De dikkekontbroek

Mijn jongste dochter droeg afgelopen zaterdag de Mom Jeans van haar zus. Mom jeans zijn broeken die hoog sluiten in de taille en de draagster daardoor een flinke kont geven. Maar ze zitten heerlijk schijnt het.

En ze draag hem met verve vind ik! Op deze manier vind ík hem zelfs leuk : )

mom jeans

Wat voor model broek draag jij? Hoog in de taille? Laag in taille? Strakke pijpen, of juist liever wijd?

48 Responses to De dikkekontbroek

 1. Zo’n broek had ik ook, eind jaren 80! Zitten heerlijk, lekker hoog in de taille. Al was het de laatste jaren niet meer zo hip. Zo’n broek met bouwvakkersdecollete vind ik niet alleen lelijk maar ook niet lekker zitten. Iets ertussenin dus.

  Wat lijkt je dochter op jou!

 2. Ik draag graag broeken die hoog in de taille sluiten. Al heb ik eens een heupbroek gehad die ik ook heel lekker vond zitten. Als de sluiting ergens halverwege die twee zit, verdraag ik het vaak niet aan mijn buik. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig had je deze broeken bij MS mode en dan hadden ze elastiek in de taille. Die zaten super. Zeker als ze net nieuw waren. Het leek wel op een positiebroek en heb ze als zodanig gedragen 🙂

 3. Het staat je dochter erg leuk en Koekiemonster staat er heel leuk bij zo 🙂

  Zelf draag ik liever rokken en jurken. Maar ik heb wel broeken in verschillende modellen en kleuren. Als ik veel last van mijn ‘slechte been’ heb trek ik weleens een broek met strakke pijpen aan die helpt me dan om al te erge opzwelling tegen te gaan.
  De enige broeken die ik niet heb en nooit draag zijn spijkerbroeken. Daar heb ik totaal geen klik mee. De enige spijkerbroek die ik ooit heb gehad was een Miss Levi’s toen ik 12 was.
  Godelieve recently posted…De Blog Top Drie TagMy Profile

 4. Oh die! Nee, die vind ik juist niet fijn zitten. Ik heb er 1 gehad en die noemde ik ook mijn big fat mommy jeans. Ik voelde me er echt oud in. haha. Helemaal met het korte haar wat ik nu heb. Je ziet weleens moeders die ineens niks meer om hun kleding of uiterlijk geven nadat ze bevallen zijn en ineens hun haar afknippen. Daar doet het me erg aan denken. Ik sla deze even over.
  Annelies recently posted…Ik ben dat dikke-tieten-meisje in die ene videoclipMy Profile

 5. Tijd dat die broeken terugkomen! Die lage tailles : ik krijg er wat van. Iedere keer als ik buk, hangt m’n topje er half uit. Met een hoge taille heb je idd een behoorlijke kont, maar dat is snel opgelost met een bovenstuk dat je eroverheen draagt 😉

 6. Want een ontzettend leuke foto!

  Ik vind het zo leuk dat al die modellen van ‘vroeger’ af en toe de revue weer passeren in het huidige modebeeld. Want zo’n hoog in de taille sluitende jeans is natuurlijk typisch jaren ’80.

  Ik droeg ze destijds ook heel graag, maar nu ik wat ouder ben (en dus wat ‘uitgedijd’ ben) prefereer ik een laag in de taille sluitende jeans. Dat zit wat comfortabeler bij het buikje. 😉
  sunny mama recently posted…5 MINUTEN LASAGNE UIT EEN MOKMy Profile

 7. Je dochter lijkt idd sprekend op je, wat leuk om te zien!

  Zelf houd ik niet zo van dit model broek, maar het staat haar wel
  heel erg leuk.

  Ik heb zelf meestal strakke spijkerbroeken aan, en op de heup.
  En m’n meiden hebben dit ook. leuk om te lezen 🙂

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.