Reacties

Trucs tegen opwaaiende rokken: zo voorkom je ze! — 68 reacties

  1. Ik draag veel rokken, maar redelijk strak en kort en dan heb je er al veel minder last van. In de winter hangt mijn jas er ook over en dan heb je er nog minder last van.

    Ik fiets meestal met een hand op mijn been. En ach dan zien ze een stuk bloot been of mijn onderbroek. Onder onze kleren zijn we allemaal bloot. Als men het daarvan moet hebben jammer dan.

  2. Het werkt wel. Met een rok over deknie en de munt vlak bij de zoom. En dan geen wijde fladderrok.
    Ik draag weinig rokken, maar als ik het doe is het heet en fietsen er overal vrouwen met een broek die kleiner is dan mijn bikinislip... Meestal leg ik een hand op mijn bovenbeen als ankerpunt. Als ik een legging draag ( niets zo beroerd als plakkende benen, dus meestal ) lekker laten waaien.

  3. Ik maak mij er niet zo hele erg druk om.. draag sowieso vaak korte boxers dus ook als er iets waait dan is er nog niets geks te zien.
    Heb weinig zin om heel gefrustreerd alles bij elkaar te houden voor de wind...
    Ik heb wel een lange rok waarbij het gewoon vervelend fietst als deze teveel fladdert, ga het toch eens proberen!

    • Ik heb er een en bij mij werkte hij niet helaas, ik heb bij verschillende diktes rok geprobeerd. Ik heb de nomonro ook als eens van de weg op moeten rapen omdat hij er uit waaide!

  4. Weet je wat ik doe , ik draag vaak 2 rokken , gewoon over elkaar. Dat scheelt. Ik vind het zo wie zo prettiger dragen. En de rokken, ik heb veel keus , voegen vaak iets extra's toe. Zoals een leuk onderrandje . Verder heb ik een grote klip gekregen, die de rok verzwaardt.
    Misschien wel net zoiets als op het tweede filmpje getoond wordt. (Gebruik ik ook voor mijn muskietennet)

  5. Al een paar jaar gebruik ik de dressclips van NoMonro. Alleen bij rokjes van dunne, gladde stof glijden ze er weleens af. Ik heb een zwarte met een camee en een crème met een los veertjesbandje. Ze zijn er in wat simpelere tot heel chique uitvoering.
    Misschien moet ik het muntje uitproberen bij de gladde, dunne rokjes.
    O, ja, ik draag ook altijd een rokje of jurkje ;)

  6. Ik houd er altijd rekening mee, want als ik een rokje of een jurkje aan heb, dan zou zo'n elastiekje er geloof ik niet goed bij passen. Dus ik draag gewoon wat anders als ik moet fietsen, of ik houd 't gewoon de hele rit vast tegen m'n zadel.

  7. Ik draag, onze dochters dragen altijd rokken.
    Heb ik een langere rok aan dan 1 hand op m'n bovenbeen en bij een rok die op m'n knieën valt hoeft dat niet.
    Doordat ik momenteel niet mag rijden ( auto ) ivm epilepsie draag ik vaak een tricot rokje net van die opgehaalde elastieken.
    Super makkelijk en hoeft niet bang voor kerven met fietsen in van goeie rokken.
    Vorige week er maar weer 1 tje genaaid, met 2 uurtjes heb ik hm af.

    Groet van Hilda

    • Het lijkt me erg handig maar zie ik het nou goed dat je het achterste deel van de rok er ook bij in doet? Iets lager lijkt me ook beter. Ga het zeker proberen.

    • Maar dat betekent dan, dat je altijd met 1 losse hand fietst in het verkeer om je rok op zijn plek te houden? Ook als het druk is of heel hard waait. Ik vind dat niet veilig. Handen horen aan het stuur, en je aandacht hoort bij het verkeer en niet je rok.

  8. Voor mij is het idd een reden om weinig een rok te dragen. Ik fiets vaak en ik vind het zo’n gehannes met een rok. Terwijl ik graag rokken draag. Dat doe ik nu dus alleen op warme dagen. Dan kan het me niet zoveel schelen als mijn rok iets opwaait en anders houdt ik een hand op mijn rok.

  9. Grappig die oplossingen. Ik draag nooit een rok op de fiets. Is ook heel moeilijk op mijn "racefiets". :-) Maar die oplossing met de jarretelle vind ik de mooiste. Bij die met het muntje is heel je rok gekreukt. Dat kan ook niet de bedoeling zijn. En zo'n jarretelle is makkelijk zelf te maken. Leuke oplossing en nog mooi ook.

  10. Ik hou er zeker geen rekening mee, en draag eigenlijk altijd rokken, ook al toen ik jonger was. Ik hou of mijn rok vast of zorg dat deze een beetje onder mijn benen en bil zit bij het zadel, dan fiets ik prima.

  11. Ik ken het probleem. Soms trek ik voor het fietsen even een broek aan, maar meestal kies ik voor mijn fietstochtjes gewoon een rechte, wat zwaardere rok tot de knie. Die blijft (zelf bij tegenwind) gewoon zitten. Spijkerrok is de oplossing bij mij.

  12. Opwaaidende rokken op de fiets heb ik niet zo'n last van, als ze lang genoeg zijn, draag ik dus inderdaad een korte legging eronder, met kant randje, hebben anderen ook nog iets om naar te kijken zonder alles te zien, hahahaha Ik heb eerder en meer last van mijn korte rokjes van spijkerstof bijv. die opschuiven bij het fietsen, of de jarratel houder uit Frankrijk dat tegen gaat? Geen idee, maar ook dan, trek ik wel even een legging broekje aan of zo. of nog beter, gewoon een broek.. klaar. Thuis trek ik dan wel weer mijn rok of jurkje aan. Als het echt stevig waait dus.

    X

  13. Vroeger was het een probleem, veel keus had je niet in mooie leggings.
    Veel erger vond ik de keer dat ik een dun wit bloesje aanhad en overvallen werd door een plensbui. De reacties van automobilisten....
    Of er een fanfarekorps reed.

  14. Ik zie vaak dames fietsen met wat strakkere rokken tot op de knie, die kruipen op en dan zie je steeds wel erg veel, als je zo’n dame tegemoet fietst.... Ik vraag mij altijd af of mensen wel realiseren hoeveel inkijk ze dan hebben.... Die rokken zou wat mij betreft dus helemaal niemand moeten dragen op de fiets. Wijdere exemplaren zijn wel in bedwang te houden met je hand en anders kleed ik mij even om.

  15. Zal eens beter opletten, want ik heb ze nog niet gezien.
    Maar vrouwen in een jurk of rok zie je niet zo heel vaak.
    vind het wel mooi als een vrouw deze draagt.
    meetstal zie je toch een korte of lang broek. Hans

  16. Ik heb me vaak afgevraagd hoe jij dat doet, want als ik met een rok aan fiets, fiets ik zo'n beetje in mijn ondergoed. Het is niets waard. Ik heb een klem gekocht die het probleem zou verhelpen, maar dat werkte niet. Nu draag ik op de fiets alleen nog broeken.
    Ik zag onlangs een jong meisje fietsen in een rok, en ze fietste heel apart, met de knieen zo veel mogelijk over elkaar heen om de inkijk te voorkomen. Dat lijkt me niet goed voor je heupen op lange termijn! En vaart kan je zeker niet meer maken.

    • Zelf draag ik altijd een biker broekje/ korte legging onder mijn jurkjes. Als hij dan omhoog waait, ziet niemand de blote billen haha.

  17. Haha! Geweldige tips. Mij kan het eerlijk weinig schelen. Hoe ouder ik word, hoe meer ik mijn moeder gelijk moet geven. Zij (89) zegt altijd: ‘Al zien ze het, dan hebben ze het nog niet’ :-)

  18. Als ik op de fiets een kortere jurk of rok draag dan heb ik een extra broekje eronder aan. Met een muntje lijkt het me dat het dan heel erg gaat kreukelen. En dan je daarna de hele tijd blijft zien. Of viel dat wel mee?

    • Daar zeg je me wat Saskia. Dat kreuken kan denk ik inderdaad een probleem zijn afhankelijk van de stof van je rok of jurk. Bij mijn jersey rokje viel het wel mee gelukkig.

  19. Rokken en jurken heb en draag ik sowieso niet, dus die vraag kan ik niet beantwoorden. Ik houd er wel rekening mee wat ik aan heb en hoe ik mijn haren heb zitten als ik op de fiets stap. Bij regen en wind zal ik mijn lange haar in een knotje doen. Bij aankomst elastiekje eruit en mijn haar is weer toonbaar, anders gaat het kroezen en wijd uitstaan en krijg je coupe windhoos, ha ha ha.

  20. Tja, ik draag nooit rokken, dus heb hier ook geen last van. Ik denk dat je of gewoon een broekje eronder moet dragen of anders gewoon geen rok aan moet trekken als er veel wind staat en je moet op de fiets weg.

  21. Het blijft wel een dingetje altijd hé. Ik doe er nu altijd standaard een fiets broekje onder, als hij omhoog wijt of hoe dan ook, dan zien ze een simpel broekje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder