Vrije tijd: hoe besteed jij je vrije tijd?

Posted juni 1, 2014 in Persoonlijke huisvlijt / 20 Comments

vrije tijd vrouwen
Dit ben ik in mijn ‘niet vrije tijd’!

Ik heb het even opgezocht, en vrije tijd betekent volgens Wikipedia: ‘de tijd die men niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten zoals (huishoudelijk) werk, zorg en studie.’

Zo bekeken is vrije tijd dus tijd die je kunt invullen zoals je zelf wilt.

Op zich vind ik vooral de activiteit huishoudelijk werk lastig. Want wanneer is dat nou echt helemaal klaar?! Dat komt toch maar zelden voor. Daar komt bij dat mijn kantoortje achter de keuken zit! En ik heb nogal de neiging om ‘nog even aan het werk’  te gaan. Gelukkig vind ik mijn werk zo leuk dat het niet als werk voelt!

Wat doe ik dan eigenlijk in mijn (schaarse) vrije tijd?

Laat ik het bij de absolute Top 3 activiteiten houden!

 1. Lezen
 2. Hardlopen
 3. Klassieke muziek luisteren ‘s avonds. (Overdag, tijdens het huishoudelijk werk, luister ik graag naar Country!)

Wat is jouw Top 3 activiteiten in je vrije tijd?


20 responses to “Vrije tijd: hoe besteed jij je vrije tijd?

 1. Sandra

  Momenteel heb ik eigenlijk zelfs geen TOP drie.
  Alleen lezen. Zowel in mijn boek als de krant als tijdschriften.

  Eén keer per maand ga ik naar de manicure (zou je ook kunnen zien als vrije tijd, maar dat anderhalf uur per maand is bitter weinig).

  Wanneer ik weer wat hersteld ben wil ik wel 2) wandelen (misschien ook een klein beetje sporten, maar dat zal niet voor het eerste half jaar zijn) en 3) kringloop en marktjes aflopen op zoek naar schatten.

 2. marion

  bij mij op stip nr 1: Kleding / tassen maken voor mij en mijn dochtertje,
  2: lezen
  3: bank hangen met man en kids en dan lekker kletsen

   • marion

    Nicole,

    Wat echt helpt is naailes! Natuurlijk moet je het ook leuk vinden, maar mijn naaijuf kan werkelijk alles. Dus helpt mij stap voor stap op weg.
    Zo heb ik al communniejurkje genaaid, gordijnen, kussens.
    Het levert ook nog van alles op.

 3. Janneke

  Niet heel veel vrije tijd maar in de avonduren mag ik graag:
  1 Lezen
  2 Series kijken zonder reclame (liefst met manlief)
  3 Haken, borduren

  • Die reclames zijn inderdaad vervelend. Een programma duurt zo 20 minuten langer alleen door de reclame! Gelukkig zijn er soms ook grappige reclames. En anders gebruik ik ze voor een plaspauze of dek ik alvast de tafel voor de volgende dag.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.