Zachte maandlenzen langer dragen?

zachte maandlenzenInmiddels draag ik mijn zachte lenzen ruim een jaar. Het is dus gelukt!

Zachte lenzen na harde lenzen

Wat zeker heeft geholpen is dat ik daarvoor 4 weken lang mijn best had gedaan te wennen aan vormstabiele lenzen, vroeger bekend als harde lenzen. Daardoor zette ik me onbewust elke keer schrap als ik mijn lenzen in deed. Ik bereidde me voor op dat gevoel van een glasscherf in mijn oog. Wat een verrukking toen ik zachte lenzen in deed, en geen pijn voelde!

Bril afwisselen met lenzen

Niettemin vind ik maandlenzen nog steeds wel meer gedoe dan simpelweg mijn bril opzetten. Maar die paar minuten ongemak ‘s ochtends vind ik het meestal toch wel waard. Hoewel ik in de vakanties toch vaak voor mijn bril kies.

Het voordeel daarvan is dat ik langer dan een maand met mijn maandlenzen kan doen. Ik draag ze immers niet 7 dagen per week!

Het belang van de juistse lenzenvloeistof

Van de opticien had ik lenzenvloeistof mee gekregen. Maar op een dag was die op, en de opticien zat dicht. Toen heb ik maar even lenzenvloeistof bij de Kruidvat gehaald. Opticare, All in one vloeistof voor gevoelige ogen. En wat blijkt: nu zitten mijn zachte lenzen veel fijner!

De vloeistof voor gevoelige ogen is volgens mij iets dikker, waardoor de lenzen prettiger zitten. Ik ben blij dat ik dit ontdekt heb.

Wat voor soort/merk lenzenvloeistof gebruik jij? En hoe lang doe je met zachte lenzen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: