Vliegengordijn hangt

Posted juli 23, 2014 in Huishoudelijke beslommeringen / 12 Comments

Mijn vliegengordijn hangt! Ik schrok eerlijk gezegd eerst wel een beetje van de kleurtjes. Het is wel erg knal. Maar goed. Het staat wel vrolijk.

Hij hangt sinds zaterdag en ik heb het gevoel dat hij goed werkt.

Let op bij aankoop vliegengordijn: hoe opent je deur?!

Wel meteen nog een extra aandachtspunt voor als je een vliegengordijn wilt kopen: bedenk goed of je deur naar binnen of naar buiten open gaat! In ons geval is dat naar binnen, en daardoor hangt het vliegengordijn noodgedwongen buiten! En dat was eigenlijk niet mijn bedoeling.

vliegengordijn kattenstaarten
Ons vliegengordijn van ‘kattenstaarten’

N.B. Ik kocht dit vliegengordijn bij kleurmijninterieur.nl.


12 responses to “Vliegengordijn hangt

 1. VeggieMo

  Ik mis nu een vliegengordijn. Ik heb nog een aftandse boven liggen, maar ik vind het een heel gedoe als we kijkers krijgen dat ik dat ding ook nog op moet ruimen. Dus heb ik vooral in de ochtend de deur open en de rest van de dag dicht. En moet dus af en toe op vliegenjacht. Dit jaar vooral veel van die grote bromvliegen. Geen idee hoe dat komt.
  Als ik voor ons volgende huis een vliegengordijn koop dan wil ik een deur. Zag ik bij mijn ouders en ik vind dat wel een fijne oplossing, al is het geen goedkope.

 2. Marja van der Plas

  is dit de voordeur? Of een deur aan de zijkant?
  als het een voordeur zou zijn, zou ik het zelf toch niet zo mooi vinden denk ik…
  maar aan de achterkand of zijkant zou ik mij er niet zoveel zorgen om maken 🙂

 3. Wat een vrolijk ding! Hier word ik ook helemaal gek van de vliegen. Maar ja, met 2 loslopende kleine kinderen lijkt mij een vliegengordijn niet zo handig. Lekker er in hangen enzo…… om nekjes draaien….. 🙂
  We wachten nog maar een paar jaar en gebruiken tot die tijd de ouderwetsche vliegenmepper.

  groetjes,
  Julia

  • Grietje

   Haha, Onze jongste is 2,5 jaar en die denkt ook dat ons vliegengordijn lianen zijn.
   Maar het valt reuze mee hoor. Die kattenstaarten zijn sterk. Ze kunnen er tegen. Hij trekt zelden het hele gordijn eraf. Maar dan kun je hem gewoon weer repareren. De ophangoogjes weer op hun plaats en hij hangt weer.

   Ik vind het een heel vrolijk gordijn.

 4. Hilda

  Hier xo n flappen gordijn en Met vliegen valt t mee.
  Maar is er 1 binnen dan word ik dol en loop met de electrische map er achter aan.
  Ik kan er niet tegen dat gebrom , hihi.
  Ik moest lachen om je kleur van vliegengordijn maar vind hm super vrolijk.
  Ons mieder heeft er 1 in de kleur beige en dat vind ik helemaal een vreselijke kleur.
  Het kan nuet anders daar achter de voordeur en t gehele huis wonen mensen met gewoon eigen kleur, maar nogmaals heel gezellig ziet ter uit.
  Ik zeg net wij thuis hadden zo n kleur vroeger maar dan in t plastic.

  Groetjes Hilda

  • VeggieMo

   Die plastic sliertgordijnen hadden wij vroeger thuis ook. Ik heb hier wel van die vrolijke kralengordijnen en minder vrolijke (saaie) andere vliegengordijnen gehad maar het werkte niet echt goed. De vliegen (en muggen!) konden er vaak toch doorheen vliegen.

 5. Suzie

  Vandaag bij Xenos eentje gekocht voor 8,00 euro. Opgehangen. Beige touwtjes. Ziet er prima uit. De jouwe daar word je wel vrolijk van.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.