Chesterfield bank repareren met een blaarpleister

chesterfield reparerenHet is alweer ruim 7 jaar geleden dat ik via marktplaats een Chesterfield bank kocht voor 20 euro.

En ik vind hem nog steeds geweldig.

Maar hij begint hier en daar kapot te gaan! Het is alsof de naden het gewoon niet meer houden, en je ziet het schuim er doorheen komen.

Chesterfield is van leer

Op een dag zat ik op de bank te kijken naar die droevige scheur toen ik ineens dacht: ‘Een Chesterfield is toch van leer? En leer is huid. Dus misschien kan ik de scheur fiksen met een blaarpleister!’

Zo gezegd zo gedaan. Als hardloper heb ik nog wel eens een blaarpleister nodig, en ik had er nog eentje in huis van Hansaplast. Ik was wel vergeten dat het midden van een blaarpleister wit is. Ik had gehoopt op een geheel doorzichtige pleister, zodat mijn ‘reparatie’ onzichtbaar zou zijn.

Scheur gerepareerd met blaarpleister

Hoe dan ook, ik heb hem over de scheur geplakt, en hij blijft tot mijn verrassing aardig zitten. Je ziet het wel, maar ik hoop dat dit voorkomt dat het verder uitscheurt.

Hier zie je het resultaat van mijn behandeling van onze Chesterfield. Tsja, het is beter dan niks. De pleister blijft nog goed zitten ook. Inmiddels ‘houdt’ hij al een week.

SDC10120

Iemand nog tips voor een mooiere reparatie?

16 Responses to Chesterfield bank repareren met een blaarpleister

  1. šŸ™‚ Heel creatief. Wat leuk dat je langskwam op mijn blog! Ik ga even op uw site inschrijven met e-mail (want ‘k heb geen facebook)
    En die lerenjastip ven Ernie klinkt wel goed! Desnoods het lapje met blarenpleisters plakken en dan nog een paar lapjes dan lijkt het of het zo hoort šŸ™‚ (eh, dat zijn dan wel weer hatseflatsachtige ideeĆ«n)

  2. Die bank is mogelijk al meer 40 jaar oud en aan slijtage onderhevig. In de jaren ’70 zag ik vaak advertenties voorbijkomen waarin die bank werd aangeprezen voor een bedrag van nieuw fl.3500,–, maar dan had ook wel wat voor de volgende 40 jaar…

  3. Ik vind een Chesterfield nog steeds de mooiste zetel die er is, dus ik begrijp heel goed dat je er moeilijk afstand van kan doen, zelfs al is hij een beetje versleten. Ik zit hier thuis met hetzelfde probleem (wel jammer genoeg een kopie chesterfield).

Leave a reply

CommentLuv badge