Carolien recently posted…DankdagMy Profile

 4. Ja, deze kon je vroeger ook sparen met de DE-puntjes 😉
  En bij ons is het koffiemok en theeglas. En melkbeker, maar dat is ook vaak een mok. 😉
  Mijn moeder gebruikte kleine kopjes, ik ook, maar Man in huis is meer van grote koppen koffie. Ergens in de kast staat nog onze trouwser ies, met Wedgewood kopjes en schotels, maar dat hebben we de afgelopen 16 jaar al niet meer gebruikt…..
  Bernardine recently posted…Beetje bezig met … een verrassende postkaartMy Profile

 5. Altijd koffie in een mok. ook visite krijgt het in een mok. Heb wel een paar kopjes,maar dat is niks. Als ik dat hier geef vragen ze of de koffie op de bon is.
  En thee drinken we als we eens ziek zijn, de maag op de kop ofzo.
  Hubby dronk smorgens thee, maar de waterkoker ging kapot, dus geen thee meer. En nu wiltie koffie. Echte koffie, zwart.
  Groet, wilma

 6. Door de weeks vaak gewoon in een mok.
  Maar met visite of zateravond of zondag de hele dag het liefst uit een kopje .
  Dan heb ik een Engels rose / rood servies met tafereeltjes erop incl zelfde gebaksbordjes of in de Wedgewood servies met geb bordjes .
  Het staat gewoon gezelliger ( vind ik )
  De DE mok heb ik juist in een kringloopwinkel gekocht, dezelfde alleen in t bruin.
  Voor €1, dat was geen geld.

  En in t keukenkastje staan wel mokken van t zelfde maar wel in 3 kleuren.
  Nu zag ik pas op pinterest een leuke mok met een rode Engelse ruit , en leuk !!!!

  Groetjes Hilda

 7. Ik drink koffie uit een mok(je).En thee uit een thee glas. Kop en schotels vind ik wel erg mooi maar omdat ik van nature nogal bibber en die kopjes dan zo rammelen op de schotels neem ik liever een mok dat is net iets steviger. En het bibberen valt dan niet op. Ik vraag het bezoek ook naar hun voorkeur mok of kopje koffie gelukkig nemen ze bijna altijd een mok.

 8. Hallo Vlijtig Liesje,
  Wel een late reactie, maar ik ben op zoek naar precies deze mok voor een zeer oud echtpaar , waar deze mok uit de serie van 4 is zoekgeraakt. Voor het geval je er van wil scheiden hou ik me zeer aanbevolen namens mijn thuiszorg klanten.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.