Kinderen geen abonnement voor hun mobieltje geven?

prepaid mobiel tienersJongeren raken vaak in de schulden door hun telefoonabonnement!

Henk Keizer van incassobedrijf GGN zei daarom in het AD: ‘Laat ze maar prepaid bellen.’

Ik kan me daar erg in vinden! Onze kinderen hebben allemaal een prepaid mobieltje. Zo voorkom ik dat ze teveel geld uitgeven.

Ik heb prepaid

Zelf heb ik ook prepaid. Dat bevalt me prima. Ik weet zo namelijk precies hoeveel geld ik uitgeef aan mijn mobieltje. En meestal doe ik met een beltegoed van een tientje minstens zes maanden. Mijn kinderen in principe ook, want ze whatsappen veel, en dat is gratis.

Wel check ik hun beltegoed altijd even als ze op schoolreisje gaan of iets dergelijks. Laatst ging mijn 17-jarige zoon met school naar een computerbeurs in Hannover, en toen bleek hij maar liefst 8 cent beltegoed te hebben. Dat heb ik toen aangevuld. Want hij moest ons kunnen bellen over zijn aankomst in Nederland, zodat we hem konden ophalen.

Helemaal geen mobieltje is geen optie meer

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom kinderen überhaupt een mobieltje nodig hebben. Mijn jongste zoon van 10 heeft er geen. Maar mijn 12-jarige zoon wel, hoewel hij nog op de basisschool zit.

In eerste instantie hadden wij de regel dat ze een mobieltje kregen als ze naar de middelbare school gingen. Maar mijn 12-jarige zoon fietst soms naar een vriendje in de stad, en dan vind ik het fijn dat hij kan bellen. Stel dat hij een lekke band heeft of zo.

Anno 2014 kun je geloof ik bijna niet meer zonder mobieltje. Ook als ouder niet. Je bent verplicht om bereikbaar te zijn voor school. En als moeder heb ik graag dat de kinderen mij kunnen bellen als er iets is. Of als ze bijvoorbeeld met een vriendje afspreken vanuit school, en dus later thuiskomen.

Maar dan dus wel prepaid.

Wat vind jij van Keizers idee om telefoonabonnementen te verbieden?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: