Ik snap niet waarom ik zo dik ben!

secret eaters

‘Ik snap niet waarom ik zo dik ben. Ik doe alles goed, en toch val ik niet af. Het is niet eerlijk!’

Dat is wat de deelnemers aan het TLC programma Secret Eaters unaniem zeggen.

En als je hoort wat ze eten en doen, dan kun je als kijker niet anders dan bevestigend knikken: ‘Ik snap het ook niet, en het is inderdaad niet eerlijk!’ Want ze eten gezond, en vaak sporten ze ook nog. De meesten krijgen minder dan 2000 calorieën binnen per dag.

Camera’s volgen het eetgedrag

Maar dan worden er camera’s geïnstalleerd in hun huis, en worden ze stiekem gevolgd door een detective. En dan zie je ze weliswaar een salade eten voor de lunch, maar je ziet ook dat ze die salade bedelven onder een vette saus. En je ziet ze in de sportschool keihard werken, maar vervolgens een Latte Macchiato met een dikke laag slagroom nemen als beloning.

Aan het eind van de week krijgen de deelnemers aan Secret Eaters alle bewijsmateriaal te zien. En dat is schokkend. Sommigen hebben tegen lunchtijd al 2000 calorieën naar binnen gewerkt.

Confrontatie met eetgewoontes

De deelnemers reageren dan ook altijd geschokt. Ze dachten echt dat ze het goed deden. Maar als ze hun eetgedrag terug zien, komen ze daar op terug. Ik vind de deelnemers altijd erg sportief trouwens. En ze staan ook echt open voor de feedback.

Hun verbijstering over hun gewicht 8s oprecht. Ze wisten echt niet wat ze verkeerd deden.

De verandering in eetgedrag

Ze krijgen concrete adviezen wat ze moeten veranderen, en na een aantal weken gaan ze opnieuw op de weegschaal. En dan zijn ze vaak al aardig wat kilo’s kwijt.

Ik vind dit programma altijd leuk om te zien. En ook informatief. Ik lijd niet aan overwicht, maar het is interessant om te zien waar de verborgen calorieën allemaal in zitten.

Hier onder zie je een fragment waarin een meneer wordt geconfronteerd met zijn eetgedrag. Ook deze meneer reageert sportief!

Ben jij tevreden over jouw gewicht? En wat doe en laat je er voor?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: