Telefoon

telefoon kopenIk heb het al wel vaker gezegd: ik ben geen fan van de telefoon.

We hebben zo’n simpele zwarte draadloze telefoon, met twee extra stations. Het basisstation staat in mijn kantoortje. En daarnaast staat er een telefoon in de woonkamer, en eentje in onze slaapkamer. Maar niet één deed het meer. En dat vond ik helemaal niet erg.

Sterker nog, ik rook mijn kans om mijn mooie roze telefoon met bontje te gebruiken. Maar in de praktijk blijkt dat helaas niet handig. Want onze telefoonaansluiting zit op mijn kantoortje. Dus als iemand wil bellen, moeten ze in mijn kantoortje gaan zitten.

Dus na één dag zag ik in: ‘We moeten toch een nieuwe telefoon.’

Nieuwe telefoon uitzoeken

Het liefst wilde ik zo’n ouderwetse zwarte telefoon die er uit ziet alsof hij van bakeliet is. En die kun je ook wel kopen, maar helaas niet met extra stations. Ik bedoel de Profoon D-sign Graham. Hij kost 43,99. Is hij niet prachtig?!

vintage telefoon

Helaas heeft deze telefoon hetzelfde probleem als mijn roze telefoon: hij moet op een vaste plek staan, en er zijn niet meer stations. Terwijl ik naar nieuwe telefoons zocht kwam ik ook nog deze beauty tegen:

mustard telefoon

Dit is de English Mustard Retro Telefoon. Hij kost 74,95, en hij zou van mij. als verstokt telefoonhater, een liefhebber maken! Maar ja, ook deze is niet draadloos…

En dit is het geworden…

Dus het eind van het liedje was dat ik dezelfde oersaaie telefoon die kapot was gegaan opnieuw kocht : (

En dat zijn deze:

profoon

Dit is de Profoon PDX-trio Dect telefoon. Hij kostte maar 35,-. Vergeleken met die leuke retro telefoons vind ik er echt niks aan. Maar eerlijk is eerlijk: wat wel heel handig is, is de nummermelding. Dus dat je kunt zien wie je belt. Dat kan met die mooie telefoons namelijk niet.

Conclusie over telefoon kopen

Bij de aanschaf van onze nieuwe telefoon heb ik helaas niet kunnen kiezen wat ik mooi vind. Ik heb gekozen voor wat praktisch is. En ik merk dat ik daar niet veel aan vind! Veel liever ga ik voor iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Maar dit was echt een veel verstandiger keuze. En nog goedkoper ook.

Vervelend soms om verstandig te zijn!

Hoe koop jij? Op gevoel of met verstand? En heb je wel eens je gevoel laten overheersen terwijl je verstand zei: ‘Dit is niet de verstandigste keuze!’

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: