7 manieren om je beter te voelen als je ziek bent

ziek zijnAls je ziek bent voel je je niet prettig. Zeker niet als je een serieuze griep te pakken hebt. Want dan doet werkelijke je hele lichaam pijn.

Ziek zijn betekent dus per definitie dat je je niet zo prettig voelt. Toch zijn er gelukkig manieren om je wat beter te voelen.

 1. Zie je ziek zijn als een sabbatical!
 2. Gun jezelf de tijd om rustig weer beter te worden.
 3. Laat alle zorgen en beslommeringen even los. Je kunt er nu toch niets aan doen. Dus maak je er niet druk om.
 4. Kruip lekker met een dekentje op de bank.
 5. Laat jezelf verzorgen door man en kinderen.
 6. Kijk eindelijk al die Netflix series waar je geen tijd voor had.
 7. Zie je ziek zijn als een kans om je leven te ‘resetten’. Crisis als kans! In die zin kan ziek zijn net zo werken als een vakantie. Je bent er even helemaal tussenuit geweest, en kijkt met frisse ogen tegen je leven aan.

 Meer tips zijn welkom!

12 Responses to 7 manieren om je beter te voelen als je ziek bent

 1. Zorg vooraf dat er mensen zijn die in zo’n noodgevalletje de noodzakelijkste dingen kunnen oppakken: WC een keer laten, manlief of zoonlief stofzuigt, paar vriezermaaltijden (of een map met makkelijke recepten in de keukenkast), een vriendin die je kleine naar bed helpt. Dan kun je je beter in die deken verstoppen. En rust helpt met beter worden!

 2. Ik vraag altijd of de kinderen een dag bij opa en oma mogen spelen. Of een tante, vriendin oid, zodat ik ook echt ziek kan zijn, mijn bed in kan kruipen of de wc de hele dag bezet kan houden zonder dat er dan de hele tijd jengelende kinderen om me heen hangen.

  Ik hoop van harte dat het griep virus wat nu rond gaat ons gezin overslaat! Vele om ons heen zijn al flink ziek geweest.

 3. Ben nu net na een paar dagen zoveel beter dat ik de mail etc weer kan lezen. Helaas geen man of lief meer die kan zorgen. Films kijken, op de bank hangen, kan pas weer als je je weer wat beter voelt – tot die tijd is het uithangen, proberen heelhuids het toilet te halen indien nodig, overleven op water en wat fruit…

Leave a reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.