Wist jij dat je eieren kunt invriezen?

eieren invriezenEieren zijn superhandig vind ik. Je kunt ze bakken, koken, ze zijn handig als vleesvervanger, en ik lust ze ook graag op de boterham. En op een toastje met een toefje mayonaise en ketchup vind ik ze ook erg lekker. Zo kreeg ik ze vroeger altijd bij onze buurvrouw als we naar haar verjaardag gingen. Ze smaken nog steeds naar mijn kindertijd!

Je kunt eieren invriezen!

Helaas leggen onze kippen op het moment heel slecht. Daarom moeten we eieren kopen in de supermarkt. Maar in de zomer legden ze soms zoveel dat we de eieren niet snel genoeg konden opeten! En dan is het handig om te weten dat je eieren kunt invriezen!

Eerst dacht ik dat je dan gewoon het doosje met de eieren in de diepvries moet zetten. Maar zo werkt het niet!

Eieren invriezen: hoe doe je dat?

Een makkelijke manier is met een siliconen cupcake vorm. Breek het ei alsof je het gaat bakken, en doe het in de cupcake vorm. Vul alle vormpjes en zet in diepvries. Maar je kunt ze ook in bakjes voor ijsblokjes invriezen!

Hier onder zie je een voorbeeld van eieren in een bakje voor ijsblokjes.

Heb jij wel eens eieren ingevroren? Waarvoor gebruik jij eieren?

20 Responses to Wist jij dat je eieren kunt invriezen?

 1. Ik had er al over gelezen en nooit uitgeprobeerd. Er stond toen bij dat de eieren minder lekker werden maar nog wel gebruikt kon worden in koek en gebak en voor roerei.

 2. Ja ik wist het, alleen heb ik het nog nooit gedaan.
  We eten best veel eieren dus zijn ze altijd op tijd op.

  Waarvoor ik ze gebruik? Voor van alles. Van omelet tot in gebak tot in hartige taart tot gewoon gekookt of gebakken.
  hetiszoalshetis recently posted…Weekmenu.My Profile

 3. Ik weet het wel, maar heb het nog nooit gedaan. Op zich zijn ze best redelijk lang houdbaar van zichzelf. Daarbij gebruiken we redelijk wat eieren, met onze vega dochter maak ik redelijk vaak iets met ei erin als vega maaltijd voor het hele gezin ook.
  Ik zou het dus niet snel doen ook…..het trekt me op de een of andere manier niet echt. Doe ji het wel eens?
  sillie recently posted…Doe eens gekMy Profile

 4. Nee, dat wist ik niet. Maar onze vier krielkippetjes leggen zulke kleine eitjes, dat twee eieren gelijk zijn aan één middelgroot ei, dus we kunnen er wel wat van op. En op het moment leggen ze al weer een aantal weken, nog niet zo veel, maar toch wel een paar per week…
  Ze hebben eigenlijk niet een echte winterstop gehad…
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Uit nieuwsgierigheid zou ik dit wel eens willen proberen. Eerder las ik de tip om eieren te koken en dan in te vriezen. Gelukkig heb ik dat eerst met eentje getest want het was een aanfluitig. Ik kon het ei als een spons uitknijpen! De hele structuur was nou ja..naar de vaantjes. Volgens wat ik las kon het nog prima op brood of in salades, nou daar ben ik het dan niet mee eens!

 6. Wij hebben jaren een schuur met 3000 legkippen gehad, en de “kneusjes” eieren hielden we zelf. Daarvan deden we altijd wat in de vriezer. Dat gaat prima, maar wij vinden het niet zo lekker om gewoon te bakken ( als roerei dus). We gebruikten het altijd voor cake te bakken etc. Nu hebben we geen kippen meer, maar halen onze eieren wel bij een boer. Want die zijn zoveel lekkerder en verser dan uit de winkel!

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.