Hema ontbijtje 2x zo duur geworden

ontbijt bij de Hema
De prijs van het ontbijt bij de Hema verdubbelde: van 1,- naar 2,-

Jarenlang kocht ik op donderdagochtend een ontbijtje voor 1,- bij de Hema.

Het ontbijtje nam ik mee naar huis voor de kinderen, maar de koffie dronk ik ter plekke op. Op een gegeven moment ben ik afgehaakt omdat de Hema structureel te laat open ging. Zo’n dichte deur om 9.05  gaat op den duur vervelen! En bij Bakker Bart zijn ze al vanaf 8 uur open. Bovendien krijg ik daar voor 1,95 twee verse kopjes koffie, die ook nog eens lekker warm zijn. Bij de Hema was de koffie vaak lauw.

Maar met mijn twee oudste dochters kom ik op zaterdagochtend nog steeds bij de Hema. En dan neem ik steevast het ontbijtje. Niet omdat die kleffe croissant wil, of dat rubberen ei, maar omdat ik dan voor 1,- koffie heb. En dat ontbijt vinden ze thuis lekker.

Hema ontbijtje: twee keer zo duur

Nu heeft de Hema echter de prijs van het ontbijtje ineens verdubbeld. Op zich niet zo raar, want ze zullen er wel niet veel winst op hebben gemaakt. Want voor 1 euro kreeg je een:

 • Croissantje
 • Pistoletje met gebakken ei
 • Kuipje jam
 • Kopje koffie

Maar dit is wel een flinke prijsverhoging.

Hema ontbijtje krijgt nu een onvoldoende

Bij Omroep Brabant deden ze een test. Ze beoordeelden de ontbijtjes van 5 grote ketens. Namelijk La Place van V&D, Hema, Bakker Bart, Intratuin en Ikea. De Hema haalde in die test een 7-. Maar tester Koen Wijn zegt dat het ontbijt van de Hema door de prijsverhoging nu een 3 scoort. Eerst werd de matige kwaliteit namelijk nog gecompenseerd door de lage prijs. Maar nu de prijs omhoog is gegaan, valt dit weg. Vandaar die 3. Een flinke onvoldoende dus.

Vooral ouderen balen

Van wat ik uit de krantenberichten begrijp balen vooral ouderen van de prijsverhoging. Voor veel van hen was het ontbijtje bij de Hema blijkbaar een dagelijks uitje. En door de prijsverhoging zou dit nu niet meer kunnen.

Conclusie over het Hema ontbijtje

De Hema was samen met de McDonalds het goedkoopst als het om ontbijtjes ging: 1,-. Nu is de McDonalds in z’n eentje het goedkoopst. Mij maakt de prijsverhoging op zich niet zo heel veel uit. Lekker vond ik het toch al niet. Maar een verdubbeling van de prijs vind ik wel veel. Zeker als de kwaliteit hetzelfde blijft: heel matig.

Wat vind jij van het ontbijt van de Hema? En van de prijsverhoging?

47 Responses to Hema ontbijtje 2x zo duur geworden

 1. Ten eerste is een verdubbeling gewoon veel te veel. Een prijsverhoging van 25 cent was beter geweest. Helaas gaat alles bij de Hema steeds slechter. De service is belabberd. Als je trouwens om vier uur het 4 uurtje wil nuttigen, maar een keertje geen gebakje wil moet je i.p.v. 1,- euro , dus alleen kop koffie of thee. Dan moet je 1,50 betalen. Ze hebben liever dat je het gebakje weggooid dan dat je het laat staan. Echt belachelijk. Zelfs het hoofdkantoor gebeld hierover, maar er wordt niets mee gedaan. Het is trouwens niet overal zo dat deze regel wordt gehandhaafd. Dat maakt het naar mijn idee nogal verwarrend en zwaar irritant.

  • Ik kon hier in de Achterhoek tot nu toe altijd wel een tweede kopje koffie krijgen voor maar 1,-. En dan zei ik dat ik het ontbijtje er niet bij hoefde.

   In de Hema in Winterswijk gaven ze bijvoorbeeld weer geen papieren zakken mee voor het ontbijt als ik het wilde mee nemen. Terwijl die zakjes in Doetinchem zelfs al klaar op de balie liggen.

   Het beleid is dus best wisselend.
   Vlijtig Liesje recently posted…Doe nou niet, doe nou niet (Pas op: oorwurm)My Profile

 2. Er zal op een ontbijt van 1 euro niet veel verdiend worden maar een 100% prijsverhoging is wel heel drastisch. Bij Ikea zie je ook altijd veel ouderen tijdens de ontbijturen maar ik denk dat het dagelijkse uitje hen inderdaad niet meer haalbaar is als de prijs op deze manier verhoogd hoor, erg sneu. Beetje laf van de Hema.
  Chris recently posted…Ontbijt is de motor van de dagMy Profile

 3. Ik snap niet dat mensen daar over kunnen zeuren. Een ontbijt van 1 euro is spot goedkoop en ik vind dat ontbijt voor 2 euro nog steeds goedkoop!
  Dat ontbijt van 1 euro bij de Mac is trouwens bagger. Dan betaal ik liever 2 euro bij de Hema.

 4. Je krijgt er nu ook een Juice bij. Deze kreeg je voorheen niet. De prijs ia dus niet volledig 100% omhoog gegaan. 😉

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zo’n ontbijt gedaan. Mijn ouders doen het heel af en toe samen op vrijdag. Zo ook afgelopen vrijdag en toen vertelde ze het van de prijsstijging

 5. Mijn oudste dochter deed vorig jaar nog wel eens, samen met vriendinnen ontbijten bij de hema, als ze laat konden beginnen op school. Gewoon voor de gezelligheid dus, en dan namen de meeste idd vaak 2 ontbijtjes en namen t brood mee voor lunch op school ofzo.
  Ik vind het eerlijk gezegd nog steeds niet duur als je ziet wat je er voor krijgt?

 6. ..van 1 naar 2 euro! Dat is inderdaad een fikse prijsverhoging! Om eerlijk te zijn vind ik een compleet ontbijt voor 2 euro nog spotgoedkoop. Zie het zo: je hebt jaren van een veel te goedkoop ontbijt kunnen profiteren en nu kun je van een erg goedkoop ontbijt profiteren. Je kunt natuurlijk ook thuis ontbijten en de koffie in een thermosbeker meenemen!

 7. Goedemorgen Nicole,

  Inderdaad is een prijsverhoging van 100 procent veel. Maar………voor de 2 Euro krijg je er nu wel een glaasje jus d’orange bij en je mag kiezen uit allerlei soorten koffie, grote of kleine kop. Dus het is toch niet echt een verhoging van 100 procent.

 8. Hier gebeurde het ook regelmatig dat we even een ontbijtje gingen doen, maar nu gebeurd het toch minder. Het ontbijt vind ik nog steeds niet duur, maar het principe dat je er een glas jus bij krijgt die normaal 50 cent kost en dat het een euro duurder wordt vind ik wel gek! Ook had je vroeger er voor die euro de spek bij en die hebben ze er ook al uitgehaald waardoor je 25 cent extra betaald als je het wel met spek wil.
  Paola recently posted…Mijn leven in beeld week 39My Profile

 9. Ik vind het voor die oudjes wel lullig dat er dan dus qua uitjes weer een optie vervalt. Ik zie het aan mijn eigen oma, dat kopje koffie in de late ochtend is toch hét uitje van de dag. Ook qua sociale contacten is dat toch het moment dat ze elkaar allemaal weer even zien en spreken en als er iemand niet is word daar dan ook vaak achteraan gebeld. Die vorm van community is voor de toch al steeds eenzamer wordende oudere echt belangrijk. Niet dat de HEMA daar nou persé verantwoordelijk voor is maar het zou ze sieren als ze ook nog een 1 euro optie zouden houden, met bijvoorbeeld koffie en een croissant.

  Verder begrijp ik prima dat de HEMA niet meer voor 1 euro kan leveren, vind het gewoon zo zielig voor die oudjes die nu dan niet meer elke ochtend dat ontbijtje kunnen nemen.
  Danielle recently posted…Video | Curaçao vlogMy Profile

 10. Hier gaan de kinderen regelmatig ontbijten bij de Hema. Dan spreken ze met een groepje af, bijvoorbeeld op zaterdag of in de vakantie. Zij zijn niet blij met de verhoging, ook al namen ze al vaak sinaasappelsap (wat je extra betaalde), omdat ze de thee daar vies vinden.

  Zelf heb ik nog nooit buiten de deur ontbeten. Wel doe ik vrijdagsavonds aan het Hema-ijsje mee. We gaan dan eerst naar de bieb en daarna een ijsje eten bij de Hema. Daar staat zo´n automaat met ijsjes voor 0,50. Meestal zit er op dat tijdstip (ergens rond 8 uur) niemand meer in het restaurant en zakken wij met ons ijsje even lekker aan de leestafel neer :-).

  Voor de oudere mensen zou het een idee zijn, als mensen met een 65plus kaart hun ontbijtje gewoon voor een euro zouden krijgen.

 11. Dat Hema-ontbijtje vonden wij altijd wel gezellig tijdens een uitje of om van het hele ding zelfs een uitje te maken! 😉
  Heel jammer dat het nu misschien onbetaalbaar is geworden voor mensen voor wie het echt van grote betekenis was, onder wie veel ouderen. Misschien dat de Hema als bedrijf zijn sociaal engagement een beetje kan laten prevaleren boven de winstmarges, die inderdaad heel klein zullen zijn op zo’n ontbijtje van een euro.
  sunny mama recently posted…VOORKOM FOUTEN BIJ HET INVULLEN VAN INTERNETFORMULIEREN – EEN GOUDEN TIP!My Profile

 12. De dichtstbijzijnde Hema waar ik een ontbijtje zou kunnen nuttigen ligt niet echt om de hoek. Dus ik ben niet bekend met de ontbijtjes. In plaats van de verdubbeling van de kosten ervan hadden ze beter een alternatief kunnen bieden. Gewoon een totaal ander ontbijtje met bijbehorende prijs, dan waren klanten de prijs ook niet gaan vergelijken. Niet zo slim van de Hema.

 13. Ik vind ze vreselijk, zowel van de Hema als de McDonalds, ik heb iemand gekend die dat met regelmaat deed en ooit moest ik ook een keer mee, naar beiden op hele andere dagen, maar je snapt wat ik bedoel, hahaha echt vreselijk! Doe mij dan maar gewoon thuis een verse pot koffie en een croissant haal ik dan wel in de supermarkt of zo, eitje bak ik zelf wel, ben ik misschien duurder uit in the end, maar als ik dat soort prijzen al zie en wat je ervoor krijgt denk ik al.. dat kan nooit goed zijn!

  X
  Morgaine recently posted…Harvest MoonMy Profile

 14. In de vakanties was het altijd ontzettend druk bij Hema om met de kinderen te ontbijten. Ik deed het dus echt maar zelden! Wel soms een Ikea ontbijtje genomen….
  Maar voor ouderen is het wel jammer, 1 euro was ook wel erg goedkoop.

 15. Je krijgt nu voor de 2 euro inderdaad een glaasje jus d’orange erbij en je kunt nu kiezen uit álle soorten koffie, dus ook de grote mokken. Als je daarvan houd is het ontbijt in verhouding niet (veel) duurder geworden.
  Ik ontbijt ongeveer 1 keer per maand met mijn zus bij de Hema en ongeveer 1 keer per maand met een vriendin bij de Hema en dat zullen we ook wel blijven doen 😉

 16. Het hema ontbijtje… wat zal ik zeggen, ik was altijd al geen fan.
  Niet voor de koffie niet voor het eten, heb het dan ook misschien één keertje gekocht – omdat ik er toch was.

  Doe mij maar gewoon een lekker Latte zonder ontbijtje.

  Kan me overigens wel voorstellen dat de prijs in eens wel veel is, inderdaad een verdubbeling. Ook hier in Wageningen zitten er veel oudere mensen te genieten van die goedkope bak koffie met eten erbij. Aan de andere kant, ik snap dat de Hema er onderhand op toe moet leggen als het een euro zou zijn.
  Nathalie recently posted…Kinderboekenweek 2015, Raar maar waar!My Profile

 17. Wow, een verdubbeling, dat is wel erg veel. Ik vind het ontbijtje eigenlijk wel lekker, en lauwe koffie heb ik er nooit gekregen. De koffie bij onze hema is zo heet dat je er de blaren van op je tong kon krijgen als je te ongeduldig was…
  Nu het 2 euro gaat kosten ga ik liever naar de buren (bakker bart), die bieden langer ontbijt en voor die 50 cent extra krijg je meer.
  Jenn recently posted…Inspirerend geluk: 10 woorden, 10 foto’sMy Profile

  • Oh geweldig, dat de koffie daar zo heet wordt geserveerd! Dan ligt het dus niet aan de koffiezetapparaten van de Hema. Dat dacht ik namelijk.

   Wat hier in Doetinchem ook vaak gebeurd, is dat er een rij staat en dat ze dan alvast de koffie gaan klaarmaken en klaarzetten. Tegen de tijd dat je dan aan de beurt bent is de koffie lauw. En de wijde koppen helpen ook niet om de warmte vast te houden.

   Het ontbijt van Bakker Bart heeft ook de reputatie lekkerder te zijn.
   Vlijtig Liesje recently posted…De dikkekontbroekMy Profile

 18. Ik heb een tijdje bij de HEMA gewerkt en ik was ook echt niet de vrolijkste als ik het ontbijtje moest verkopen. Voor twee euro mag je hopen dat het verbeterd is. Anders gaan ze veel klanten verliezen denk ik.

 19. Dat ontbijtje voor 1 euro was bedoeld om kopers de winkel in te lokken. De praktijk was dat het naast een voordelig verzetje voor eenzame bejaarden ook een trekpleister was voor scholieren en studenten op weg naar school. Ik denk dat het niet genoeg omzetverhogend was en ze er nu een realistischer prijs voor vragen.

  Ik vond het zelf niet zo lekker, te vettig. Mijn puberzoon werkte er wel twee naar binnen, en nam er dan nog eentje mee voor tussen de middag.

  • Dat heb ik inderdaad ook gehoord Cobi: het ontbijtje als lokkertje zodat mensen de winkel inkomen, en vervolgens waarschijnlijk iets kopen. Maar misschien werkt het toch niet goed genoeg. En ik las een tijdje geleden dat de Hema het moeilijk heeft. Dus dat speelt vast ook een rol bij de prijsverhoging.

   Ik moet glimlachen om je puberzoon. Drie keer zo’n vettig ontbijtje : ) Je moet er maar zin in hebben.
   Vlijtig Liesje recently posted…Menstruatie onderbroekMy Profile

 20. Toen de Hema net met de ontbijtjes begon, kreeg je voor 1 euro koffie of thee, glaasje jus, croissantje met jam, stokbrood met warm ei en bacon.
  Toen werden de omeletjes niet meer warm geserveerd want het opwarmen van de omeletjes (die uit de koeling kwamen in grote zakken) mocht niet van de keuringsdienst van waren. Dus werden de omeletjes al heel vroeg uit de koeling gehaald zodat ze een soort van “ontdooit” waren.
  Toen werden en de bacon en de jus eraf gehaald en werden de stokbroodjes een stuk kleiner. De jus kon je erbij nemen voor 50 cent en twee plakjes bacon voor 25 cent.
  Maar goed, voor een euro kon je toch even lekker ontbijten en wilde je en jus en bacon en cappuchino ipv gewone koffie dan betaalde je gewoon bij en kwam je ook al op 2 euro uit.
  Nu betaal je dus standaard 2 euro en heb je en jus en thee of koffie naar keuze erbij.
  Voor extra bacon betaal je nog wel een kwartje extra.
  Al met al is het ontbijtje dus een kwartje duurder geworden, tenminste wanneer je altijd al en jus en bacon en cappuchino erbij bestelde.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.