Het Achterhoekse platteland wordt steeds exotischer

witte kangoeroe

Tijdens het hardlopen zie ik soms de leukste dingen. Recent nog een mooi versierde fiets. En deze week een witte kangoeroe! En dit keer lukte het me om hem op de foto te zetten. Want ze zijn wel schuw zeg, die witte kangoeroes.

Ik vind het grappig dat ze door een weiland in de Achterhoek huppelen. Behalve witte kangoeroes zie ik hier in de omgeving onder andere:

 • Hertjes
 • Fazanten
 • Lama’s
 • Zo’n mooie groene specht met een rood hoofd
 • Roofvogels
 • Hazen
 • Witte kangoeroes!

Welke exotische dieren zie jij in Nederland? (Dierentuin telt niet)

13 Responses to Het Achterhoekse platteland wordt steeds exotischer

 1. Wat leuk dat je die kangoeroes zomaar in een wei ziet als je gaat hardlopen.
  Zo hard loop ik niet mee maar ik zie hier voornamelijk alleen maar koeien in de wei staan.

  Wel zie ik hele horden fietsende toeristen langskomen in de meest vreemde uitdossingen die je maar kunt verzinnen. Ook heel erg exotisch! Helaas kan ik die niet zomaar op de foto zetten en op mijn blog plaatsen 😉
  Godelieve recently posted…Liebster AwardMy Profile

 2. Hier zitten ook witte kangoeroes en lama,s en struisvogels en hoe heten die andere soort lama,s ook weer alpaca,s of zoiets maar die leven achter hekken hoor Maar in het echt , ook roofvogels en vossen,ect . Maar we wonen ook dicht bij een natuurgebied. En als ik dan s,ochtends vroeg met de honden ga wandelen zie je echt heel veel dieren. Stiekem het mooiste gedeelte van de dag vind ik dat.

  • Oh ja, struisvogels! Die hebben we hier ook. Die zie ik elke dag als ik naar huis ren.

   Bij jou zie je dus ook witte kangoeroes Adrienne? In welk deel van het land woon jij? Ik wist niet eens dat witte kangoeroes bestonden tot ik ze dus zag staan in de wei : )

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.