Reacties

Werken als je kinderen hebt — 5 reacties

  1. .....werken toen mijn kinderen klein (en groot) waren was gewoon nodig. Hoe weinig je ook nodig hebt, het kost wel geld! Er bestond geen Internet, ik moest gewoon naar 'n baas.
    In mijn omgeving ken ik 3 jonge vrouwen die niet op hun toekomst voorbereid waren ,nu thuis zitten met hun schoolgaande kinderen, op bijstandsniveau.
    Mijn kinderen hebben allebei een leuke partner, geweldige (stief) kinderen en een hele goede baan!

  2. Wat jammer van de naam van de website. Toen mijn kind werd geboren, ben ik blijven werken (als kostwinner) en bleef de papa thuis.
    (Ik weet dat dat niet de gebruikelijke keus was, maar zoals bij veel gezinnen, hebben wij voor het ruimste salaris gekozen om te houden. )
    Toen ik ging scheiden, was ik blij dat ik een goede baan had, waarmee ik in 32 uur net rond kon komen. Zo kon ik de zorg voor mijn kind (want papa wilde daar max 50% van doen, eigenlijk dat nog niet) en de zorg voor de financien combineren. Een fijne keuze, als was het een paar jaar bikkelen. Ik heb best wat uren als huisvrouw gewerkt, zo. Ik vind het alleen zo jammer dat er altijd een stempeltje vrouw aan hangt. Het lijkt bijna of mannen niet welkom zijn. En het is voor iedereens ontwikkeling goed om te zorgen voor een ander, volgens mij. Kun jij dat op je site merken?

  3. De naam van de site is toch gewoon 9tot3?
    Fijn Thea dat jouw kinderen een hele goede baan hebben gevonden, helaas is dat niet voor iedereen een keuze en dat lijk je een beetje te vergeten. Er is momenteel niet voor iedereen werk en ook kunnen niet alle ouders met hun kinderen terecht bij de opvang.

    Ook ik ben gestopt met werken tijdens mijn eerste zwangerschap. Maar ik heb wel altijd iets gedaan buiten de deur (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en cursussen vanuit huis en in de avonduren). Na 4,5 jaar was het moeilijk om weer aan het werk te komen. Dus nu doe ik een studie. Dat deed ik de eerste twee jaar ook in de avonduren, als de kinderen sliepen. Nu zijn de kinderen 5 en 6 en studeer ik onder schooltijd. Ze gaan nu ook een dag per week naar de bso.
    Ik hoop ook dat de markt aantrekt en dat het me lukt om een baan te vinden als ik in september afstudeer. En dat hoeft dan niet perse van 9 tot 3, maar wel heel graag flexibel (bijvoorbeeld deels thuis in de avonduren).
    Ik vind de website in ieder geval een heel goed initiatief. Het zou geweldig zijn als er meer flexibele banen kwamen.

  4. fijn om te weten dat er een vacaturesite bestaat met vacatures onder schooltijd. Komende jaren zou het best wel eens kunnen dat ik thuisblijfmoeder blijf (of dat nu noodgedwongen of zelf gewenst is, daar ben ik nog niet helemaal uit!), maar als ons mannetje naar de basisschool gaat zou ik wel weer wat willen gaan werken. Hopelijk is de crisis tegen die tijd over en liggen de banen weer voor het oprapen ;)

  5. Werken als je kinderen hebt.
    Ja , toen wij 25 jr geleden trouwden was t denk bijna gewoon dat je stopte.
    Ik werkte met veel plezier in een winkel maar stopte gewoon.
    Ik heb het altijd heel fijn gevonden dat ik er was voor onze kinderen.
    Je zorgde ervoor en je hoefde je heus niet een sloofje te noemen.
    Van 1 salaris ging t best maar t werd allemaal wel duurder maar als ik dan een rokje of jurkje had genaaid dan was ik net zo blij als dat je t zou kopen.
    Als ik t over moest doen bleef ik weer thuis gewoon om je kinderen zelf op te voeden dan maar financieel minder.

    Groet can Hilda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder