Reacties

Moeders in sportkleding aan schoolpoort — 22 reacties

  1. Ik kijk nu met jaloezie naar de moeders in sportkleding als ik mijn 2 oudste kinderen aflever. Ik fiets daarna weer naar huis met jongste. Ik kan niet wachten tot ik volgend schooljaar ook in mijn sportkleding naar school kan, omdat jongste dan ook gaat beginnen. Heb ik dat item al van mijn lijstje geschrapt en hoef ik 's avonds de deur niet meer uit.

    • Als alle kinderen naar school gaan, geeft dit inderdaad wel wat meer vrijheid! 's Avonds nog sporten lijkt mij ook drie keer niks. Dan zit ik er de hele dag tegenaan te hikken.

    • Ik snap het wel Grietje! Ik ben altijd fanatiek sporthater geweest en had dus ook geen sportkleding. Maar hardlopen is wel oké heb ik ontdekt. En ik wil graag gezond zijn. Dat motiveert me!

  2. Dat zou heel wat bekijks geven, als ik in sportkleding op school kom - ik zwem namelijk ;-)

    Los daarvan kan het me soms wel eens irriteren, de mama's (en hier af en toe ook een papa in een te strakke hardloopbroek) in hun sportieve outfits die nadat ik geholpen heb met lezen nog steeds op het schoolplein blijken te staan kleppen. Maar die lezen ook de Grazia.

    Verder moet een ieder het vooral doen zoals het logistiek het beste uitkomt. Kan er niet zo wakker van liggen. Waar ik wel op aansla: de typische Nlse neiging om het haar van de kinderen 's ochtends vooral niet te kammen. Polletje Piekhaar in de klas. Ik snap het niet. Je kamt je eigen haar toch ook?!

    • Of je kamt dat haar wel, maar voor ze bij school zijn is het al weer een warboel.
      Daarbij vind ik het ook een eigen verantwoording van kinderen vanaf groep 3 om zelf hun haar te kammen, want dat kunnen de meesten prima. Ok, niet als je haar tot op je middel hebt, want dan zelf je haar vlechten is wat lastig.

  3. Voor de lol zou ik ook niet in sportkleding op het schoolplein verschijnen. Als ik inderdaad net als jou zou gaan sporten wel. Het lijkt anders meer of je je bed niet uit kon komen en zonder te douchen maar snel ff je huispak hebt aan getrokken. Kun je net zo goed in je pyjama gaan... o nee zal ik maar niet zeggen dadelijk wordt dat de nieuwste trend...

  4. Ik zou nooit in sportkleding op school verschijnen. Ik heb ze niet eens, ik sport namelijk niet...!
    Maar ik vind het er echt niet uitzien. Sorry.. Ik hoef ook niet zo naar school want mijn 3 meiden fietsen die 1,5 kilometer samen naar school. Sinds de jongste in groep 4 zit ben ik nog maar nauwelijks op het schoolplein te zien geweest. Heerlijk vind ik dat!!

  5. Ik ga nooit in sportkleding naar school, maar als dat praktisch gezien handig is zou ik het wel doen. Al zal ik me dan wel wat ongemakkelijk voelen. Bij mijn zoon op school zijn er maar weinig die het doen. Ik sport meestal 's avonds.

  6. Ik ging nooit in mijn sportkleren naar de school van de kinderen...want mijn sport is zwemmen! In zwempak zou echt wel te raar zijn.
    Verder, stoor ik me niet echt aan mensen die in sportkleren komen. Ben als (ex)sportjuf vooral blij dat mensen bewegen. Ik stoor me dan nog eerder aan de erg dikke mensen die kids met de auto afzetten...maar dan nog, er kan wel heel goede reden zijn dat zij dat zo doen. Dat weet je niet als buitenstaander...dus dat storen of oordelen, dat laat ik liever achterwege..

    Groet, Greet

  7. moet bekennen dat het mij vroeger toen ik mijn dochter naar school bracht nooit opgevallen is hoe de ouders van andere kinderen gekleed gingen. iedereen is er toch vrij in om zich te kleden hoe hij of zij dat wil? bovendien ken je de reden niet waarom iemand op een bepaalde manier gekleed is, de een gaat misschien gelijk sporten , de ander moet misschien naar zijn werk en een derde is mnisschien alleen maar opgestaan om zijn of haar kinderen naar school te brengen en gaat misschien bij thuiskomst weer naar bed omdat hij of zijn ziek is. oordelen is simpel maar wat levert het je eigenlijk op? niets bij mijn weten.

    • was ook niet bedoeld al kritiek op jou hoor, maar vind het gewoon vreemd dat daar een artikel over geschreven word. kom nu zelf niet meer op het schoolplein maar woon wel tegenover een school en heb dus van de week eens opgelet,maar het is mij niet opgevallen dat er veel mensen in sportkleding staan , misschien is het weer zoiets dat in sommige plaatsen meer voor komt dan andere , ik woon in een middelgrote stad in het oosten.

  8. Nooit Nicole. Zelfs niet toen ik nog aan hardlopen deed. Voltooid verleden tijd.
    Ik ga nu wel af en toe in een soort van joggingsbroek naar school omdat ik denk dat het dezer dagen niet gezien wordt als marginaal :p.
    En ik doe er dan hippe schoenen onder die meer aandacht trekken dan die broek haha.

    • Ben je gestopt met hardlopen Sandra? Had je er genoeg van, of raakte je geblesseerd?

      En wat betreft de joggingbroek: sommige broeken die nu in zijn lijken inderdaad erg op joggingbroeken!

  9. Zolang je niet met een veel te grote joggingbroek en roze crocs eronder aan de schoolpoort staat, zal er niemand raar opkijken, toch? Oja, de te korte t-shirt niet vergeten haha.

  10. Wat een leuk blog om te lezen en ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Wat betreft het hoofdstuk in 'Moe is Moe maar voldaan', dat is echt met een grote knipoog geschreven. Het is bedoeld om aan te geven wat een in sportkleren gestoken moeder kán opwekken bij een niet-sportende moeder ;-) schuldgevoel...Dus lekker aantrekken wat jij wilt ;-) en voel je niet ongemakkelijk. Groetjes van Irene Wing Easton.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder