Reacties

Wat doe jij met je winterkleren? — 32 reacties

  1. Ik heb van die hoge paxkasten in de slaapkamer staan. In mijn kast liggen de kleren van dat seizoen op pakhoogte. Alles wat daar niet bijhoort ligt op de bovenste twee planken, hoewel ik de dunnere vestjes altijd binnen reikbereik houd.
    In de zomer vind ik een vestje namelijk fijner dan een jas. De meeste broeken worden ook zomer en winter gedragen.

    Veel kleding heb ik trouwens niet meer na mijn laatste Marie Kondo sessie.

    • ik kan er wel wat mee. En de vouwmethodes vind ik super!
      Zoon houdt opeens heel veel ruimte over in zijn lades.

      Ik merk alleen dat ik langere periodes van tijd nodig heb om goed te ruimen. Als je bijvoorbeeld al je boeken uit de kast wilt halen om te zien wat je wilt houden, dan lukt dat niet un een kwartiertje. Dat is wat lastig.

  2. De kledij die ik draag hang ik op en de kledij van het tegenovergestelde seizoen vouw ik op.
    Ik heb het heel snel koud en heb last van mijn spieren in de winter, dus een heel groot verschil tussen winter- en zomerkledij.

    Groetjes

  3. Mijn kleding ligt bij elkaar in de kast. Zoveel is het niet. Ik koop ook pas iets nieuws als het oude af is. Het zou zelfs in 1 grote koffer passen, en datis inclusief mijn schoenen. Dus de zomer en winter wissel die hoef ik niet te doen.

  4. De kleding van mijn man en mij beland achter in de kast. Die is groot genoeg. De kinderkleding bewaar ik altijd in dozen op zolder. Ik vind de kleding wissel altijd een heel gedoe hoor! Shirts met lange mouwen en vesten blijven weer langer in de kast want het is niet alle dagen heel mooi weer. Dus op die manier blijft de kast toch nog wel heel vol. Ik heb dit jaar best veel gekregen voor de kinderen dus moet ik ook veel uitzoeken. Wat niet past doe ik of naar het tweedehands kledingwinkeltje of naar mijn schoonzus voor haar kinderen.

    • Ik vind het ook best een gedoe. Ook omdat het in april ook nog wel weer koud kan zijn. Je kunt dus ook niet klakkeloos álle winterspullen meteen opbergen.

  5. Wij hebben een kleine vliering. Daar worden straks de dikke truien in plastic zakken met cederhoutrondjes opgeborgen. Tot oktober. De dunne truien, shirts met korte mouwen,korte broeken e.d. pak ik en was ik vanochtend.

  6. Mijn meiden (tieners) leggen de kleding van het verkeerde seizoen achterin hun kast en van het goede seizoen voor de pak.
    Bij de jongens leg ik het van hun drietjes samen bij elkaar hoog weg in de hangkast en in een grote doos onderin die kast.
    We hebben inbouwkasten die zijn lekker diep. Ik heb inmiddels al de zomerkleding al uitgezocht bij de jongens. Dat ligt nu al klaar achter hun winterkleding. Deze week ga ik dat wat meer naar voren halen en de dikke truien wegleggen.
    Bij onszelf ligt de zomerkleding nog hoog in de kast en de winterkleding op pakhoogte. Dat ga ik deze week ook en beetje tevoorschijn halen en even wassen.

  7. Bij mij ligt alles doorelkaar. Ik wil dit straks wel anders maar dan moet eerst de zolder worden opgeruimd en anders ingedeeld. Maar alles op zijn tijd. Voor nu moet ik mijn lente/zomergarderobe nog aanvullen, want er mag best wat nieuws bij.

  8. Ik heb eigenlijk niet zo heel erg veel kleding dus ik wissel mijn kledingkast en -rek niet per seizoen. Ik draag over het algemeen toch alleen maar jurkjes en die kunnen zowel in de winter als ik de zomer gedragen worden, met of zonder legging en vest. Mijn zoon groeit zo snel uit zijn kleding dat ik deze niet hoef te bewaren voor het volgend seizoen en van hem gaat dan ook alles in opbergcontainers als het niet meer past.

    • Ik heb de neiging om kleding te bewaren omdat ik bijvoorbeeld 3 jongens heb. En je weet maar nooit of de jongste een kledingstuk nog weer kan dragen. Maar na de jongste kan ik natuurlijk wel dingen gewoon weg gaan doen.

    • Nou, misschien toch wel. De t-shirts met korte mouw verwisselen van plank met de lange mouw. En de broeken idem. De donkere schuiven naar achteren en en lichte naar voren.

  9. Bij de kinderen ligt het helemaal boven in de kast, bij mij ligt het apart in mijn gewone kast en bij mijn man op zolder.
    Niet echt een systeem omdat er in elke kast eigenlijk niet voldoende plek is.

    Binnenkort ook maar eens aan die uitzoekerij beginnen. Wat past nog en wat is echt te klein geworden!

    • Wij hebben ook een kelder. Maar ik vraag me af: zijn kelders niet van nature vochtig, en gaat kleding dan bijvoorbeeld niet schimmelen? Of is dat een hele domme vraag...

  10. Ik heb nogal veel kleding omdat ik 90% bij de kringloop koop en dan laat ik iets echt goeds en passend niet liggen voor een paar euro. Zomerkleding-en schoenen staat ik grote plastic, van die geruite, tassen op zolder. Elk half jaar wissel ik en elke keer is het weer leuk iets te zien wat ik vergeten was dat ik dat had. Bij de kringloop kwam ik zaterdag 2 mooie t-shirts tegen die kan ik nu ik de komende dagen al dragen. Broeken kunnen meestal wel het hele jaar door gebruikt worden. Bij de wissel zoek ik ook uit wat weg kan, terug naar de kringloop meestal.

  11. Dat is nu het voordeel van wonen in de tropen. Ik hoef nooit te wisselen :) Wel hebben we een plank met wat warmere kleding voor als we op vakantie gaan of een weekend Miami. Als we naar NL gaan lenen we meestal wat kleding van familie of vrienden.

  12. Zoveel kleren heb ik niet, ze hangen/liggen het hele jaar door in de kast. Wel zomer- en winterkleren op aparte stapels of hangers bij elkaar En ook de tussendoor kleren bij elkaar. De winterjassen hangen in een aparte kast. Schoenen onderin en klaar.

  13. Ik heb twee hangkasten met een deel legkast en daarin liggen en hangen mijn kleren van het hele jaar. De zomerspullen wel een beetje bij elkaar en die schuif ik binnenkort wel weer een beetje naar voren maar ik heb er geen aparte kasten voor.
    Voor mijn zoon geldt eigenlijk hetzelfde, alles ligt en hangt in één kast. Bij hem is het echter wel zo dat veel kleren van het vorige seizoen niet meer passen dus vindt er vanzelf al een selectie plaats van zomer en winter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder