Geld besparen in de zomer

bespaartips zomer

Hoewel de zomer haar eigen kosten met zich meebrengt, is het ook een periode waarin je op een aantal dingen kunt bezuinigen!

Ik zet ze voor je op een rijtje!

Geld besparen in de zomer

  1. In de zomer is het langer licht. En dus hoef je ‘s avonds pas later de lampen aan te doen. Zo bespaar je op je elektriciteitsrekening.
  2. In de zomer liggen de temperaturen in principe hoger. Ik zeg het voorzichtig, want we hebben het hier natuurlijk wel over Nederland! Maar hogere temperaturen betekenen dat je je huis niet hoeft te verwarmen. En zo bezuinig je makkelijk op je gasrekening.
  3. Wil je ‘s avonds graag buitenlampen aan? Neem dan van die solar lampen die werken op zonlicht. Na een zonnige dag, geven dergelijke lampen ‘s avonds prima licht.
  4. Hoewel ik zelf stiekem best een airconditioning zou willen op onze slaapkamer zijn die dingen duur in aanschaf en energieverbruik. Een ventilator is goedkoper in aanschaf en brengt ook verkoeling.
  5. In de zomer kun je je was lekker buiten drogen. In deze periode heb ik mijn droogtrommel niet meer nodig!
  6. Veel mensen eten in de zomer lichtere maaltijden, of zelfs mínder in het algemeen. Met een beetje geluk zie je dit terug in je wekelijkse uitgaven voor boodschappen.
  7. Gebruik liever niet de oven als het heel warm is. Want de oven maakt je keuken/huis nog warmer waardoor je weer meer behoefte krijgt aan apparatuur om de boel af te koelen.
  8. Doe meer met de fiets of te voet. Voor sommige mensen kan een regenachtige of winderige dag reden zijn om in de auto te springen. Zij kunnen in de zomer bezuinigen door lekker de fiets te pakken. Dat scheelt benzinekosten, en het is gezonder voor jezelf en het milieu!
  9. Heb je groene vingers? Zorg dan voor een moestuin en geniet van je eigen (gratis) groentes.
  10. Wie zonnepanelen heeft kan zelf energie opwekken met de kracht van de zon.

Welke bespaarmogelijkheden in de zomer ben ik nog vergeten? Vertel het in de comments!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: