Moleskine agenda met korting bij de V&D

moleskine agenda

Mijn nieuwe, saaie, maar effectieve agenda

Mijn Hema agenda bleek dus ondanks dat ik hem zorgvuldig had uitgezocht een flop! Nu  ben ik de blije eigenaresse van een heuse moleskine agenda! De koning onder de notitieboekjes en agenda’s.

Moleskine agenda bij de V&D

Gelukkig is het overal uitverkoop. En bij de V&D zag ik een zogenaamde ‘moleskine’ agenda. Aan de linkerkant staan de dagen van de week. En de hele rechterpagina is simpelweg gelinieerd. Dus heel veel ruimte voor notities! Hij is niet half zo mooi als de grijze agenda van de Hema. Maar dit keer ging ik niet voor het uiterlijk. Nu ging ik voor het innerlijk. En nu ik hem heb, vind ik hem eigenlijk steeds mooier worden.

Moleskine agenda

Het schijnt dat ik met mijn moleskine agenda in goed gezelschap ben. Volgens de makers is de moleskine agenda de opvolger van de notitieboeken die Vincent van Gogh, Picasso en Hemingway gebruikten!

Kenmerkend voor een moleskine agenda is:

  • De simpele rechthoekige vorm, met ronde hoeken
  • Een elastiek dat je om de pagina’s kun doen
  • Een lint
  • Een stevige ‘map’ aan achterkant, waarin je van alles kunt doen
  • Ze zijn ingebonden als een boek, niet met lijm. Je kunt een moleskine agenda dus heel goed geopend neerleggen. Ik mis de ringband niet ineens!
  • Een moleskine agenda is sterk

Moleskine agenda: meer dan zo maar een notebook

Toen ik de agenda opensloeg stond er: ‘In case of loss , please return to… En daarna: ‘As a reward: ….$’ Ook staat er een url in. Daar kan ik gratis ‘templates’  printen om in mijn moleskine agenda te plakken. Er blijkt een heel ‘gevoel’ achter moleskine agenda’s schuil te gaan. Wie had dat nou gedacht! Er schijnt zelfs een heuse schare trouwe fans te zijn van moleskine notitieboeken.

In het extra vak in de agenda zitten stickers en een klein boekje met de geschiedenis van moleskine.

‘For two centuries now [we have been] the legendary notebook of artists, writers, intellectuals and travellers. From gifted artists Henri Matisse (1869-1954) and Vincent van Gogh (1853-1890), to poet and leader of the surrealist movement Andre Breton (1896-1966) to Ernest Hemingway (1899-1961), considered the most influential writer of the last century, to famous travel writer Bruce Chatwin (1940-1989).’

Het leuke aan een moleskine agenda schijnt bovendien te zijn, dat ze mooier worden door gebruik.

Moleskine versus smart phones

Je zou denken dat moleskine notitieboeken en agenda’s het moeilijk hebben door de opkomst van smart phones. In onderstaande video worden op een grappige manier de voor en nadelen van zowel moleskine agenda’s als smart phones op een rijtje gezet.

Korting + korting bij de V&D

Oorspronkelijk kostte deze moleskin agenda 21 euro. Maar op alle agenda’s gold 30% korting. Ik besloot de agenda te kopen. Toen ik bij de kassa kwam zag ik dat er dat weekend een ‘Vip-actie’ was. Twintig procent extra korting. Dus ik vroeg of ik die 20% korting óók nog kon krijgen. Maar ik verwachtte er weinig van.

Want in Nederland mag je kortingsacties meestal niet combineren. Heel anders dan in het programma Extreme Couponing in Amerika dus! Want daar mogen ze echt heel veel kortingen combineren, en kunnen dan praktisch gratis boodschappen doen.

Moleskine agenda voor 11 euro

Maar het mocht! Dus toen had ik de agenda voor 11 euro. Ik heb hem inmiddels in gebruik. En dit keer pakt het wel goed uit. Hij bevalt uitstekend! Ondanks het feit dat hij geen ringband heeft, blijft hij heel goed open liggen. Aan de linkerkant kan ik afspraken en dingen van de kinderen kwijt. En rechts kan ik al mijn notities en werkzaamheden opschrijven.

moleskin agenda

Meer weten?

Bezoek dan de officiële moleskine website.

Conclusie

Ik ben met mijn neus onverwachts in de boter gevallen. Mijn moleskine agenda blijkt hartstikke fijn te zijn, en bovendien veel mogelijkheden te bieden. En het verhaal er achter vind ik ook erg leuk.

Ben jij bekend met moleskine notitieboekjes en agenda’s?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: