Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?

voornamen kiezen

Er zijn van die namen waarbij ik me oprecht afvraag: ‘Wie noemt zijn kind nou zo?’

Ik kan me verwonderen over namen als: Splinter, Storm en Youandi (You and I). Maar het kan nog veel aparter! Dat bewijst Maarten van der Meer met zijn boek Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? Chardonnay is nog heel normaal vergeleken bij sommige namen die hij noemt. En er zijn dus ook echt mensen die zo heten.

Wonderlijke voornamen

Hier onder heb je er een paar:

  • Bliksem
  • Demon
  • Radio
  • Rochel
  • Provider
  • Macaroni
  • Paprika
  • Pinokkio
  • Tinkerbell

En zo zijn er nog veel meer wonderlijke namen. Terwijl ik bovenstaande namen in typte kon ik het gewoon weer bijna niet geloven dat deze namen serieus aan kinderen gegeven zijn. Maar Maarten van der Meer is een serieuze blogger en nu dus ook schrijver van dit boek. Hij heeft een blog www.vernoeming.nl over voornamen.

De psychologie van namen

Maarten schrijft ook over de psychologie van namen. Namen weerspiegelen vaak inkomen en karakter. En jouw naam bepaalt ook weer hoe jíj de wereld ziet! Zo heb je blijkbaar onbewust een voorkeur voor dingen waarvan de naam lijkt op je eigen naam!

Voorbeeld van het effect van namen

Een Duitse studente liet voor haar scriptie een toets door meer dan 200 leraren nakijken. Boven de ene toets zette ze de naam Kevin. Boven de andere toets stond Maximilian. Het waren dezelfde antwoorden, maar Maximilian kreeg een kwart punt meer dan Kevin!

Over ‘Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?’

Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? is erg leuk om te lezen. Maarten van der Meer vertelt de geschiedenis van namen, en hoe namen in de loop der tijd veranderd zijn. Onder andere door de Namenwet van 1970. Daarnaast schrijft hij over de psychologie van namen.

Dat maakt dit niet alleen een leuk boek, maar ook een núttig boek voor mensen die een kind verwachten. Ik zou het tenminste echt even lezen als ik mijn kinderen nog van namen moest voorzien. Ik kan alleen maar hopen dat de namen die mijn man en ik aan onze kinderen hebben gegeven, positief uitpakken!

Praktische informatie over Wie noemt zijn kind nou Chardonnay?

Wie noemt zijn kind nou Chardonnay? is voor 12,50 te koop bij bol.com.

wie noemt zijn kind nou

Wat is de wonderlijkste naam die jij ooit heb gehoord?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: