Droogtrommel pluis

droogtrommel pluis
Droogtrommel pluis: de oogst van gisteren!

Zoals het een goede huisvrouw betaamd verwijder ik bijna dagelijks het stof uit het filter dat in de deur van mijn droogmachine zit. Ik heb zoveel enge verhalen gehoord over de brand die dit kan veroorzaken, dat ik dat echt niet meer vergeet!

Aanvankelijk gooide ik het weg. Maar dat is zonde! Want je kunt dit stof nog prima gebruiken!

5 manieren om droogtrommel pluis te gebruiken

 1. Mijn favoriete hergebruik van droogtrommel pluis is om de kachel er mee aan te krijgen! Dat spult brandt als een fakkel! Zo maak je van het brandgevaar een deugd!
 2. Als je veel droogtrommel pluis hebt kun je het gebruiken om een bedje voor huisdieren te maken.
 3. Als je iets verkoopt op marktplaats, en je wilt dat het goed beschermd in het pakketje zit, gebruik dan droogtrommel pluis.
 4. Je kunt zelfs klei maken van droogtrommel pluis!
 5. Gebruik de droogtrommel pluis om te knutselen. Laat je kind een gezicht tekenen, en de pluis plakken als baard bijvoorbeeld.

Wat doe jij met droogtrommel pluis?

18 Responses to Droogtrommel pluis

 1. Ik gooi het weg. Het zit vol kleine stofdeeltjes die inademt wanneer je er aan komt, dat is heel ongezond. Als ik een pakketje ontvang van iemand die daarmee spullen zou verpakken zou ik het niet eens aannemen. Ik wil veel dingen hergebruiken maar ongezonde dingen verdwijnen in de prullenbak.

 2. Hmm ik gooi het altijd weg, maar ik heb 2 gerbils en misschien vinden ze het wel fijn om voor hun nestje te gebruiken, dus dat ga ik maar eens proberen. 😀

 3. Ik gooi het in de afvalbak en met de wekelijkse stofzuigbeurt zuig ik de droger ook even uit. In het stof zit ook haar van bv huisdieren en moet er niet aan denken om die in mijn postpakketje aan te treffen.

 4. Net wat MP zegt goed uitzuigen niet enkel voorzijde ook af en toe achterwand verwijderen en daar alle stof wegzuigen.

  Wat veel niet realiseren is droger goed voor vele honderden branden in Nederland.

 5. Het wordt hier slechts gebruikt om de vuurkorf mee aan te steken.
  De overige opties klinken mij iets onsmakelijk in de oren….:-)
  Wie weet heeft iemand een hele lading onderbroeken in de droger gedaan, en het pluis gebruikt om iets wat ik marktplaats heb gekocht er mee te verpakken…De rillingen lopen over mijn rug haha!
  Ik stop denk ook maar met spullen op MP te kopen 🙂

 6. Ik gooi het in een bakje, kneed er kaarsvet doorheen en snijd er als het bijna hard is plakken van. Die gaan mee op vakantie. Even een houttorentje bouwen, wat droog spul ertussen, een plakje van dat spul erin en het brandt als een tierelier..
  Een waterproof aanmaakblokje.

Leave a reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.