Introvert in Blogland

blogland

Ik vind niets fijner dan helemaal alleen thuis zijn. En dat er ook echt niemand anders in huis is. Feestjes en bijeenkomsten met veel mensen zijn beslist niet mijn hobby, en terwijl steeds meer hardlopers meedoen aan hardloopevenementen, loop ik al 13 jaar in mijn eentje. Ik ben ongetwijfeld wat men noemt een introvert.

En als introvert vind ik bloggen geweldig. Want ik kan dat helemaal in mijn eentje doen! Ik hoef mezelf er niet uitbundig voor te presenteren, of bijeenkomsten af te lopen om mijn visitekaartje uit te delen etc. De meeste communicatie loopt via email. En email geeft me rustig de tijd om te bedenken wat ik wil zeggen. En het netwerken dat ik doe, kan prima via social media.

Wordt Blogland extravert?

Maar er is iets aan het veranderen in Blogland. Want de commercie heeft Blogland ontdekt. En er is een hoos aan nieuwe blogs van mensen die hier hun voordeel mee willen doen. Advertentienetwerken en bloggroepen schieten dan ook als paddestoelen uit de grond.  En dat is begrijpelijk. Want bloggen is leuk. En als je er ook nog geld mee kunt verdienen, is dat natuurlijk prachtig.

Maar in het kielzog van die commercialisering van Blogland zie ik iets gebeuren: plotseling zijn er allerlei netwerkbijeenkomsten, spreken bloggers af om elkaar te ontmoeten op pr bijeenkomsten en vragen ze elkaar of ze een taxi zullen delen naar een Netflix bijeenkomst.

Kortom, er is ineens allerlei extraverte activiteit in Blogland. En ik vond het juist zo fijn dat het zo introvert was! Nou hoop ik maar dat ik als introvert kan overleven in het nieuwe Blogland.

Want ik heb helemaal geen zin om ook in Blogland te moeten leven volgens de regels van de extraverten.

N.B. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het leuk om andere mensen te ontmoeten. Maar bij voorkeur in een kleine, rustige setting.

Hoe ervaar jij Blogland? Is het veranderd in de loop der tijd?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: