Happy Huis

happy huisJe hebt van die boeken die je misschien wel meer bekijkt, dan leest. Zo’n boek is Happy Huis. De ondertitel is: ‘Breng kleur in je huis en je leven’.

En kleurig is dit boek zeker. Het is gevuld met foto’s van woonkamers, keukens, badkamer etc. Allemaal met vrolijke kleuren.

Vooral een kijkboek

Heel praktisch vond ik het niet. Het is echt vooral een kijkboek. Wel staan er een paar praktische zelfmaaktips in. Maar de meeste vond ik niet zo leuk. Bijvoorbeeld een tip waarbij je tape plakt over een bord, met de naam er op van degene die daar mag zitten. En de tip om takken met wasabi-tape aan de muur te plakken vond ik ook niet geweldig.

Het boek deed me een beetje denken aan Kringloopgeluk, wat betreft stijl en sfeer.

Ik denk dat als je handig bent, en gevoel hebt voor interieur, de foto’s je op ideeën kunnen brengen. Ideeën die je vervolgens kunt toepassen. Zelf vond ik dat wat lastig. Ook al vond ik de foto’s wel mooi. Maar ik vind boeken over kringlopen en tweedehands spullen leuker.

Praktische informatie

Happy Huis is voor 21,95 te koop bij bol.com

Wat vind jij leuke woonboeken?

7 Responses to Happy Huis

  1. Eerlijk gezegd kijk ik zelden of nooit in zulke boeken. Ik kijk wel graag naar woonprogramma’s zoals Eigen huis en tuin en daar komen soms best wel leuke dingen ideeën langs.

  2. ik vind zulke boeken veel te duur voor wat je eruit kunt halen, en de woonprogrammas van tegenwoordig gaan ook alleen maar over trends en hoe je je huis moet pimpen naar de laatste trends , laatst was er nog een stel dat toch echt een nieuwe keuken moest ,want hun oude kon toch echt niet meer, nou ik wou dat ik hun oude keuken had. vind het heel jammer dat er niet meer ingespeeld word op recyclen en hergebruiken, ja af en toe komt er een klein tipje voorbij,maar meestal gaat het er toch over dat er vernieuwd moet worden.

    • Ik vind het ook belangrijker dat er wordt gekeken naar de persoonlijke smáák van mensen dan naar wat er in de mode is! Dat vond ik altijd leuk aan Trinny en Susannah van What not to wear. Zij keken naar het lichaam van de vrouw, en niet naar de mode.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.