Bezuinigen door minder te gebruiken

consuminderenSommige dingen zijn eigenlijk heel simpel.

Als je ergens minder van gebruikt, dan doe je er langer mee. En dus hoef je het minder snel nieuw te kopen. En zo kun je besparen.

Door minder te gebruiken van allerhande producten en spullen, bespaar je per week zo 15 euro.

Hier onder een lijst met producten waarvan je minder zou kunnen gebruiken. Ik weet dat ik dat in ieder geval wel zou kunnen. Want ik heb moeite met maat houden…

 • Shampoo
 • Tandpasta
 • Cremespoeling
 • Wasmiddel
 • Afwasmiddelblokjes (doe de halveertruc)
 • Olie voor bakken en braden
 • Boter op je boterham
 • De hoeveelheid broodbeleg. Heb je echt een Mount Everest aan hageslag nodig?
 • Douche- of badschuim
 • Arganolie voor je haar
 • Bodymilk
 • Koffiemelk
 • Suiker
 • Zout
 • Gezichtscrème
 • Handencrème
 • Ketchup
 • Slasaus
 • Fritessaus
 • Kaas
 • Wasverzachter
 • Cornflakes (Ik bedoel jullie, kinderen van mij!)
 • Vlees (is nog gezonder ook om minder van te eten)

 Waarvan zou jij minder kunnen gebruiken?

18 Responses to Bezuinigen door minder te gebruiken

 1. Er staan zestien dingen op jouw lijst die ik helemaal niet gebruik, en wasmiddel, afwasmiddel, schoonmaakmiddel, shampoo en tandpasta maak ik zelf. Zeep en cremes kan ik ook zelf maken, maar gebruik ik te weinig om ook regelmatig voor aan de slag te gaan.
  Ik gebruik wel olijfolie op brood, heerlijk, net weer een lading verse olijfolie uit Spanje meegenomen. Roomboter is ook favoriet of zelfgemaakte aioli. Zonder die drie wil ik niet, daarentegen gebruik ik dan zo goed als geen beleg.

 2. Minder kan: Nutella (ik zag ooit een kind een hap uit de pot nemen….ieieiekkkkk!), hagelslag, je kan een trommel vullen waarin ze hun boterham mogen “dopen” moet je wel eerst 4 pakken kopen….. vlees, kaas.
  Maar ik denk dat je pas zuinig(er) wordt als je alles zelf moet betalen, denken jullie niet?

  Voor lijstjes, voor boodschappen enz. leerde ik vroeger al de achterkanten van lege enveloppen
  te gebruiken. Verder gooi ik al jarenlang alle papier waarvan de achterkant nog leeg is op een stapeltje, voor hergebruik. Het leuke eraan is dat je in de tijd teruggaat, dus de boodschappen van vorige week stonden op een blaadje uit groep 5 van mijn (inmiddels studerende) zoon met provincies, steden e.d. om te invullen. Leuk!
  (en een beetje weemoed).

  Voor de vaatwasser breek ik het blokje altijd doormidden, maar nog goedkoper is géén blokjes en gewoon een (klein) lepeltje poeder, bij de Bonus (2e gratis) kopen. Zo koop ik ook veel andere houdbare potten en blikken.

  Shampoo kan minder (en goedkoper!) cremespoeling ook, wasmiddel ook goedkoper en minder.

 3. Nou, ik denk dat hier de douchegel/shampoo er royaal uitgaat. Ligt echt niet aan manlief of mij, maar aan onze zoon. Erg royaal is hij en al zeg ik het honderd keer, dat helpt toch niet. En onze dochter de fritessaus. Toevallig afgelopen week gezegd dat ik voor haar in het vervolg de saus op haar bord spuit. Altijd heeft ze nog een klodder liggen als ze klaar is met eten. Dus dat gaan we inperken.

 4. Als er iemand zuinig is ben ik het wel ;-). Vind het smerig om een grote klodder boter/ jam of iets anders op mijn brood te smeren (doet mijn man wel bah) en van shampoo en douchegel pak ik ook maar een beetje, vind het zo zonde als de fles snel leeg is. Heb zelfs flesjes die ik ‘verstop’ omdat ik niet wil dat mijn (onzuinige) man ze gebruikt haha… En pak ik pas een nieuw (notitie)blaadje als er echt niks meer op geschreven kan worden.
  zomersproetje recently posted…Hoe raak je je buikje kwijt na de bevallingMy Profile

 5. Vijftien euro lijkt me heel veel. Ik ben best zuinig met het gebruik van de dingen die genoemd worden. De shampoo vind ik nog wel een lastige om af te meten. Ik heb lang haar en ik heb geen zin om dan weet opnieuw te pakken als ik iets te weinig had.
  Wasmiddel gebruik ik geel weinig. Ik doe maar een heel klein beetje en dan een schep soda erbij. De lichte was van handdoeken, sokken en nachtshirts gaat op dertig graden op een snel programma met alleen een schep soda, donkere was gaat met lavendelazijn. Wasverzachter gebruik gebruik ik alleen voor donkere was voor het geurtje.

 6. Minder gebruiken, ik gebruik enkel als verzorging producten : blokje zeep, eco haarwasmiddel en eco tandpasta…
  Verder op het brood gebruik ik zoizo weinig 🙂 Omdat ik maar 2 sneedjes per dag eet en hou niet van dikke lagen. Neen ik gebruik eigenlijk al niet zo veel, maar zou wel minder water kunnen gebruiken met douchen 🙂 Dat is nog wel echt een punt!
  Elisa recently posted…2# Avocado pit tot plantMy Profile

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.