Alternatief voor kledingkast

Mijn jongste dochter (16) gaf haar slaapkamer een metamorfose in de herfstvakantie. Ze schilderde de muren, en deed een heleboel spullen en meubeltjes weg. Het resultaat is een prachtig opgeruimde slaapkamer, die er veel volwassener uitziet.

Geen kledingkast meer

Er was maar één probleem: ze had in haar verlangen naar meer ruimte ook haar kledingkast weggedaan! Ik snapte het wel, maar vond het niet zo slim. Want ze draagt veel jurkjes en dergelijke.

De oplossing: kapstokjes

Maar bij de Xenos kocht ze 3 kapstokjes waar ze nu haar jurken en dergelijke aan ophangt. Kijk:

kledingkast

En op marktplaats kocht ze een ladekast met 7 lades, waarin ze nu haar ondergoed en dergelijke opbergt.

Zelf heb ik ook geen kledingkast op mijn slaapkamer, want daar is geen plek voor. In mijn kantoortje zit een ingebouwde kast, en daarin hangt mijn kleding.

Heb jij een kledingkast op je slaapkamer? 

46 Responses to Alternatief voor kledingkast

 1. Het is wel een ‘ruimtelijke ” oplossing.
  Maar persoonlijk heb ik alles liever in de kast.
  Dat vind ik opgeruimder staan.
  Dit oogt rommeliger, als heb je wel meer ruimte op je slaapkamer op deze manier.
  En zolang je dochter het zelf prima vind, lekker laten gaan toch?

 2. Goed gevonden van je dochter, maar het lijkt mij dat kleding op deze manier zoveel stof vangt, vooral in een slaapkamer.
  Zelf hebben wij op onze eigen slaapkamer een kastenwand, waarin mijn man z’n kleding heeft + onze zomer- of winterjassen en wat andere overtollige seizoensgebonden kleding. Hij bewaart hierin trouwens ook een deel van z’n gereedschap. Alsof we geen schuur daarvoor hebben…….
  Ik heb mijn kledingkasten in de logeerkamer, vind dit gemakkelijk(er) omdat ik altijd eerder opsta ‘s morgens en me dan gelijk aankleed. Op deze manier hoef ik niet voorzichtig te doen, want juist als ik dat probeer te doen, gaat er iets mis en maak ik een bende herrie 🙂

 3. Ik heb maar een kleine slaapkamer en groot bed! Er staan 2 kastjes met rolluiken en daarin veel handdoeken en dekbedhoezen. Vind ik veel handiger dan deuren of lades. Ik vond ze via de site Gratisoptehalen. Ook staat er een kapstok voor de ochtendjassen,vind ik ook handig.

  In dit huis zit een hele grote ingebouwde kast in de gang tot plafond, voldoende voor 2 personen.

 4. Vooral geweldig leuk dat ze het zelf bedenkt en uitvoert! Wat een creatieve dochters heb je.

  Wij hebben kledingkasten op de slaapkamer waarin alles zit behalve man’s kleding, die zit, om de omgekeerde reden van Gerda hierboven, in een grote kast in de logeerkamer. Waar ook de winterjassen en mijn concertkleding inzitten want ik heb geen hanggedeelte.
  Dochter heeft een kast op haar kamer maar niet zo’n grote. Ze groeit toch weer uit haar kleding dus zoveel heeft ze niet nodig.
  Ik daarentegen gooi amper wat weg qua kleding dus hoewel ik al jaren amper iets koop is ‘ie toch vol! Toch aan de Marie Kondo??

  • Mijn oudste dochter heeft ook een tweepersoonsbed in een vrij kleine kamer. Ik heb al gezegd: ‘Neem toch een eenpersoonsbed, dan heb je veel meer ruimte!’ maar zij wil dat ook niet. Ze vindt het zo fijn liggen, zo’n ruim bed.

 5. Mijn kleding hangt in de kast in de slaapkamer van de oudste (16). Ik moet van tevoren bedenken wat ik nodig heb. Als hij later begint op school wil ik hem niet storen. Het was eerst mijn slaapkamer en de kast kan niet verplaatst 😉
  Je dochter heeft een leuk alternatief bedacht! Ze moet wel oppassen voor verkleuring door het zonlicht.
  Ageeth Mooij recently posted…wordless ~ thuis / homeMy Profile

 6. Wij hadden heel lang geen kast, alleen van die ladekasten van Ikea, en lagen de hangspullen boven in een soort kledingkamer/kast.
  Dus nu zo ‘n mooie Pax kast gekocht van Ikea en die hangt vol met kleren van manlief;)
  Mijn dochter heeft nu een kledingrek zo verrijdbare op haar kamer staan, ook ideaal!
  Groetjes,Marjolein

  • Nu kan ik natuurlijk niet voor Nicole’s dochter spreken. Maar toen ik 16 was ging ik wel redelijk rap door mijn kleding heen en niet eens vanwege een shopverslaving. Wel omdat ik kleding zelf moest kopen. Daardoor had ik niet zo’n ruim budget en kocht ik veel H&M. Dat spul gaat sowieso niet zo lang mee. Bovendien was mijn kledingstijl toen weinig constant. Je groeit nog. En je bent nog aan het uitproberen, wat nou echt goed bij jou past en wat niet. Nu heb ik kledingstukken liggen, die ik al jaren draag en ook geïnvesteerd in wat duurdere, kwalitatief betere dingen. Dat kan, omdat mijn stijl nu veel constanter is. Maar met 16 niet, daarvoor veranderde mijn voorkeur toen nog veel te vaak.

 7. Nope, hier ook geen kast op de kamer. We hebben 2 van die kledingrekken en een lange plank aan de wand waar wat ‘leg’ spullen op liggen. Die wil ik nog verruilen voor een mooi dressoir. Ik hou niet van kasten…rare grote dingen in je kamer. Leuke oplossing van je dochter!
  Mama Kip recently posted…Hemelse KupkeeksMy Profile

 8. Een grappig idee, maar ze heeft maar negen haken. Die zijn zo vol.
  Ik heb vier Mulig kledingroedes (4,99)van Ikea gekocht en die hangen nu aan mijn muur.
  Een soort van walk-along-closet en heerlijk overzichtelijk. Alles hangt zonder kreukels.
  Jammer dat ik geen foto kan plaatsen, maar kijk maar in de Ikea gids. Daar staan ze in.

 9. Een kledingkast op de slaapkamer vind ik niet fris, ik heb een zijkamer ingericht als kastenkamer. ik heb een kast voor colberts en nette rokken,
  Een kast voor jassen van het andere seizoen, een kast voor broeken, en shirts, overhemden, jurken (weinig)
  Een legkast waar twee planken zijn voor ondergoed m kousen en sokken
  Een legkast voor topjes en shirts met mouwen per plank 1 kleur.
  Daarin ook een plank voor sportkleding en een plank voor nog te strijken.
  In de kast met jassen een plank met daarin zwemkleding en slippers.
  In de kast met colberts en rokken een plank voor truien.
  In een kast met linnengoed, onderin twee planken voor kleding van het vorige seizoen.

  Ik heb een uitgebreide hoeveelheid kleding? Altijd makkelijk.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.