Inchecken trein: boete 39,-

incheck boete

Geachte heer, mevrouw, bent u nou helemáál van de pot gerukt?!’

Vandaag kwam mijn 17-jarige thuis met een boete van maar liefst 39 euro. Gekregen in de trein op weg van school naar huis.

Inchecken niet geregistreerd

Niet omdat hij zwart reisde, of niet betaald had. Nee, hij had gewoon zijn jaarabonnement bij zich. De boete kreeg hij omdat er iets was misgegaan bij het inchecken. Het inchecken was blijkbaar niet geregistreerd. Dus toen de conducteur hem controleerde, slingerde die hem onmiddellijk op de bon. Op die bon staat mijn zoon als ‘verdachte’ vermeld.

Bezwaar aantekenen

We worden geacht binnen 14 dagen 39 euro over te maken. Maar aangezien mijn zoon wel degelijk heeft ingecheckt ben ik dat dus niet van plan. We krijgen maar liefst 5 dagen de tijd om schriftelijk bezwaar aan te tekenen. Dat heb ik dus inmiddels gedaan. Het kon warempel via de mail, dus nu maar afwachten…

We hébben nota bene een jaarabonnement ad 1035,-!

Maar ik erger me echt groen en geel. De helft van de tijd rijden die treinen niet of zijn ze vertraagd. Maar dan wel  passagiers met boetes om de oren slaan bij het minste of geringste. En ik zie ook helemaal het nut van dat inchecken niet in! We hebben nota bene ruim 1035 euro neergeteld voor een jaarabonnement, dus betaald hebben we!

Waarom moet je inchecken als je een (betaald) jaarabonnement hebt?!

Omdat ik het nut van dat inchecken niet snap, googlede ik: ‘Trein inchecken waarom?!’

Ik vond deze antwoorden

  1. De NS wil zo de reizigersstromen in kaart brengen. Zo krijgen ze optimaal zicht in het reizigersgedrag en kunnen ze beter de capaciteit plannen.
  2. De verschillende vervoerders willen zo min mogelijk met elkaar hoeven verrekenen. Daarom willen ze weten van waar tot waar je hebt gereisd. Zo wordt de verdeling van de inkomsten over de verschillende vervoerders bepaald
  3. In en uitchecken is in het belang van de reiziger. Het levert logistieke informatie op. Met die informatie kan het openbaar vervoer beter worden afgestemd op reizigers. Door in en uit te checken bouw je als reiziger mee aan inzicht in vervoerspatronen

Incheckoorlog?

In maart 2012 erkende minister Schultz dat een boete, zoals mijn zoon vandaag kreeg, voor reizigers met een jaarabonnement op ‘onbegrip’ stuit! ‘ Schultz: ‘Ze hebben toch wel betaald voor hun reis?’ Maar goed, haar begrip heeft blijkbaar niet geholpen.

Op voorbeterov.nl las ik: ‘Die reiziger heeft gelijk als hij zegt dat hij niet langer bereid is om in- en uit te checken: hij bezit namelijk een abonnement en heeft dus de reissom reeds vooruit voldaan. In- en uitchecken levert hem moeite op, en zijn reisgegevens worden bijgehouden en zijn hoe dan ook ergens in het systeem aan zijn identiteit gekoppeld.’

Er is zelfs een speciale site Incheckoorlog genaamd.

Conclusie

Ik denk dat reizigers een stuk welwillender zouden zijn over dat inchecken als de service wat beter was. Maar die boete voor ‘mislukt inchecken’ blijf ik onterecht vinden.

Hebben jullie wel eens een onterechte boete gekregen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: