Gekleurde Pieten bij de Kruidvat

Ik ben nogal gek op chocoladefiguren. Ik ben dan ook altijd erg blij met Paashazen, Sinterklazen, Kerstmannen en Zwarte Pieten. Maar toen ik bij de Kruidvat was, zag ik hele rare Zwarte Pieten. Ze hebben gele, rode, en groene gezichten gekregen. Afgezien van de hele Zwarte Pieten discussie vind ik het maar een raar gezicht.

zwarte piet

 

Bij de Albert Heijn hebben de chocolade figuren van Zwarte Piet nog wel een donker uiterlijk:

zwarte Piet Albert Heijn

 

Wat vind jij van de kakelbonte Kruidvat Pieten?

 

22 Responses to Gekleurde Pieten bij de Kruidvat

  • Mooie nuance.
   Ik denk ook niet dat het laten verdwijnen van zwarte piet iets verandert mbt discriminatie. Integendeel vrees ik…
   Waarbij een traditie (of huidskleur, haarkleur of op enig manier anders zijn) nooit een excuus mag zijn om iemand uit te schelden.

   Dus…. Fel voor zwarte piet en net zo fel tegen discriminatie.

 1. ‘t Is voor kinderen en als het hen niet stoort, wie ben ik dan. Maar ik vind die hele discussie volkomen belachelijk… Dit is een traditie en niet opgezet om mensen te kwetsen. Ik denk persoonlijk dat de mensen die je hoort klagen, dat alleen maar doen om het klagen zelf… zoals zo vaak jammergenoeg… bah…
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

 2. Ik vind het geen gezicht. Zwarte piet behoort zwart (bruin) te zijn. een klein groepje krijgt het voor mekaar om een Nederlandse traditie om zeep te helpen omdat hun zich gediscrimeerd voelen. Ik voel me dus gediscrimineerd omdat ik mijn eigen traditie niet mag behouden en een ander bepaald dat er dus paarse en blauwe pieten komen.
  Ik vind bepaalde tradities van andere culturen/geloven maar niks. Maar die krijgen wel alle ruimte om die uit te voeren. En dat respecteer ik, ook al past het niet bij mijn waarden en normen.
  Laat het Sinterklaas feest alsjeblieft een feest voor kinderen blijven zoals het altijd geweest is. Kinderen denken nog niet in discriminerende termen die horen ze van volwassenen die er zo over denken.

  Toen mijn oudste nog geloofde woonde we nog op een flat waar veel donker getinte mensen woonden en rond de tijd van Sinterklaas waren die mensen ineens allemaal zwarte piet. Ze konden er hartelijk om lachen en gingen er soms in mee. Zodra Sinterklaas het land uit was waren die mensen weer gewoon meneer en mevrouw. Zo wonderlijk als de gedachen van een kind kunnen zijn. Gelukkig kan oudste hierom nu lachen.
  Maaike recently posted…Nieuwe aanbieding van mijn energie/gas leverancierMy Profile

 3. Straks beginnen chinezen,indianen ook te klagen en dan hebben we helemaal geen Pieten meer.Ik vind het een overtrokken zaak! Ik heb binnen mijn vriendenkring surinamers en molukkers rondgevraagd of ze tegen zwarte/bruine Piet zijn en wat denk je :
  Ze vinden het een zwaar overdreven gedoe van een paar gefrustreerde mensen.
  Ik ben voor zwarte Piet en wens iedereen een gezellig Sinterklaasfeest!
  Hartelijke groeten,
  Margreeth

 4. Voor mij mag alles blijven zoals het nu is. Die gekleurde pieten zijn raar en ik zou ze zelf niet eens kopen al is het alleen maar om te laten merken dat we in Nederland ook een ruggegraad hebben en vast blijven houden aan onze tradities.
  We zijn toch al een gemakkelijk volk geworden dat wel mopperd maar niets onderneemt tegen zaken waar we het niet mee eens zijn, dus laat aub wel de bestaande tradities lekker Holland,s blijven.

 5. ….sommige mensen worden toch gekwetst door de figuur van Zwarte Piet en alleen daarom mag hij/zij van mij een ander kleurtje! We vertellen de kinderen sowieso ‘n sprookje wat betreft Sinterklaas dus er kan best een extra hoofdstuk ( Piet wil ‘n andere kleur ofzo) a an toegevoegd worden.
  Waarom voegen wij zonder meer tradities uit andere landen toe (in mijn jeugd geen Halloween, in mijn tienertijd geen Valentijnsdag en ook de Kerstman en de Paashaas bestonden niet) en en mag er aan een bestaande traditie niks veranderd worden?

  • Ik las een artikel dat Zwarte Piet in de loop der jaren toch al wel veranderd is. Zo is de roe van Zwarte Piet verdwenen. En van een engerd die je in de zak stopte is hij een kindervriend geworden. En een grote hulp voor Sinterklaas.

   Maar ik blijf er bij: hij heet niet voor niets Zwarte Piet. En zoals Rutte al zei: ‘Zwarte Piet is zwart omdat hij via de schoorsteen komt.’
   Vlijtig Liesje recently posted…Top 10 vergeten groentenMy Profile

 6. ik vind het absurd dat wij ons in een tijd van oorlogen,, ebola, hongersnoden en natuurrampen druk maken over hoe piet er uit hoort te zien, natuurlijk ben ik tegen discriminatie ,maar vind de hele discussie te gek voor woorden, toen ik klein was , was piet zwart omdat hij door de schoorsteen moest om kadootjes te brengen dus had het helemaal niets met discriminatie te maken, wat word het volgende ?

   • waarschijnlijk op de voet gevolgd door de paashaas, misbruik van dieren, de tandenfee, want een vrouw en de kerstman, die is namelijk dik dus belachelijk maken van mensen met een overgewicht. en er zullen vast nog wel meer dingen zijn die niet politiek correct zijn.

Leave a reply

CommentLuv badge