Geld verdienen door je tas+portemonnee uit te mesten

portemonnee
Dit is mijn ouwe trouwe knipportemonnee. Ik moet eigenlijk een nieuwe, maar ik kan er er nergens eentje vinden.

Ik ben dol op opruimklusjes die geld opleveren. Zoals kledingkasten uitmesten, en die kleding vervolgens verkopen op marktplaats. Of speelgoed opruimen, en dat te gelde maken op een rommelmarkt.

Maar wist je dat er zelfs geld zit in je tas en portemonnee opruimen?!

Geld verdienen door je portemonnee en tas op te ruimen

 1. Verzamel rondslingerend muntgeld. Ik heb geregeld los geld dat door mijn tas slingert. Je bent zo een paar euro rijker.
 2. Check je klantenkaarten. Denk aan kaarten van de Karwei, AH, V&D etc. Al die kaarten leveren je korting op. Zorg daarom dat je ze bij de hand hebt. En op een plek waar je zo kunt pakken. Zeker bij de Karwei loop ik regelmatig een korting mis, omdat ik die kaart weer niet kan vinden. Bij veel kappers krijg je punten per knipbeurt. Al die punten kun je op een gegeven moment inleveren voor korting. Zonde om dat mis te lopen. Hetzelfde geldt voor veel cafés en restaurants.
 3. Controleer of je nog cadeaukaarten of cadeaubonnen in je tas hebt die je kunt gebruiken. En doe dat dan ook. Wist jij dat Nederlanders naar schatting voor 5 miljoen euro aan ongebruikte cadeaubonnen in kastjes en laatjes liggen?! Jammer toch? Zo heb ik zelf nog een cadeaukaart van de Bijenkorf t.w.v. van 50,- die ik nodig moet uitgeven. Of ik ga de cadeaukaart proberen te verkopen.
 4. Tijd is geld. De tijd die je bespaart omdat je niet meer paniekerig in je tas hoeft te grabbelen op zoek naar iets, is geld waard.

Speciaal mapje voor pasjes

Soms moet je eerst investeren voordat je geld kunt verdienen. Om die reden heb ik geïnvesteerd bij de Hema! In zo’n mapje voor pasjes. Ik had al mijn pasjes altijd in mijn rode portemonnee. Maar als ik er dan eentje moest pakken, leek het net alsof ik wilde gaan kwartetten. Dan stond ik daar met zo’n bos kaarten in mijn zweterige handjes. Om sneller het juiste pasje te vinden heb ik daarom een speciaal mapje gekocht. Hij kostte 8,95.

pasjeshouder
Zo ziet hij er dicht uit
pasjeshouder hema
En zo open. Je ziet meteen 2 klantenkaarten ; )

Ruim jij je tas en/of portemonnee regelmatig uit?

9 Responses to Geld verdienen door je tas+portemonnee uit te mesten

 1. ….ik heb in mijn portemonnee: pinpas, rijbewijs, OV-kaart en museumjaarkaart en een fotootje waar de drie kleinkinderen opstaan. 2 biljetten van 5 euro en een beetje kleingeld (meestal 2 munten van 1 euro). De niet geregistreerdebonuskaart van Al H zit aan mijn fietssleutel en dat is het.
  Ik ruim mijn portemonnee nooit op dus zal daaraan ook nooit een cent verdienen 😉

 2. Wat een schatje! En handig, want ik heb hetzelfde euvel; onhandig al die klantenkaarten/pasjes etc.

  Ik zorg ervoor dat ik dagelijks mijn bonnen in excel verwerk, zo weet ik of ik binnen mijn huishoudgeldbudget blijf en die kunnen daarna weg. Heb weinig cash geld in de knip, maar herken wel het speuren naar losgeld her en der.
  Cellie Citroen recently posted…Bronstige Lente zwijmelMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.