Meivakantie: hoe zit het nou?

meivakantieWat is de meivakantie rommelig dit jaar! Ik hoor ontzettend veel verschillende varianten om me heen.

 • Sommige kinderen hebben 3 weken vrij (week 18, 19, 20)
 • Sommige kinderen hebben deze week (19) vrij, maar moeten volgende week drie dagen naar school. (Dit geldt voor 3 van mijn 5 kinderen)
 • Sommige kinderen hebben deze week (19) én volgende week (20) vrij. (Dit geldt voor mijn oudste zoon)

Al met al is er hier thuis geen touw aan vast te knopen.

Hoe is de meivakantie bij jou georganiseerd?

28 Responses to Meivakantie: hoe zit het nou?

 1. Ze hebben twee weken vrij hier. Deze week en volgende week. Ik vind dat wel fijn. De jaren hiervoor was de meivakantie opgedeeld in twee losse weken.

 2. Hier is het ook verspreid over 3 weken. Jongste zoon heeft afgelopen week en deze week vrij van de peuterspeelzaal. De andere jongens hebben deze week en volgende week vrij van de basisschool. De oudste twee hebben alleen deze week vrij van de middelbare school.
  Lekker handig dus 🙁

 3. Hier heeft de jongste (basisschool) deze week en volgende week vrij. De oudste en middelste hebben alleen deze week vrij. Voor de oudste beginnen maandag as. de eindexamens.

 4. Hihi, ik hoor ook al zulke gekke dingen om me heen. Toen mijn meiden nog op school zaten hadden ze Hepi-vakantie, van Hemelvaart tot en met Pinksteren. Elk jaar, niks Mei-vakantie. Maar hoe het nu zit weet ik niet hoor. Ik heb geen schoolgaande kinderen meer…
  Fijne woensdag,
  Liefs,
  Mirjam
  Mirjam recently posted…VissersvestMy Profile

 5. Mijn zoon heeft deze week en volgende week vakantie. Er zijn ook scholen die vorige week en deze week vrij zijn. Er zijn vaste vrije dagen en vakanties ( zoals de kerst-, herfst- en voorjaarsvakantie) die vaststaan voor de rest mogen scholen (of verenigingen) zelf de vakanties en vrije dagen zelf indelen. Er zijn een vast aantal vakantiedagen en studiedagen. Soms best ingewikkeld.
  Henny Rutgers recently posted…Doelen voor 2015, hoe staat het ermee!My Profile

 6. Het is mij ook volstrekt onduidelijk.
  Mijn dochter op de middelbare school heeft 2 weken vakantie, op zich leuk, en fijn om op vakantie te gaan, maar 11 mei begint haar examen (CSE).
  De middelbare school hier in Houten is DRIE WEKEN DICHT.
  ???????

  • Nou de school is niet drie weken dicht (excuus) maar t/m gisteren, en toevallig zit de muziekschool ook in dat gebouw, dus is er geen muziekles gisteren. Jammer als je daar muziekles hebt dus.
   Volgens mijn muziekjuf kan ze er drie weken niet in. Raar toch?

  • Dat is inderdaad erg lastig Leven zonder schuld. Normaal is het natuurlijk erg handig als de BSO vlakbij de school is, maar in dit geval is het juist een nadeel. Daar is niet goed over nagedacht lijkt me.

 7. Wel niet echt handig op die manier. Vakantie is toch zoveel leuker wanneer alle kinderen thuis zijn. Hoe is dat dan gegroeid in Nederland, hebben alle regio’s andere dagen?
  In België zijn, voor zover ik weet, alle schoolvakanties nationaal.
  Sopdet recently posted…Aardbeien van KeesMy Profile

 8. Wij hebben alleen deze week vakantie en volgende week 3dagen naar school.
  Mijn zusje haar kinderen heeft de jongste 1week en de oudste twee. Lekker handig zo allemaal raar geregeld.

  @levenzonderschuld: regelen ze dan niet dat ze naar een andere bos gaan? Dat gebeurt hier namelijk wel. Als er te weinig kinderen zijn dan gaan ze naar een andere locatie in het dorp hiernaast. Hier zit de bso ook in de school maar alleen dicht als er te weinig kinderen zijn die dag.

Leave a reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.