Tussendoortje op school

fruithap

Een kiwi is een handige vitamine bom! En hij is makkelijk klaar te maken en mee te nemen. Hoewel ik mijn kinderen meestal gewoon een appel mee geef voor school. Want dat is toch wel het allerhandigst vind ik.

Wat geef jij je kind mee naar school of peuterspeelzaal?

29 Responses to Tussendoortje op school

 1. Op dinsdag en donderdag moeten ze fruit mee. De andere dagen mogen ze koek meenemen naar school. Die dagen krijgen ze een gewoon koekje mee. Een speculaasje, bastognekoek of biscuitje, zoiets. Een enkele keer iets groters zoals sultana.
  Op de fruitdagen is het verschillend. Net wat ik heb of waar ze zin in hebben. Vaak is dat een appel of banaan. Maar dan gaat de appel vaak in stukjes in een doosje mee.
  Maar ook nemen ze wel een stuk komkommer mee. Vandaag had de één druiven mee en de andere twee meloen met ananas in een bakje.

 2. Appelen zijn hier niet populair. Aardbeien, druiven, kersen, snoeptomaten, wortelen en cashewnoten zijn de favorieten wat betreft de gezonde tussendoortjes.
  Wij geven twee tussendoortjes mee, iets gezond en een koek.

   • Ja inderdaad biscuit, speculaas, koffiekoekjes en ook Sultana. Sultana hartig vinden ze hier juist heel lekker en het is op school niet verboden. Ook gaat er nog wel eens een Liga mee. De kinderen op het voortgezet onderwijs nemen liever een stroopwafel mee. Er is er hier ook een die heel graag een bifi meeneemt. Het mag wel op school, maar als dat verboden wordt, heb ik alle begrip. (Wat een lucht komt daar vanaf 😉 )

 3. Ik gaf mijn zoons meestal een boterham mee. Een appel verkleurt (en vonden zoons niet lekker om mee te nemen), een banaan wordt snel beurs en brood vult toch wat meer dan fruit.

 4. Als ik al iets meegeef is het een banaan, helaas wil zoonlief op de PSZ geen fruit eten. Alles gaat daar op een groot bord, wat rond gaat en hij wil daar niets afpakken aangezien andere kindjes er dan aangezeten hebben…..
  Jammer genoeg zijn het niet van zulke fruiteters hier. Naast een banaan, hooguit een appel (maar wel met suiker en kaneel)….. Blauwe bessen willen er trouwens ook weleens ingaan….

 5. Bij ons is woensdag de fruitdag op school. Ik heb pas bij Xenos van die handige appel en banaan bewaar doosjes gekocht voor mijn zoontje. Ik vind het goed hoor van school. Ik mijn tijd mocht alles. Zakjes chips al verjaardagstraktaties was geen probleem. Tegenwoordig mag dat niet meer, alles moet gezond.

 6. Zoon krijgt elke dag een bakje met een appel mee. Dat vind hij het lekkerst en het makkelijkst. Ik had hem van de week een banaan gegeven maar dat wilde hij niet weer. Dat was niet lekker. En er zijn maar heel weinig kinderen bij ons op school die koek oid meekrijgen. Dat vind ik persoonlijk ook niet nodig, want dat krijgen wij hier altijd na schooltijd. En nu weet ook ik zeker dat hij zijn fruit opeet. Thuis laat hij het nog al eens staan.

 7. Ik ben een beetje jaloers op alle reageerders met een gezonde school.

  Bij ons mag koek en snoep nog steeds als tussendoortje. Ik ben niet heel streng op suiker, maar probeer het wel beperkt te houden.

  Zoon krijgt altijd fruit mee en groentensap of iets van 100 % fruit. Zelf vindt hij groentensap meestal het lekkerst.
  Fruit is meestal een appel (lekker makkelijk, kan zo in de tas), maar ook wel eens een bakje aardbeien of een mandarijntje of zo. Wel altijd iets waar weinig werk aan zit… 😉

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.