Reacties

Salontafels: meer dan 23 opties — 52 reacties

  1. Ik heb een rechthoekige tafel, met een laatje, van onbehandeld eiken. Een jaar of 8 geleden gekocht bij Karwei. Ik heb de tafel wel gelakt met een soort white wash lak. Hij ziet er nog heel goed uit en kan naar mijn mening nog jaren mee. Het is een heel tijdloos geval vind ik zelf... En de lade is makkelijk voor tv-gids, onderzetters, afstandsbedieningen en noem maar op... Maar zo'n steigerhouten tafel vind ik ook leuk hoor, en wat maakt het uit of ze dat roepen over een jaar of tien... Dan heb je wel,al die jaren een heerlijke tafel gehad... Toch?
    Ik wens je een heel fijne dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    • Leuk met van die white wash lak. Ik houd best van witte meubels. Een lade is inderdaad erg handig om wat spullen in op te bergen. De ruimte ben je toch al kwijt, dus waarom daaronder niet benutten?!

  2. Ik vond een salontafel ook een lastig meubelstuk! Uiteindelijk heeft Senior afgelopen jaar er een zelf gemaakt van veilingkistjes. Er kan een gescrapte layout in tentoongesteld worden en er ligt een glasplaat op. Junior is nu oud genoeg dat dit wel moet kunnen, vinden wij.
    Ik ben er heel erg blij mee!!
    Hier kun je foto's zien van voor en na onze woonkamermetamorfose in 2013

    https://metalmommy013.blogspot.nl/2013/05/de-woonkamer-is-klaar-tadaaaa.html

    • Ik ben gaan kijken, want ik ben dol op metamorfoses! En deze is goed gelukt zeg. Het is echt een heel andere uitstraling op deze manier. Het tafeltje vind ik erg leuk geworden. En die gescrapte layout lijkt me helemaal ideaal. Zo kun je telkens een andere look kiezen.

  3. Ook hier geen salontafel. Al wel 15 jaar niet meer geloof ik. Bezoek staat soms wat verbaasd te kijken, maar wij vinden de open ruimte heel plezierig. Ook veel handiger met stofzuigen en voor de rolstoel die ik ook binnen af en toe nodig heb.

    • Dat kan ik me goed voorstellen. Een salontafel staat meestal per definitie in het midden van een woonkamer, en kan dus behoorlijk in de weg staan.

      Alleen één vraagje: waar zet je je kopje thee of koffie dan op? Of je boek?

    • Heel kleine tafeltjes aan weerszijden van de bank! En als we met teveel mensen zijn om daar genoeg aan te hebben drinken we onze thee/koffie gewoon aan de eettafel.

  4. Heb een onooglijk groot blok eikenhout staan nu. Je kan er met je voeten tegenaan zitten zonder dat het verschuift en je ziet er niets op. Zo'n kist vind ik echt heel gaaf! En handig.

  5. Ik heb niet een grote(re) maar 2 kleine vierkante tafeltjes. Soms samen een salontafel maar meestal apart als bijzettafeltje! Met lade, aan 2 kanten te bereiken , ideaal!

  6. Ik / wij hebben een eiken salontafel, wel de derde in 25 jaar, hihi .
    Toen we trouwden ook een eiken tafel maar was lelijk geworden.
    Een nieuwe kost veel geld dus ik op marktplaats gekeken en ha hoor een mooie eiken met van onder webbing en een glasplaat bovenop.
    Helemaal in m'n nopjes ermee maar helaas ik ben behept ahummmm met ( ik kan geen stof zien liggen ) dus dan is een glasplaat zeer zeker NIETS.
    Weer geloerd op mpl en bij ons op t dorp voor € 25 een bijna gloed nieuwe tafel ook weer eiken natuurlijk.
    En die staat hier zonder kransje of wat ook te pronken , hihi .

    Groet van Hilda

  7. Wij hebben geen salontafel. Toen we met ons samengestelde gezin van 7 personen in dit huis gingen wonen hebben we gekozen voor functioneel. In ons geval was dat een grote hoekbank waar iedereen op paste. Om diezelfde reden hebben we langs de muurkant van de eettafel geen stoelen staan naar een bankje. Er passen 3 stoelen, maar op het bankje passen 4 personen :)

    • Een bank is inderdaad handig, omdat mensen dichter tegen elkaar kunnen aanschuiven. Hebben jullie bij de hoekbank, dan een stukje vrije ruimte over?

    • Nee, naast de bank staat een dienblad-tafeltje wat ik er bij trek als het echt niet anders kan. Normaal gesproken zet ik de kopjes in de vensterbank of op het dressoir.

  8. ik heb wel een salontafel, van dik massief grenen, ik heb hem zon 17 jaar geleden laten maken ,omdat ik geen tafel kon vinden die ik en mooi en functioneel vond, de tafel heb zo laten maken dat hij hoger is dan de meeste salontafels , dit omdat als ik alleen ben graag zitten op de bank eet en ik nu rechtopzittend kan eten doordat de tafel hoger is dan normaal, de tafel was toendertijd best wel prijzig ,maar ziet er nog steeds prima uit, er zit zelfs geen krasje op. hij heeft zijn geld dus ondertussen wel terug verdiend, enige nadeel is dat ik hem nu eigenlijk te strak vind ,ik ben qua interrieur namelijk steeds meer oude spulletjes gaan neer zetten en zou nu liever een wat oudere tafel willen hebben,maar ja omdat de tafel nog zo mooi is vind ik het zonde om hem weg te doen.

    • Bijzonder om je eigen tafel te laten maken. Je verhaal illustreert dat een salontafel vinden best lastig kan zijn. Ik kocht er ooit eentje bij de kringloopwinkel, en die vond ik toen juist te hoog. Het was zo'n grenen tafel met laatje. Ik heb toen van alle 4 de pootjes een stuk afgezaagd. Daarna leek het tafeltje net een tekkel!

  9. Ik heb geen salontafel omdat ik een hekel heb aan zo'n permanente sta-in-de-weg. Wat ik wel heb is meerdere bijzettafeltjes. Onder andere zo'n set van tafeltjes die onder elkaar kunnen. Dat staat heel handig ergens aan de zijkant tegen de muur en als er bezoek is zet je zo even een tafeltje neer waar het uitkomt. Is er veel bezoek, dan staan er een aantal naast elkaar op de plaats waar anders een salontafel had gestaan. Ik ben nog op zoek naar een tweede set onder-elkaar-tafeltjes, ik vind het leuk om die zelf op te knappen en dan heb ik er zat in voorraad. (De andere, niet-onder-elkaar, bijzettafeltjes krijgen langzaam een blijvende functie voor planten enzo en het wordt steeds meer gedoe als je ze ergens anders voor wil gebruiken.)

    • Die tafeltjes die je in elkaar kun schuiven zijn inderdaad ook efficiënt. Doordat ze over elkaar heen kunnen worden gezet, nemen ze niet zoveel ruimte in beslag.

  10. Ik heb geen salontafel, nooit gehad... vre se lijk... ik loop er bij anderen ook altijd tegenaan! Ik heb een antieke vierkante kist naast de bank en een ieniemienie tafeltje in de hoek: bij het grofvuil gehaald, lik verf erover, stukje leisteen uit de tuin en het is perfect... hebben we een tafel voor de wijn en borrelhapjes nodig, dan haal ik dit tafeltje tevoorschijn

    • Náást de bank kan natuurlijk ook! En nu ik daar verder over nadenk: achter de bank in de vorm van een bijzettafel is ook leuk. Dat kun je nog steeds een kopje of boek even ergens neerleggen vanaf de bank. En je hebt niet die salontafel in het midden.

  11. Ik heb ook geen salontafel, wel staat er nu een zogenaamd kindersetje, 2 kleine stoeltjes en een klein knutsel/teken/speeltafeltje (Ikea) voor de 2 jongsten. Maar die staat ook wel tegen de muur. Wel heb ik tussen de 2 banken een soort van bijzettafeltje heel oud van een oude oudtantetje gekregen na haar overlijden, geloof dat het een kloostertafeltje heette.Een lekker stevig en onverwoestbaar ding :-)

  12. Bij ons staat een vrij grote salontafel in massieve onbehandelde eik die we 30 jaar geleden kochten samen met onze zetels. De salontafel is 60 cm breed en 1.4 m lang en heeft een schuif waar ik de afstandsbediening, de tv gids én de bril van mijn man in leg.
    Onze zetels ( eiken karkas met lederen kussens) zijn eigenlijk rats versleten en aan vervanging toe maar ze 'zitten' enorm goed vandaar dat we ze niet wegdoen en de scheuren in de kussens camoufleren met plaids.....Eens de zetels niet goed meer 'zitten' zullen we enkel de zetels vervangen maar niet de salontafel (zelfs als ze niet zou passen bij de stijl van de gekozen zetels) lisbet

  13. Wij hebben beide, een salontafel van de kringloop grenen met zo'n laadje (wel eerst geschuurd en gelakt) en een hocker met een dienblad. We hebben een hoekbank maar hadden er even genoeg van en zetten hem uit elkaar maar dan is 1 kant zonder armleunig. Daar zette ik de hocker met dienblad en zo hebben we hem al weer een paar jaar staan de banken tegen over elkaar staan. Bevalt heel goed. Daarvoor hadden we een zware eikentafel maar die werd wat te klein en te laag.

  14. Bij mij is alles grenen en berken, dus ook mijn salontafel :-p
    Riet vind ik leuk, maar het wordt gesloopt door mijn katten dus komt het er hier niet in.
    Glas heb ik ook even gehad omdat het ruimtelijker leek, maar het bleek vooral koud aan te doen, dus heb ik daar een jong stel dat net ging samenwonen blij mee gemaakt.

  15. Wij hebben nooit een salon gehad, dus ook geen salontafel. Wel een achtertafel en een voortafeltje. ;-) Het was een simpel ding met een matig tafelblad. Daar ligt al decennia een mooi rond eikenhouten blad op. Voordeel is dat ie wat hoger is en dat past bij de hogere voorstoelen. Inmiddels staat dat setje bij mij halverwege de kamer en voor staat de achtertafel die ik nooit gebruik.

  16. Tien jaar geleden kocht ik een klein salontafeltje bij mijn meubelset. Dat bleek echter -eenmaal in huis- veel te klein, dus kocht ik zo'n zelfde kleine tafeltje erbij en die staan geschakeld als salontafel. Ideaal op een verjaardag, want dan zijn twee tafeltjes ineens heel handig om los te gebruiken. Ik vind die van jou ook ideaal en hij ziet er ook nog eens heerlijk stevig uit.

  17. Omdat ik nooit een tafel heb gezien die leuk staat in het midden voor de bank, heb ik een rond donkerhouten middenhoog tafeltje aan de ene kant en een grijs ijzeren tafeltje, vierkant aan de andere kant van de bank. Zitten er drie mensen op de bank, wat niet zo vaak voorkomt, kan een houten krukje voor de middelste persoon worden neergezet om een kopje oid neer te zetten.

  18. Wij hebben een met een glazen blad op een metalen frame. Ik vind hem mooi omdat hij luchtig oogt in onze niet al te grote zitkamer.
    Mijn zoon heeft de zijne zelf gemaakt. De basis is een europallet (hij heeft er wieltjes onder gemonteerd) met daar bovenop een dik blad in gepolierd beton. Heel geslaagd.

  19. Mooi overzicht is dit! Wij hebben een donkerbruine landelijke salontafel die ik heel erg zat ben. De enige reden dat we 'm nog hebben is dat 'ie een lekker groot formaat heeft, omdat we door ons appartmentje ervoor gekozen hebben geen keukentafel te nemen. Ik denk dat ik 'm wit of beige/wit ga verven. Dat scheelt altijd weer een leuk likje verf. Ik vind jullie tafel met mandjes erg leuk, heel gezellig.

  20. Wij hebben nog een vrij grote rechthoekige salontafel, niet mijn smaak, maar mijn vriend had hem al en we hebben nog nooit gekeken naar een andere. Zelf vind ik die kleine tafeltjes ook wel wat hebben, hoewel we dan wel weer een stapel boeken ergens anders moeten neerleggen, want die liggen standaard bij ons op de salontafel.

  21. Ik heb iets heel bijzonders. Een vintage Indiaas tafeltje die eigenlijk veel te klein en te laag is. Maar het is mijn favoriete (salon)tafeltje, ondanks dat ie onhandig is. Het kan mij niet schelen, want ik vind hem te leuk. Al jaren heb ik 'm staan nu. Mijn dochtertje (nu 10 jaar) is ermee opgegroeid.

  22. Wij hebben ook 3 tafeltjes. Ideaal als je het even opzij wil schuiven voor de kids, een partyspel of -heel huiselijk- de stofzuiger. ;)

  23. Wij hebben al jaren geen salontafel meer, dat vinden we een beetje tuttig en oubollig, sorry. Wij hebben wat kleine bijzettafeltjes bij de bank en fauteuils staan waar je een drankje of hapje op kwijt kunt, bij meer bezoek plaatsen we er wat tafeltjes bij. Zijn ze weer weg, dan zetten we die weer weg en hebben we weer lekker de ruimte ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder