Rokjesdag!

Posted april 10, 2015 in Huishoudelijk nieuws / 23 Comments

Rokjesdag is traditioneel de dag waarop vrouwen plotseling en masse rokjes aantrekken, met blote benen. En vandaag is het weer zo ver. Het is Rokjesdag!

Mijn oudste dochter had er nota bene nog nooit van gehoord. Dus dat hiaat in haar opvoeding heb ik meteen even recht gezet. Helaas hield ze gewoon haar vreselijke onesie aan…

Altijd rokjesdag: maar nu een korte rok

Nou zijn voor mij alle dagen rokjesdag, want ik draag altijd een rok. Maar toch is er vandaag ook voor mij iets anders. Want ik heb voor het eerst sinds de winter weer een kórte rok aan! En bovendien dronk ik vandaag voor het eerst weer mijn koffie van 10 uur lekker buiten! (De hoed is omdat de zon anders in mijn ogen schijnt. Hij werkt perfect)

rokjesdag

Is het voor jou rokjesdag vandaag?


23 responses to “Rokjesdag!

 1. Ik draag zelden een rok want ik vind het onhandige dingen. Je moet opletten dat je niet in je onderbroek fietst als je rok opwaait als er veel wind staat. Als een rok strak zit, zit je niet fijn op het zadel. Je begrijpt: ik ben fervent aanhanger van de lange broek.
  Maar soms, als ik er echt zin ik heb, trek ik er eentje aan 😉
  Leuk dat iedereen anders is. Dat maakt het kijken naar mensen zo leuk!
  Fijn weekend

 2. Jet

  Het is voor mij alle dagen rokjesdag… Maar ik heb wel gewoon mijn panty’s aan hoor. Ik heb een erg blank vel en om nu meteen mijn ‘melkflessen’ te laten zien… Nee dank je. Misschien toch eens een goede zelfbruiner opzoeken. Ooit heb ik er een gehad van Dove. Die werkte echt goed en zonder vlekken. Ik heb overigens helemaal geen hekel aan een panty hoor!

  • Ik vind panty’s juist verschrikkelijk Jet. Ik zou nog eerder een broek dragen dan panty’s. Grappig hoe verschillend we allemaal zijn!

   Maar draag jij dan bij 30 graden bijvoorbeeld ook een panty? En is dat niet warm?

   • Jet

    Ha, nee hoor met 30 graden heb ik ook geen panty aan hoor. Maar hoe vaak hebben we hier in Nederland nu zulk warm weer… Dan heb ik ook echt wel blote benen. ( Met een zelfbruiner, haha) Maar ik vind panty’s ècht niet erg.

 3. grietje

  Ik draag niet alle dagen een rok, maar wel vaak. Vandaag heb ik ook een rok aan. Nog niet met blote benen, maar wel met een panty i.p.v. een dikke legging.
  Gisterenmiddag heb ik een flinke poos in de tuin gezeten. Heerlijk! Nu ben ik druk met de was.

 4. Ik draag bijna nooit rokjes. En als het Rokjesdag is al helemaal niet. Haha, heb ik ook met ‘musthaves’; die moet ik niet.
  Het idee vind ik wel fijn omdat het de serieuze overgang naar mooi weer is (hopen we dan)!

  • Broeken zijn inderdaad praktischer dan rokjes. Maar ik tuinier toch ook gewoon in een rok! Ik ben er toch al geen fan van. En als ik dan ook nog een broek aan moet word ik twee keer gestraft.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.