Reacties

Witte wereld en halen en brengen — 7 reacties

  1. Hier is er geen sprake van brengen of halen. Weer of geen weer gewoon met de fiets of anders te voet.

    Ik heb geen auto dus we hebben ook geen keuze. Bij hoge uitzondering pakken we soms de bus. Maar als er veel sneeuw ligt dan rijdt de bus hier ook niet.
    We wonen gelukkig pal aan de busroute, dus met sneeuwweer dan komt de schuiver redelijk op tijd voorbij. En anders is het eerder de deur uit en lopen tot je bij een goed stuk weg of fietspad komt.

    Ik ben vanmorgen ook gewoon op de fiets mijn boodschappen wezen doen. Alleen haal ik bepaalde boodschappen niet omdat deze verder weg liggen en ik geen onnodig risico willen lopen op valpartijen. Ik ga tenslotte niet dood als die dingen pas later gekocht worden.

  2. Bij ons is dit nooit aan de orde geweest omdat zoons of dichtbij school woonden of sowieso met het OV moesten omdat school op de fiets niet te doen was (meer dan 50 km ofzo).
    Ik heb een aantal jaren grhad dat ik tien kilometer van school woonde en in de koude maanden ging ik met de bus. Mijn broers fietsten gewoon, maar voor mij was dat te zwaar. Ik ben blij dat mijn ouders daar nooit een punt van gemaakt hebben want ik kon het fysiek niet en destijds had ik al last van mijn longen maar nog geen diagnose (astma, en vooral veel last bij kou, wind en nattigheid).

  3. Als kind zijnde woonden wij buiten een dorp en moesten met de fiets naar school, mijn ouders hadden geen auto en een bus reed er ook niet, kan me niet herrinneren dat ik ook maar een keer thuis gebleven ben met slecht weer. na mijn scheiding had ik ook geen auto meer tot mijn beschikking en mijn dochter ging ook met de fiets naar de middelbare school, zij mocht bij uitzondering met erg slecht weer wel af en toe met de bus,maar meestal ging ze gewoon met de fiets en we zijn er geen van beiden slechter van geworden.

  4. Ik fietste elke dag naar school, weer of geen weer. 10 km heen 10 km terug. Geen fietspad maar gewoon op de weg langs 'n kanaal! Als er erg veel sneeuw lag, lieten we de fietsen bij een boerderij staan en gingen met een groep lopend naar school. Kwamen natuurlijk veel te laat....

  5. Alleen in de ochtend iets wit op de wegen, die dank zij de zon snel verdween.
    Een heerlijke wandeling gemaakt vanmiddag, helemaal top.

    Dat de sneeuw maar weg mag blijven, denk alleen maar aan het ijs waar je dan niet meer oo kan schaatsn, alhiewel het in mijn regio het ijs nkg lang niet dik genoeg is.

  6. Hier gelukkig helemaal geen sneeuw te zien en hopelijk blijft dat ook zo!
    Ik breng mijn dochter regelmatig als het slecht weer is even naar school ,tsja het is verwennerij maar ik kom er langs als ik naar mijn werk ga (thuiszorg) dus daar mag ze dan lekker van mee genieten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder