Vicks VapoRub: handige gebruikstips

vicks vaporub gebruikstipsIn mijn nachtkastje ligt een potje Vicks VapoRub. Dat haal ik te voorschijn als een gezinslid last heeft van vastzittende hoest. In de reclame van Vicks Vaporub zíe je het slijm meteen oplossen. Zelf heb ik helemaal niet het idee dat het zo veel helpt. Maar baat het niet, het schaadt ook niet.

En daarbij, je kunt Vicks VapoRub ook voor andere dingen gebruiken ontdekte ik!

Vicks VapoRub: gebruikstips

 1. Er zijn mensen die zweren dat Vicks VapoRub onder je voeten smeren, en vervolgens een paar warme sokken aantrekken, helpt tegen hoesten!
 2. Met stip op nummer 1: Vicks VapoRub helpt tegen muggen. Smeer wat Vicks Vaporub op je wangen en armen, en de muggen vinden dat je stinkt.
 3. Heb je een kat die het leuk vindt om de nagels te scherpen aan je meubilair? Doe er een beetje Vicks Vaporub op. Net als muggen vinden katten dat het stinkt.
 4. Hoofdpijn? Doe een beetje Vicks VapoRub op je voorhoofd en op je slapen.
 5. Heb je een wondje aan je hand? Of een splinter? Een beetje Vicks VapoRub bevordert de genezing. En het voorkomt ook nog een infectie.
 6. Vicks VapoRub zou ook helpen bij voetschimmel.
 7. Heb je een hond die binnen graag een plasje doet om zijn terrein te markeren? Doe op die plek een beetje Vicks VapoRub. Dan denkt de hond: ‘Oh, dat gebied is al van iemand anders.’
 8. Vicks VapoRub zou ook helpen tegen zwangerschapsstriemen! Ik heb dit niet geprobeerd, want ik vind ze niet erg. Maar je weet maar nooit!
 9. Heeft er iemand in huis overgeven en moet je het opruimen? Maar ga je daardoor zelf bijna over je nek? Doe een beetje Vicks VapoRub onder je neus. De geur is zo sterk dat het de geur van het braaksel overheerst!

Wat zit er eigenlijk in Vicks VapoRub?

De belangrijkste ingrediënten van Vicks VapoRrub zijn:

 • Eucalyptus
 • Menthol
 • Kamfer

Deze drie ingrediënten werken ontstekingsremmend en ontsmettend.

Gebruik jij Vicks VapoRub? En heb je nog aanvullende tips voor alternatieve gebruiksmogelijkheden?

32 Responses to Vicks VapoRub: handige gebruikstips

 1. Persoonlijk heb ik er niet heel veel mee, ik heb gewoon niet zo het idee dat het erg veel helpt bij waar je het voor koopt, hoest en benauwdheid.
  Neusdruppels/spray en stomen met zout of kamille thee vind ik beter werken.
  En voor al die andere dingen zou ik het dan ook al niet snel gebruiken 🙂
  sillie recently posted…Een nacht alleenMy Profile

  • Ik heb ook nooit het idee dat mijn hoest verdwijnt zoals in de reclame. Maar toch gebruik ik het, vanwege het idéé dat het helpt. En als het niet helpt bij hoest en benauwdheid is het eigenlijk juist extra slim om het voor die andere dingen te gebruiken ; )
   Vlijtig Liesje recently posted…Ben jij orgaandonor?My Profile

 2. Van mijn pedicure kreeg ik het advies het op mijn kalknagel te smeren elke dag en nu na 1 jaar is die inderdaad vrijwel genezen. Je moet wel geduldig zijn en volhouden.

  • Ik gebruik de Vicks Vaporub nu een paar maanden en de kalknagel van een grote teen is al bijna helemaal uitgegroeid tot een gezonde nagel. Ik ben drie jaar bezig geweest met zo ongeveer alle anti-kalknagelsmeerseltjes tot de duurste aan toe, maar niets hielp afdoende. Dit is wat mij betreft het beste anti kalknagelmiddel. Eén keer daags insmeren en een pleister of iets dergelijks gebruiken om het af te dekken. Voordat je een nieuw laagje opbrengt, even met een in azijn gedrenkt watje je kalknagel reinigen. Houdt de nagel zo veel mogelijk droog, want schimmels zijn gek op vocht.

 3. Ik ben niet zo modern 😉 Ik zweer gewoon bij Dampo voor verkoudheidsgerelateerd gebruik… Voor allerlei ander gebruik (hoofdpijn e.d.) gebruik ik Tijgerbalsem van de Toko – is volgens mij aanzienlijk goedkoper, en stinkt net zo 😉

 4. Bij de kinderen smeer ik vaak vicks of luuf op als ze verkouden zijn. Het helpt goed om ‘s nachts de neusjes open te houden. Maar dat doe ik eigenlijk alleen als ze klein zijn. Als ze groter worden vinden ze het erg stinken.
  De andere tips heb ik nooit gebruikt en kende ik ook niet allemaal.
  Ik heb het wel gebruikt om te stomen. Manlief heeft vanmorgen nog met zijn hoofd boven een stomende kom gezeten. Dat werkt goed bij verkoudheid als het hoog erg vast zit en je hoofdpijn hebt.

 5. Bij een verstopte neus zet ik altijd een gesnipperd uitje naast het bed. Het helpt om de neus vrij te houden zodat je geen droge keel krijgt van door de mond ademen, waardoor je weer minder last hebt van je keel.

 6. Jarenlang een schimmelnagel gehad, Ik weet niet hoeveel geld uitgegeven aan al die wondermiddeltjes, sokken netjes op 70 gradengewassen, schoenen behandeld met speciale poeder, maar de jeuk en de schimmel gingen niet weg. Ten einde raad Vicks eropgesmeerd, omdat ik die tip las en binnen een week van de jeuk af. Ik heb nu ook goede hoop voor de schimmelnagel… Ben er nu een maand of drie mee bezig, en het lijkt eruit te groeien.

  • Wat geweldig dat het helpt Andrea! En het is ook nog een vrij natuurlijk niet al te duur middel. Bedankt dat je je positieve ervaring deelt. Wellicht betekent dit voor anderen ook het einde van hun schimmelnagels!

 7. Ik had een jaar last van een vreemde kleur nagel op beide grote tenen. Wat uiteindelijk een schimmelnagels bleek te zijn. Na op Google gevonden te hebben dat Vicks misschien zou kunnen helpen ben ik (anderhalve maand geleden) begonnen met smeren. Het lag sowieso al in mijn nachtkastje 🙂

  Na 3 dagen was de lelijke witte kleur al verdwenen. Nu is het ietsjes donkerder roze dan de rest van de nagel en groeit het er langzaam uit.

  Echt een aanrader voor schimmelnagels!

 8. Gisteren hoorde ik dat je vicks vapo rub ook voor eczeem kan gebruiken. Mijn vriendin had het bij haar dochter geprobeerd en zo waar het hielp!! Ik ga het nu zelf ook maar eens proberen.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.